تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى‏گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815255230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوای رو به خاموشی مسگری در طبس/ بازاری که تنها دو دکان دارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شرق > خراسان جنوبی گزارش مهر/
نوای رو به خاموشی مسگری در طبس/ بازاری که تنها دو دکان دارد
طبس - خبرگزاری مهر: روزگاری در میدان مرکزی شهر طبس صدای چکش مسگران نوازشگر گوش‌های مردمانی بود که به این هنر می بالیدند اما امروز مسگری در این دیار در معرض فراموشی قرار گرفته و تمام دلخوشی مسگران این شده که در ایام نوروز مردم برای خرید سوغات سراغ آنان را بگیرند.



به گزارش خبرنگار مهر، مسگری یکی از صنایع دستی مردم دیار کویری طبس است که با هنر دستان استادکاران قدیمی ‌و نواختن ضرب چکش بر صورت مس، خلاقیت و هنر را به این فلز هدیه کرده و آن را بها می ‌بخشد. روزگاری صنعت مسگری جایگاه ویژه ای  داشت اما امروز استادکارانی این صنعت به کمتر از انگشتان دست رسیده و فعالیت این صنعت در شهر کویری طبس کمرنگ شده است. سال ها قبل صنایع دستی، دریچه خوبی برای درآمد بسیاری از خانواده های شهر طبس بوده است، واین روزها صنایع دستی در بزرگترین شهرستان خاورمیانه از وضعیت خوبی برخوردار نیست. بازار آزاد و کم توجهی به صنایع دستی از جمله عوامل کم رنگی بازار صنایع دستی است. صنعت مسگری یکی از صنایع دستی پر طرفدار و مهم صنعت گران ایرانی بوده که این صنعت نیز طی چند سال اخیر بر لبه پرتگاه نابودی بسر می برد. شمار مسگری‌های طبس به دو دکان رسید به گفته صنعت گران مس درطبس، پیش از این که بازار این صنعت خوب بود، شمار دکان‌های مسگری در میدان مرکزی شهر به 50 مغازه می‌رسید اما هم اکنون شمار آنها به دو باب رسیده است. ابوالقاسم اخوان از کسبه قدیمی صنعت مسگری در طبس که بیش از 60 سال سابقه کار در این هنر-صنعت را دارد در گفتگو با مهر می گوید: هم اکنون این صنعت در حال نابودی است و امروزه برای سرگرمی مسگری می کنم. این صنعتگر مس بیان کرد: علم و تجربه مسگری به سادگی بدست نمی‌آید و تلاش و همت والایی را می‌طلبد و ما دلخوشیم به ایام عید و سال جدید که مسافران خریدی هر چند کوچک از ظروف مسی دست ساخته ما می‌کنند.

مسگر دیگری که چین و چروک دست‌هایش نشان از تجربه بالای او دارد لب به شکایت می‌گشاید و می‌گوید: تولیدات ما امروز فقط برای دکور و تزئین خانه‌ها استفاده می شود که ان هم کم‌کم در حال خاموش شدن است. تقیان بیان کرد: تولیدات پلاستیکی و نیکلی جایگزین صنعت مس شده است. در جهیزیه دختران طبسی در گذشته ظروف مسی جایگاه ویژه ای داشت و در آشپزخانه طبسی‌ها دیگ‌های کوچک تا بزرگ، لگن، آبکش، ملاغه، کف گیر، روغن داغ کن، دیس، ماهی‌تابه، بشقاب، قندان، پارچ و انواع سینی از کوچک و بزرگ استفاده می‌ شد و اگر اکنون نیز انبار و پستو های خانه مادربزرگان نگاهی بیندازیم این ظروف کم و بیش به چشم می خورند. امروزه مس فقط یک کالای دست و پاگیر  قلمداد می‌شود و  گرانی ظروف مسی و افزایش بهای سایر وسایل مورد نیاز نوعروسان باعث شده است که این ظروف مسی جای خود را در جهیزیه نوعروسان از دست بدهند و اگر هم به ندرت یافت شود، بیشتر برای تزیین و به عنوان کالای لوکس مورد استقبال قرار ‌گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن