واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تجلیل از وجهه نمایشنامه نویسی علی حاتمی تهران - ایرنا - دبیر هفتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران از تجلیل از وجهه نمایشنامه نویسی زنده یاد علی حاتمی در مراسم اختتامیه این رخداد خبر داد.
به گزارش روز چهارشنبه اداره کل هنرهای نمایشی، بهزاد صدیقی با اعلام این خبر گفت: کانون نمایشنامه نویسان و شورای مشاوران خانه تئاتر ایران از منظر نمایشنامه نویسی، این وجه از شخصیت علی حاتمی را که تاکنون کسی به آن نپرداخته و نگاه درستی به آن نشده را مورد بررسی و تجلیل قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: مراسم اختتامیه دوره هفتم انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی عصر شنبه (17 اسفندماه) در تماشاخانه ایرانشهر برگزار می شود و من همین جا از جامعه نمایشنامه نویسان دعوت می کنم در این رخداد مهم شرکت کنند. خانواده استاد حاتمی نیز در روز اختتامیه در جمع ما حضور خواهند داشت.
دبیر دوره هفتم انتخاب آثار ادبیات نمایشی ادامه داد: فراخوان این دوره در نیمه دوم اسفندماه سال 91 منتشر شد که براساس فراخوان منتشر شده، اعلام کردیم نمایشنامه نویسان آثار خود را در حوزه ادبیات نمایشی شامل تالیف، ترجمه های نمایشی و نمایشنامه های کوتاه که در سال 91 نوشته شده اند، به دبیرخانه ارسال کنند. امسال بخشی مربوط به نویسندگان اولی داریم که در آن کسانی که برای اولین بار نمایشنامه نوشته اند، آثارشان را شرکت داده اند.
وی ادامه داد: امسال در شورای مشاوران این جشن در خدمت محمد چرم شیر و علیرضا نادری بودیم و آثار با راهنمایی و حضور آن ها و تحت نظر افرادی چون محمدامیر یاراحمدی و خودم بررسی شدند. در بررسی آثار و داوری نمایشنامه های رسیده به دبیرخانه، گروه هیات داوری آثار تالیفی و ترجمه، پژوهش ها را مورد ارزیابی قرار دادند.
صدیقی با اعلام این که در دوره هفتم فقط نمایشنامه های چاپ شده، مورد پذیرش و داوری قرار خواهند گرفت، دلیل این رویداد را چنین اعلام کرد: در تمام مسابقات نمایشنامه نویسی حرفه ای دنیا و ادبیات داستانی، آثار فقط زمانی مورد ارزیابی قرار می گیرند که چاپ شده و توسط جامعه عمومی نیز قضاوت شده باشد. از این رو کانون نمایشنامه نویسان ایران نیز فقط نمایشنامه های منتشره را در دوره هفتم بررسی خواهد کرد.
وی اعلام کرد: متاسفانه آثار ادبیات نمایشی سال 91 نسبت به سال 90 خیلی کمتر بود و در حدود 20 تا 25 درصد کاهش داشت. البته کانون نمایشنامه نویسان ایران، برخی نمایشنامه ها را که در فصلنامه داخلی نمایشنامه در سال 91 چاپ شده اند مورد ارزیابی قرار داد. چون این فصلنامه یک نشریه داخلی است و در تیراژ محدود چاپ می شود، نیاز به دریافت مجوز نداشتیم.
صدیقی در ادامه به بودجه اختصاص یافته در دوره هفتم اشاره کرد و گفت: بودجه هفتمین دوره انتخاب آثار ادبیات نمایشی، 57 میلیون تومان برآورد شده که با پیگیری و مساعدت مرکز هنرهای نمایشی، پنجاه میلیون آن پرداخت شده است. ما از دوره قبل 120 میلیون و سیصد هزار تومان بدهی داشتیم که بخشی از هزینه های جشن امسال تا سقف 20 میلیون تومان توسط شرکت عمرانی آذر سیماب تامین شده است.
فهرست فعالان هفتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران به شرح زیر است:
** فعال ترین نمایشنامه نویس:
(آثار منتشر شده ادبیات نمایشی در سال 1391)
1. ایوب آقاخانی: 9 نمایشنامه در 2 جلد
2. احمدرضا احمدی و روزبه حسینی هر کدام: 8 نمایشنامه در 1 جلد
3. داوود فتحعلی بیگی: 7 نمایش نامه در 1 جلد
** فعال ترین مترجم:
1. مصطفی رضینی: 6 نمایشنامه در مجلد
2. زهره خلیلی: 6 نمایشنامه در مجلد
3. ساناز فلاح فرد: 3 نمایشنامه در مجلد
** فعال ترین ناشر:
1- خانه تئاتر: 33 نمایشنامه در 5 جلد
1. افراز: 23 نمایشنامه در مجلد
2. قطره: 15 نمایشنامه در مجلد
3. موقام: 9 نمایشنامه در دو مجلد
4. نی: 7 نمایشنامه
5. نمایش، امیرکبیر، رهی و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هر کدام: 5 نمایشنامه در 5 مجلد
جمع کل تعداد نمایشنامه های تالیفی در سال91، 134 نمایشنامه در 54 مجلد، جمع کل تعداد نمایشنامه های اولی در سال 91، 45 نمایشنامه در 45 مجلد، جمع کل تعداد پژوهش های ادبیات نمایشی در سال 91، 20 جلد (10 جلد تالیف)، (10 جلد ترجمه) تالیف شده است.
مراسم اختتامیه دوره هفتم انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی عصر شنبه 17 اسفندماه ساعت 18 با کارگردانی مجید گیاهچی و اجرای مسعود فروتن در تماشاخانه ایرانشهر برگزار خواهد شد.
فراهنگ(2)**9266**1588
انتهای پیام /*
14/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]