واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس خانه صنعت و معدن از وضعیت خدمات فنی و مهندسی انتقاد کرد مشهد - ایرنا - رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: ایران در ارائه خدمات فنی و مهندسی سابقه درخشان و مهندسین نام آوری دارد بنا بر این وضعیت کنونی خدمات فنی و مهندسی در کشور در خور گذشته پرافتخار نیست.
ˈعبدالوهاب سهل آبادیˈ در دومین ˈجشنواره تجلیل از واحدهای فنی و مهندسی خراسان رضویˈ در مشهد افزود: قریب دو هزار و 500 سال قبل تخت جمشیدی با ستونهای بتنی ساخته شد که یک شاهکار است.
وی اظهار داشت: اصول مهندسی بکار رفته در ˈبند طرقˈ مشهد، منارجنبان اصفهان و بسیاری دیگر از بناهای تاریخی ایران از دیدگاه دانشمندان امروز با محدودیت امکانات آن دوران شگفت انگیز و بی نظیر است.
او گفت: انتظار نداریم در کشوری با این ثروت، علم و شعور نتوان جمعیت بسیار محدودی را اداره کرد لذا باید مهندسان برنامه ریزی، پژوهش، تحقیقات و نوآوری را سرلوحه کار خود قرار دهند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت افزود: پارسال به دلیل غفلتهای صورت گرفته میزان قابل توجهی سنگ آهن خوراک کارخانه های زیادی در کشور که بدون مهندسی راه اندازی شده اند، از کشور خارج شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر اکنون 100 کارخانه نورد در کشور مشغول فعالیت هستند و 400 کارخانه نورد دیگر نیز در حال تاسیس است اما تاکنون هیچ اقدامی برای تامین مواد اولیه این کارخانه ها انجام نگرفته است.
او اظهار داشت: مهندسین جوان وظیفه دارند زیرپوشش حمایت دولت نسبت به بهبود وضعیت کارخانه های صنعتی و جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی اقدام کنند.
سهل آبادی گفت: اقتصاد مقاومتی و بهبود وضعیت اقتصاد مرتبط با تولید است لذا تنها رونق تولید به رکود پایان خواهد داد.
رییس انجمن خدمات فنی و مهندسی خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: در چشم انداز توسعه اقتصادی کشور خدمات فنی و مهندسی جایگاه ویژه ای دارد که نیازمند توجه خاص و وارد کردن آن در عرصه رقابت بین المللی می باشد.
ˈمحسن خنداندلˈ افزود: خدمات فنی و مهندسی برای کشورهایی که دارای سابقه طولانی در صنایع مادر هستند فرصت ممتازی است تا از طریق تجربه طولانی در این صنایع دست به خلق مزیتهای رقابتی در صحنه تجاری زده و راه توسعه را هموارتر کنند.
وی گفت: اما راه همیشه به این سادگی هموار نمی شود زیرا کشورهای مانند ایران به رغم دارا بودن پتانسیلهای بالای مهارتی و دانشی در صنایع مادر کماکان از رخوت و سستی رنج می برند.
او افزود: این مساله خود گویای آن است که خدمات فنی و مهندسی نیازمند توجهی خاص و تحلیلهای منطقی برای ایجاد توان رقابتی در صحنه بین المللی می باشد و در غیر این صورت امپراطوری مغزها راه به جایی نمی برد و رویای توسعه اقتصادی نافرجام می ماند.
رییس انجمن خدمات فنی و مهندسی خراسان رضوی بیان کرد: طبق گزارش سازمان تجارت جهانی بیش از 67 درصد تولید ناخالص ملی در جهان به امر خدمات اختصاص دارد و آمریکا با اختصاص 77 درصد تولید ناخالص ملی خود به بخش خدمات در این عرصه پیشتاز است.
او ادامه داد: در کشورهای دارای درآمد بالا بیش از 73 درصد، در کشوهای دارای درآمد متوسط بیش از 54 درصد و در کشورهای دارای درآمد پایین بیش از 47 درصد ˈتولید ناخالص ملیˈ به امر ˈخدماتˈ اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت: خدمات فنی و مهندسی یکی از روشها و ابزارهای نیل به تولید پایدار به شمار می آید که با استفاده بهینه از منابع تولید شامل سرمایه، مواد اولیه و نیروی انسانی تولید محصولات و ارائه خدمات را به جامعه فراهم می سازد و می تواند با حضور در بازارهای بین المللی چهره ای موثر به خود گیرد و خلق ارزشهای رقابتی را برای کشور فراهم سازد.
او تاکید کرد: اگر می خواهیم قدمهای بلند برای پیشرفت را به سرعت برداریم باید نگاهی ویژه به حوزه خدمات فنی و مهندسی با خیل عظیم مهندسان آن داشته باشیم.
659/7489
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]