واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مقام مسوول: نبود تعداد کافی نمایندگی های مجاز مشکل اصلی خدمات پس از فروش است تهران - ایرنا - مدیر مهندسی بازرسی خدمات پس از فروش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران گفت: کافی نبودن تعداد و نبود سهولت در دسترسی به نمایندگی های مجاز از جمله معضلات عمده مشتریان خدمات پس از فروش به شمار می آید.
سعید تاجیک روز شنبه در نشستی خبری تصریح کرد: با توجه به نتایج ارزیابی سال 1392 نیمی از شرکت های حوزه خدمات پس از فروش وشبکه نمایندگی های مجاز، قابل کفایت و از پراکنش مناسب برخوردار نبودند.
وی ادامه داد: بر اساس یافته های حاصل از ارزیابی ها وضعیت گارانتی خودروهای داخلی و وارداتی عمدتا با ضوابط قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان مطابقت داشته ، اما معضل اصلی مشتریان در این حوزه، عدم پذیرش برخی از ایرادات و نواقص خودرو تحت پوشش گارانتی است.
تاجیک تصریح کرد: در این خصوص لازم است مکانیزمی به منظور نظارت بر صحت اجرای ضوابط گارانتی در شبکه نمایندگی های مجاز به اجرا درآید.
وی همچنین در خصوص خدمات سیار گفت: با توجه به بررسی های به عمل آمده وضعیت خدمات رسانی سیار (امداد خودرو) در اکثر شرکت های عرضه کننده خودرو به جز معدودی شرکت های بزرگتر، متناسب با الزامات قانونی موجود در آئین نامه اجرائی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان نبوده و در حوزه نظارت بر هزینه های مرتبط با خدمات مذکور نیز کنترل موثری صورت نمی گیرد.
مدیر مهندسی بازرسی خدمات پس از فروش در ادامه این نشست به موضوع تامین قطعات یدکی اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از ملزومات اصلی ارائه خدمات مناسب به مشتریان وجود قطعات یدکی است که در این خصوص با توجه به بروز برخی مسایل و مشکلات از قبیل شرایط تحریم در سال 1392 مکانیزم تامین قطعات یدکی با موانعی همراه بود.
تاجیک اضافه کرد: در اکثر شرکت های عرضه کننده خودرو ، تامین قطعات یدکی با تاخیر همراه بوده و مطابق برنامه زمانیندی تعیین شده آن صورت نگرفت.
این مقام مسئول در شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران همچنین در خصوص استانداردسازی شبکه نیز گفت: طراحی و پیاده سازی استانداردهای تعمیرگاهی در تدوین الزامات خدمات پس از فروش صنعت خودرو همواره به عنوان خط مشی و هدف تعیین شده است.
وی افزود: با توجه به اجرای چندین دوره ارزیابی براساس این دستورالعمل بسیاری از شرکت های عرضه کننده خودرو (واسطه خدمات پس از فروش) در اجرای این مهم نسبتا موفق عمل کردند، به طوری که الزاماتی نظیر رویه پذیرش تا ترخیص، تشویق و تنبیه نمایندگی های مجاز، نظارت بر نمایندگی ها، اعطا و لغو نمایندگی ها و ... در اغلب شرکت های حوزه خدمات پس از فروش اجرایی شده است.
تاجیک اضافه کرد: خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی در چند سال اخیر و بالاخص بعد از شدت گرفتن تحریم ها دچار معضلات اساسی شد که از آن جمله می توان به ناتوانی اکثر شرکت ها در تامین به موقع قطعات یدکی اصلی، عدم ارتباط بسیاری از شرکت های وارد کننده برندهای معتبر با تولید کنندگان اصلی خودرو، عدم پذیرش گارانتی خودروها توسط شرکتهای خارجی، واردات بخش عمده ای از خودروها توسط افراد غیر نمایندگی رسمی، عدم دسترسی شرکت های واردکننده به مستندات و آموزش های تخصصی تعمیرات اشاره کرد.
وی تصریح کرد: اکثر شرکت هایی که خودرو وارد می کنند، رابطه ای با شرکت مادر و اصلی سازنده خودرو ندارند، بنابراین به استانداردهای شرکت سازنده در خصوص خدمات پس از فروش دسترسی ندارند.
به گفته وی در سال 1393 بررسی موضوع واردکنندگان خودرو و رابطه آنها با شرکت سازنده اصلی در دستور کار شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران قرار دارد.
اقتصام (3) ** 1574 **1561
انتهای پیام /*
17/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]