واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون مطبوعاتی وزیرارشاد: رسانه ها پایه اصلی ارتباط بین ملت ها را تشکیل می دهند تهران- ایرنا- معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در دیدار مدیرعامل خبرگزاری دولتی اندونزی(آنتارا) از رسانه ها به عنوان تشکیل دهنده پایه های اصلی ارتباط بین دو ملت ایران و اندونزی یاد کرد.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی در دیدار با محمد سیف الهادی و هیات رسانه ای همراه، بر توسعه دیپلماسی به عنوان یکی از پایه های اصلی دیپلماسی عمومی تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه امروز مرزهای جغرافیایی برداشته شده است گفت: اگر سابق براین، تنها دولت ها بازیگران اصلی بودند، امروز بازیگران جدیدی وارد عرصه شده اند و رسانه ها پایه اصلی ارتباط بین ملت ها را تشکیل می دهند. بنابراین، هرچقدر تبادلات رسانه ای بیشتر شود به ارتباط بیشتر ملت ها منجر می شود.
انتظامی، تقویت مبادلات رسانه ای در جهت جلوگیری از جریان یکسویه اطلاعات را بسیار مهم دانست و خطاب به هیات رسانه ای اندونزی گفت: نقش شما در این زمینه و در معرفی واقعیت های کشورها به جاهای دیگر بسیار موثر است.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، وجود تفکر اسلامی به عنوان تفکر غالب در این کشور را یک فرصت مهم تلقی کرد و گفت: اگر ما مسلمانان خوب عمل کنیم می توانیم تصویر درستی از اسلام به نمایش بگذاریم. امروز تفکرات تکفیری و القاعده تصاویر بسیار بدی از اسلام را به نمایش گذاشته اند و کسانیکه از گسترش تفکر اسلامی نگران هستند تلاش می کنند تکفیری ها و القاعده را بزرگ تر از آنچه هستند نشان دهند و به جنگ بین فرق مختلف دامن بزنند.
انتظامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از این وضعیت، رنج بسیاری را متحمل می شود خاطر نشان کرد: تکفیری ها به این جهت با جمهوری اسلامی مخالف هستند که مردم ایران دوست ندارند چنین تصویری از ایران به نمایش گذاشته شود و وظیفه اصلی رسانه هایی با تفکرات اسلامی این است که از اسلام تصویری رحمانی نشان دهند. یعنی اسلام را به عنوان دینی که می تواند به سعادت بشری کمک کند معرفی کرده و کسانی را که رفتار خشونت بار دارند را جدای از اسلام نشان دهند.
وی در پاسخ به سوال یکی از میهمانان اندونزیایی مبنی بر چگونگی نظارت بر رسانه های کشور، ضمن اشاره به وجود قانون مطبوعات گفت: مطابق این قانون، هر رسانه ای برای انتشار باید از هیات نظارت بر مطبوعات، مجوز فعالیت دریافت کند.
معاون مطبوعاتی، هیات نظارت بر مطبوعات را یک هیات غیر دولتی عنوان و با اشاره به ترکیب 7نفره این هیات گفت: مطابق ماده 4 قانون مطبوعات هیچکس بجز شورای عالی امنیت ملی نمی تواند در مطبوعات ایجاد سانسور کند و در همه جای دنیا مرسوم است که رسانه ها مسائل مربوط به امنیت ملی را رعایت کنند.
انتظامی با اشاره به اینکه مطابق قانون مطبوعات، اگر یک مقام دولتی از این ماده تخطی کند، به انفصال از خدمات دولتی محکوم خواهد شد افزود: مطابق قانون مطبوعات، 12 محور است که جزو حدود مطبوعات محسوب می شود و اگر مطبوعات از این 12 محور تخطی کنند، توسط دادگاه یا توسط این هیئت مورد رسیدگی قرار می گیرند. مثلاً چاپ مطالب الحادی و یا انتشار تصاویر غیراخلاقی و یا اختلاف افکنی بین قومیت های ایرانی، به خاطر اینکه امنیت کل ملت را به مخاطره می اندازد.
وی به وجود قومیت های مختلف در ایران نظیر کرد، ترک، عرب، بلوچ، ترکمن و دیگر قبایل اشاره کرد و افزود: یکی از دلایلی که معمولاً این قومیت ها با خیال آسوده در طول تاریخ در اقلیم ایران با هم روابط نزدیکی داشته اند، ناشی از چنین دیدگاهی است.
انتظامی در پایان بر آمادگی معاونت مطبوعاتی و اداره کل رسانه های خارجی وزارت ارشاد برای کمک به توسعه فعالیت های خبرگزاری آنتارا در ایران تاکید کرد.
در ادامه مدیرعامل خبرگزاری دولتی اندونزی آنتارا هم با اشاره به اینکه این اولین سفر او به ایران است، گفت: ما در این سفر با همکاری خبرگزاری مهر نمایشگاه عکسی را برپا کردیم.
محمد سیف الهادی افزود: عکس هایی که در این نمایشگاه به معرض دید گذاشته شده است، حاکی از رفتارهای عادی مردم در دو کشور است. ما شرایطی را فراهم کردیم که عکاسان هر دوی این رسانه ها با آزادی کامل سوژه های خود را شکار کنند چرا که معمولاً دولت ها چیزهای خوب را نشان عکاسان می دهند تا از آنها عکس بگیرند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تداوم این قبیل همکاری های رسانه ای به ویژه با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) در توضیحاتی درباره وضعیت تحولات در کشور خودش گفت: اگرچه اسم کشور ما جمهوری اسلامی نیست اما روح اسلامگرایی در رئیس جمهور، وزرا و دیگر اعضای کابینه اندونزی جاری است.
الهادی افزود: ما می خواهیم این پیام را به جهان بدهیم که اسلام دین رحمه للعالمین است و این کار البته در اندونزی، آسان نیست چون 15 درصد از جمعیت این کشور مسلمان نیستند؛ یکی از جزایر اندونزی کاملاً مسیحی هستند و می خواهند از این کشور جدا شوند. یکی دیگر از جزایر کشور ما هم، اکثرشان هندو هستند و در مجموع اندونزی دارای یک تنوع مذهبی زیاد است.
مدیرعامل خبرگزاری دولتی آنتارا اندونزی همچنین با بیان اینکه بر اساس قانون این کشور، در هر مرکز خرید باید یک مصلی وجود داشته باشد و در ساختمان های بلند هم باید یک مسجد باشد، گفت: در کنار همه اینها آزادی هایی به رسمیت شناخته شده و در اندونزی این بستگی به خود افراد دارد که کدام دین را برگزینند.
وی همچنین در خصوص سخنان معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در مورد محدودیت های قانونی در مطبوعات کشورمان، افزود: در اندونزی هم قانون مشابهی هست که بر اساس آن رسانه ها نمی توانند به قومیت ها و یا مذاهب دیگر توهین کنند و یا آنها را مورد تمسخر قرار دهند چرا که اندونزی هم مثل ایران از تنوع قومی و مذهبی زیادی برخوردار است؛ حدود 300 قوم مختلف در این کشور زندگی می کنند.
فراهنگ(1)**1355**1569
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]