واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
علی نصیریان: شکوفایی هنر به برنامه ریزی صحیح نیاز دارد تهران - ایرنا - بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون با بیان آنکه هنر در هر زمانی برای رشد و شکوفایی نیازمند برنامه ریزی و کار صحیح و اصولی است، گفت: مسئولان و دانشگاه ها به تربیت نخبگان هنری همت گمارند.
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر ایرنا، علی نصیریان شامگاه یکشنبه 11 اسفند ماه در مراسم یاددوست به بهانه تکریم و تجلیل از مقام زنده یاد علی حاتمی کارگردان سینمای ایران سخنانی در خصوص جریان سینمای رایج در سال های پیش از انقلاب و همزمان با انقلاب اسلامی پرداخت .
وی دراین مراسم که با هدف بزرگداشت پنج استاد بازیگری تئاتر وسینما (عزت الله انتظامی، جمشید مشایخی، علی نصیریان، محمدعلی کشاورز و داود رشیدی) و به همت بنیاد سینمایی فارابی در سینما فرهنگ برگزار شد ، اظهار کرد: در آن شرایط با وجود آنکه سینماگران مطمئن بودند جریان تولیدات سینمایی در ایران قابل توقف نیست اما نمی دانستد که تکلیف هنر هفتم در ایران چه خواهد شد؟، بنیاد سینمایی فارابی و مدیران آن با دقت و وسواس فراوان مسیر صحیح هنر سینما را با برنامه ریزی و کار صحیح و اصولی روشن وهموار کردند.
** تغیییر زمانه باعث عدم انتقال تجربیات نسل گذشته
نصیریان ضمن تقدیر از بنیاد سینمایی فارابی برای برگزاری برنامه بزرگداشت پنج بازیگر پیشکسوت در زمان حیات این افراد به بهانه تجلیل از فعالیت سینمایی زنده یاد علی حاتمی گفت: باید به این نکته توجه داشت که حاتمی هنرمندی از جنس همین مردمان بود و به عنوان تافته ای جدا بافته از آسمان به دامن هنر هفتم ایران نیفتاده بود.
وی افزود: هنرمندانی چون او که تاثیر و رد پای آنها در جریان تعالی سینمای ایران قابل رصد و شایسته تکریم است افرادی بودند که طی یک جریان هنری از اواسط دهه 30 با حضور جوانان نخبه، تحصیلکرده ، علاقه مند به فرهنگ و بر خلاف جریان رایج در سینمای ایران طی سال های پیش از انقلاب مسیر خود را آغاز کرده و در دهه 50 و 60 به اوج پختگی وکمال رسیدند.
بازیگر نقش ابوالفتح در سریال ماندگار هزاردستان به کارگردانی زنده یاد علی حاتمی اشاره کرد و گفت : این جریان تاثیرگذار و نخبه پرور از تئاتر کار خود را آغاز کرد و بعد وارد حلقه سینماگران شد ، در این میان بنیاد سینمایی فارابی در روزها و ماه های آغازین پیروزی انقلاب در هدایت این سینماگران متفکر و متعهد به هنر اصیل نقش تعیین کننده و بسزایی داشت.
وی تصریح کرد اگر تفکر مدیران این بنیاد سینمایی نبود شاید امروز هنر هفتم ایران جریانی غیراز شرایط فعلی داشت و اگر بار دیگر شاهد تعالی و درخشش بیش از پیش این هنر هستیم باید مسئولان و محیط های آکادمیک کشورمان به تربیت و راه اندازی موج جدید نخبگان هنری از میان جوانان مستعد و خلاق همت گمارند.
نصیریان با بیان آنکه شرایط امروز جامعه با دهه 30 و 40 قابل قیاس نیست، گفت: به ما خرده می گیرند که چرا تجربیات خود را به جوانان منتقل نمی کنید، این در حالی است که جوانان امروز نمی پذیریند که مانند من و هم نسلانم به جای سالن های تئاتر در پارک به تمرین بپردازند و یا در چند فیلم ابتدایی مسیر زندگی حرفه ای شان بی توجه به قرارداد و دستمزد به فکر کسب تجربه باشند.
** هنرمندی با اخلاق و شریف
در ادامه مراسم تجلیل از علی نصیریان طی یک ویدئوی پخش شده هنرمندانی چون جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی، داود رشیدی و محمدعلی کشاورز نظراتشان را درباره نصیریان به شکل کوتاه و موجز بیان کردند.
جمشید مشایخی گفت: اولین کار دوران بازیگری ام را در صحنه تئاتر با نصیریان آغاز کردم و به این مساله افتخار می کنم.
عزت الله انتظامی نیز با بیان آنکه نصیریان هنرمندی است که در بین عموم مردم جایگاه ویژه و والای خود را دارد ، گفت: وی انسانی بااخلاق، شریف وبزرگ است.
محمدعلی کشاورز نیز با اشاره به این مطلب که بازیگری نصیریان در بین همکاران و دوستان یک چیز دیگر است گفت: وی بازیگر، کارگردان و نمایشنامه نویسی زبده و قوی و هنرمندی متعهد است.
داود رشیدی نیز درباره نصیریان گفت: وی هنرمندی باشرف و منظم است، همین و بس!
سپس یدالله صمدی و امین تارخ تابلوی خوشنویسی استاد امیرخانی را به همراه هدیه ویژه بزرگداشت این بازیگر پیشکسوت به وی اهدا کردند.
امین تارخ به پاس احترام و ارادت به این بازیگر پیشکسوت بر دستان علی نصیریان بوسه زد.
محمدرضا جعفری جلوه مدیر بنیاد سینمایی فارابی، سیدمحمد مهدی طباطبایی نژاد مدیر مرکز سینمای مستند و تجربی، علیرضا رضاداد معاون سازمان سینمایی و دبیر جشنواره فیلم فجر، عبدالحسین مختاباد خواننده و عضو شورای شهر تهران، محمدرضا شرف الدین مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، جمشید مشایخی از جمله شرکت کنندگان این مراسم بودند .
همچنین در میان حاضران دراین مراسم هنرمندانی چون داود رشیدی، کامبوزیا پرتوی، حمید نعمت الله، امین حیایی، نیلوفر خوش خلق، مسعود و پولاد کیمیایی، یدالله صمدی، گلاب آدینه، بیژن امکانیان، لیلا حاتمی، سحر جعفری جوزانی، مجید جعفری جوزانی، مهدی مسعودشاهی، علی پویان، سعید سعدی، سیدجمال ساداتیان، حمید فرخ نژاد، علی معلم، بهرام عظیمی، عبدالرضا اکبری، داریوش فرهنگ، سیدضیاء ادین دری، امین تارخ، محمدرضا شریفی نیا، حسین فرخی و داریوش ارجمند؛ مسوولان و هنرمندان حاضر به چشم می خوردند.
فراهنگ(3)**9266**2024**1601**
انتهای پیام /*
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]