واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بزرگترین حباب مالی تاریخ مدرن شکل گرفت
هشدار گاردین به سرمایه گذاران: این حباب است و میترکد
کد خبر: ۳۸۴۲۵۹
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۹ - 05 March 2014
بازارهای مالی در آمریکا و انگلستان روند رو به بهبودی را در پیش گرفته اند اما در این میان برخی نسبت به عواقب این روند هشدار داده اند.
به گزارش خبرآنلاین، ها-جون چانگ، استاد اقتصاد دانشگاه کمبریج انگلستان، در یادداشتی در روزنامه گاردین نوشته که روند رو به رشد فعلی در بازارهای مالی آمریکا و انگلستان در واقع نشانه های بهبود اقتصاد نیست بلکه نشانه های شکل گیری حباب در بازارهای مالی این کشورها است و این حباب نیز به زودی میترکد.
نویسنده کتاب "23 موردی که آن ها در مورد سرمایه داری به شما نمیگویند" نوشته که اگر دولت ها مقررات بیشتری را برای بازارهای مالی در نظر نگیرند، باید منتظر عواقب شدیدتری نسبت به بحران مالی جهانی سال 2008 باشند. او نوشته که اقتصاد بریتانیا هنوز در مقایسه با زمان پیش از بحران سال 2008 وضعیت بدتری دارد و درآمد سرانه در این کشور در سطح کمتری نسبت به پیش از بحران قرار دارد و افزایش قیمت ها در اقتصاد این کشور نیز نشانه بهبود نیست بلکه نشانه حباب است.
به اعتقاد آقای چانگ، وضعیت در آمریکا به مراتب نگران کننده تر است چرا که اگرچه شاخص بازارهای مالی در این کشور مانند شاخص استاندارد اند پور 500 (Standard & Poor 500) به بیشترین حد طی تاریخ رسیده اما درآمد سرانه در این کشور بهبود چندان نیافته است. در واقع در حالی که درآمد سرانه از زمان بحران مالی تاکنون تنها 2 درصد رشد داشته اما بازارهای مالی طی دوران مشابه رشدی 20 درصدی را تجربه کرده اند و به اعتقا آقای چانگ این به طور قطع بزرگترین حباب بازارهای مالی در تاریخ مدرن است.
آقای چانگ توصیه میکند که برای پیشگیری از شکل گیری چنین حباب هایی دولت ها باید سیاست های اقتصادی بهتری را به کار بگیرند و بازارهای مالی نیز باید به مقررات بیشتری تن بدهند. البته سیاست های پولی دولتی بدون دخالت در مقررات بازارهای مالی چندان کارساز نخواهد بود و ادعاهای پیشین مانند ادعای رابرت لوکاس، برنده نوبل اقتصاد در سال 1995، که گفته بود مشکل پیشگیری از بحران ها حل شده است و یا ادعای بن برنانکی، رئیس سابق فدرال رزرو، در سال 2004 در این مورد که به لطف سیاست های پولی بهتر نوسان قیمت ها و درآمدها به حداقل رسیده است در عمل چندان موفق نبوده اند.
به همین خاطر است که آقای چانگ مینویسد که بهترین راه در کوتاه مدت برای پیشگیری از بحران استفاده از سیاست های پولی سختگیرانه تر به همراه وضع مقررات بیشتر برای بازارهای مالی است و در بلند مدت نیز احیای بخش حقیقی اقتصاد بهترین راه برای جلوگیری از شکل گیری حباب در بازارهای مالی است. او نوشته که متاسفانه این راه حل ها اقداماتی هستند که سیاستمدران در آمریکا و انگلستان از انجام آن ها طفره میروند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]