تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ات گفته شود، درباره ديگران مگوى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834909848




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دردهای نگفته تولید پوشاک در ایران


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دردهای نگفته تولید پوشاک در ایران
اینکه طی سال‌های اخیر هر ایرانی به دنبال جنس خارجی می‌رود کاملا مشهود است اما قطعا نباید مشکل این مقوله را به گردن مخاطب بیندازیم؛ مخاطبی که بار‌ها و بار‌ها از کیفیت پایین و نبود فناوری در عرصه پوشاک ایران آسیب دیده است
کد خبر: ۳۸۴۹۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۷:۳۳ - 08 March 2014




تولید در هر کشوری آغازکننده چرخه اقتصادی به شمار می‌رود و به واسطه آن سایر بخش‌ها رونق می‌یابند. اما در ایران کلمه تولید همواره با هزار اما و اگر همراه بوده که در سال‌های اخیر و با رشد بحران‌هایی نظیر تحریم، برخی از سرمایه‌گذاران را با مشکل مواجه کرده است.

به نوشته آرمان، تولید در عرصه پوشاک یکی از مهم‌ترین و کارآمد‌ترین بخش‌هاست که علاوه بر داشتن ارزش افزوده بالا امکان اشتغالزایی گسترده‌ای را نیز به همراه دارد؛ اما اینکه چرا بیشترین نیاز بازار امروز ایران را کشورهایی نظیر ترکیه و چین تامین می‌کنند هم از آن سوال‌هایی است که به‌رغم هزار دلیل یک جواب ندارد.

تولید زیرپله‌ای پوشاک

همه می‌دانیم که بخش اعظم تولیدات پوشاک ایران را تولیدی‌هایی تشکیل می‌دهند که بر اساس تجربه و به قول خودشان خاک خوردن به مرحله تولید رسیده‌اند. صد البته که تلاش این افراد قابل تحسین است و حضورشان لازمه بقای صنعت پوشاک کشور اما اینکه چرا بعد از گذشت این همه سال هنوز هم بر روش‌های سنتی و قدیمی تاکید داریم قابل پذیرش نیست. برندسازی در تمام دنیا به عنوان مقوله‌ای پذیرفته شده برای تعیین میزان کیفیت و فناوری به شمار می‌رود. معیاری که امروز در ایران هیچ اثری از آن نیست تا جایی که بسیاری از فعالان عرصه پوشاک برندسازی را با تبلیغات مداوم اشتباه می‌گیرند.

ایرانی، جنس ایرانی نمی‌خرد!

ایران با داشتن پتانسیل قوی در عرصه طراحی و تولید هنوز نتوانسته نیاز رسمی بازار خود را تامین کند. از آن بد‌تر اینکه مشتری ایرانی دیگر جنس ایرانی را نمی‌پذیرد. اینکه طی سال‌های اخیر هر ایرانی به دنبال جنس خارجی می‌رود کاملا مشهود است اما قطعا نباید مشکل این مقوله را به گردن مخاطب بیندازیم؛ مخاطبی که بار‌ها و بار‌ها از کیفیت پایین و نبود فناوری در عرصه پوشاک ایران آسیب دیده است. قاعده دنیا در حفظ یک صنعت، رقابت است اما ظاهرا در ایران بستن مرز‌ها و جولان دادن بی‌کیفیتی تبدیل به عادت برخی از افراد شده است تا جایی که امروز برخی از تولیدکنندگان خواستار بستن مرزهای ایران به روی اجناس خارجی هستند در حالی که آنچه آنان عرضه می‌کنند کپی‌‌ همان آثار خارجی است.وقتی یک تولیدکننده ایرانی ژورنال‌های خارجی را به راحتی کپی می‌کند و پارچه ترک را نیز برای آن به کار می‌برد چه اصراری است که محصولات ترکیه‌ای وارد کشور نشود. آیا صرفا بازتولید چنین محصولاتی را می‌توان تولید ملی نامید؟ تمام این اتفاقات در شرایطی شکل می‌گیرد که قشر دانشگاهی و افراد تحصیلکرده در این عرصه تنها به سمت تدریس در دانشگاه‌ها رانده شده‌اند و تنها می‌توانند انتقادات خود را در قالب تئوریک به دانشجویان انتقال دهند!

اقتصاد بیمار، بندبازی تولید

عدم ارتباط فضای دانشگاهی با تولید در شرایطی ادامه دارد که تولیدکنندگان نیز با مشکلاتی نظیر تحریم، قاچاق و افزایش قیمت مواد اولیه روبه‌رو هستند. با وجود این وضعیت ریسک بالای تولید هر روز افزایش پیدا می‌کند و به قولی بندبازی روی لبه تیغ بیشتر می‌شود. امروز کمتر تولیدکننده‌ای را می‌توان یافت که عنصر بازرگانی را از راهکارهای کاملا علمی دنبال کند. تا جایی که برخی از تولیدکنندگان شناخت سلیقه مخاطب و بازار هدف را به عهده همسر و فرزندان خود می‌سپارند در حالی که قطعا نظر و سلیقه جامعه گسترده‌تر از فضای خانوادگی است!

نبود فرهنگ کار گروهی

فاصله نسل قدیم و جدید در شرایطی شکاف مهمی بین صنعت پوشاک ایجاد کرده که کشورهای همسایه نظیر ترکیه آن را تبدیل به یک فرصت بی‌نظیر کرده‌اند و از نسل قدیم و جدید هر دو برای برندسازی و تولید و عرضه محصولات به کشورهای دیگر استفاده می‌کنند. شاید بتوان ریشه تمام این مشکلات را فردیت‌گرایی دانست. به نظر می‌رسد کارهای گروهی در عرصه‌های مختلفی نظیر: ورزش، بازرگانی و... همواره ضعیف بوده و همیشه نگاهی بر‌تر جویانه برای همکاری وجود داشته است. شاید اگر اصلاحی کوچک در بخش آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها اتفاق می‌افتاد لااقل در تربیت نسل‌های جدید می‌توانستیم به افزایش فرهنگ کار گروهی در جامعه امیدوار باشیم.

نیاز به یک عزم ملی

شاید لازم باشد هر ایرانی از خودش آغاز کند. از خرید گرفته تا تولید و طراحی همه و همه نیازمند یک تحول جدی است؛ زیرا روند کنونی قابلیت ادامه مسیر را ندارد. به طور حتم هر ایرانی امروز نیاز دارد که فناوری‌های روز دنیا را در عرصه تکنولوژی پوشاک دریافت کند. البته تولیدکنندگان و طراحان نیز نیازمند یک حمایت همه جانبه و سودی سرشار هستند که تنها در سایه یک اقتصاد سالم و ثبات آن امکان­پذیر است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن