واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وزیر نفت در هماندیشی نظام جدید قراردادهای نفتی:
مشکل ما در "صنعت نفت" فقط کمبود منابع مالی نیست
زنگنه گفت: مشکل ما در توسعه صنعت نفت فقط کمبود منابع مالی نیست بلکه بسیار مهمتر از آن دسترسی به فناوری و مدیریت پیشرفته برای توسعه و بهرهبرداری از میدانهای نفتی و گازی کشور است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در همایش هماندیشی نظام جدید قراردادهای صنعت نفت گفت: در موضوع بازنگری قراردادهای نفتی مدل جدیدی مورد نظر بوده که از حدود 18 سال پیش بر ایران با توجه به شرایط زمان خود مطرح شد و بر پایه آن مدل قراردادهای متعددی برای توسعه میدانهای نفت و گاز ایران منعقد شد.
وی گفت: امروز شرایط بازار جهانی نفت نسبت به سالهای ابتدایی دهه 1990 بسیار تفاوت کرده و در پی این تغییرات و متناسب با آنها ضرورت داشت که مدل جدیدی از قراردادهای نفتی با بررسی نقاط مثبت و منفی ساختار پیشین قراردادهای نفتی در این طراحی شود.
وی با بيان اينكه در زمان رونق عقد قراردادهای بیع متقابل قیمت نفت بین 19 تا حداکثر 20 دلار در هر بشکه متغییر بود ، گفت: این قیمت بسیاری از رقبا را که هزینه نفت تولیدی آنها بیش از این مقدار میشد از میدان خارج میکرد و در نتیجه تمرکز بر تولید از میدانهای بزرگ نفت و گاز ایران بر کشورهای مشابه را ناگزیر میساخت.
زنگنه ادامه داد: بالا رفتن قیمتهای نفت حدود صد دلار در هر بشکه و توسعه فناوری به گشوده شدن بازار توسعه لایههای شیلی نفت و گاز در جهان منجر شد که در نتیجه حجم بزرگی از کسب و کار سودآور را پیش روی شرکتهای بزرگ نفتی گشود.
زنگنه تأکید کرد: گشودن بازار نفت عراق که برای چند دهه منطقه ممنوعهای برای شرکتهای نفتی بود منجر به ایجاد فرصتهای جدید برای شرکتهای نفتی شد و شرکتهای نفتی در عراق با مدلهای قراردادی جذابتر نسبت به قراردادهای بیع متقابل ایران روبرو شدند این عوامل ما را بر آن داشت که در ساختار قراردادهای خود متناسب با شرایط بینالمللی و واقعیات محیطی تغییراتی را ایجاد کنیم.
وی تأکید کرد: هدف ما از جلب شرکتهای معتبر نفتی به حوزه توسعه میدانهای نفتی و گازی ایران تنها جذب سرمایه نیست.به عبارتی روشنتر مشکل ما در توسعه صنعت نفت فقط کمبود منابع مالی نیست بلکه بسیار مهمتر از آن دسترسی به فناوری و مدیریت پیشرفته برای توسعه و بهرهبرداری از میدانهای نفتی و گازی کشور است.
وی تصریح کرد: در طراحی و ارائه مدل جدید قراردادی بر ضرورت پیوستگی اکتشاف، توسعه،بهرهبرداری و یکپارچگی است میدانها تأسیس شده بود و به ویژه بر ضرورت عملی بودن و قابل پیاده کردن مدل قراردادی، پیشنهادی، در طرحهای افزایش بازیافت نفت تأسیس شده بود.
وی اضافه کرد: مدل قراردادی الزاماً برای همه مناطق کشور یکسان باشد چرا بین مناطقی مانند دریای مازندران و یا کویر مرکزی ایران با مناطق پر استعداد خوزستان و فلات قاره ایران در خلیج فارس بسیار تفاوت دارد به همین ترتیب نیز بین میدانهای مشترک و غیر مشترک تفاوت وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: ساختار پیشنهادی باید به نحوی باشد که ضمن برآورده کردن منافع ملی خواستهای صنعت نفت ایران دارای جذابیت و مشوقهای کافی برای طرفهای قرارداد به ویژه شرکتهای معتبر بینالمللی که صاحب فناوریهای پیشرفته و کاربردی باشد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]