واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
صدور خدمات فنی -مهندسی به عراق نیازبه برنامه ریزی دارد کرمانشاه - ایرنا - استاندار کرمانشاه گفت: صدور خدمات فنی - مهندسی به کشور عراق نیاز به برنامه ریزی دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم رضایی بابادی روز شنبه درنهمین نشست ستاد توسعه اقتصادی استان کرمانشاه افزود: در حالیکه کشور عراق به ارزش 600 میلیارد دلار ظرفیت و نیاز به خدمات فنی و مهندسی دارد اما تاکنون کرمانشاه به عنوان استان هم مرز این کشور به صدور پیاز و سیب زمینی اکتفا کرده است.
وی با بیان اینکه از این فرصت اقتصادی مهم غفلت شده اظهارکرد: ما سالها به مردم عراق خدمات شایسته ای ارائه کرده ایم و آنها نیز به خوبی قدردان ایرانی ها هستند و تمایل دارند که شرکت های مهندسی ایرانی در بازسازی آن کشور نقش داشته باشند ولی دلیل اینکه تاکنون با وجود رغبت طرف عراقی، از طرف ما کوتاهی شده است، قانع کننده و روشن نیست.
استاندار کرمانشاه از شرکت های مهندسی استان خواست تا وارد گود صدور خدمات فنی و مهندسی به عراق شوند.
وی تاکید کرد که دولت در راستای افزایش صادرات، رقم 10 میلیارد دلار را هدفگزاری کرده است و در این راستا حتی یک دلار افزایش صادراتی هم ارزشمند است لذا از هرگونه حمایت و پشتیبانی از صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی دریغ نخواهیم کرد.
وی گفت: علاوه بر اینکه باید همه مرزها را برای توسعه مراودات تجاری با کشور عراق فعال کنیم، لازم است که نگاه راهبردی به صدور خدمات فنی و مهندسی داشته باشیم و در این راستا چون خیلی دیر شده و زمانی زیادی را از دست داده ایم، لازم است که به صورت جهشی فعالیت کنیم.
رضایی بابادی همچنین از پشتوانه پنج میلیارد دلاری دولت برای حمایت از صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در کشور عراق خبر داد و گفت: شرکت های کرمانشاهی باید اهل ریسک باشند و وارد فضای ساخت و ساز عراق و گرفتن پروژه های عمرانی و مهندسی این کشور شوند.
استاندار کرمانشاه گفت: برای دولت تدبیر و امید و استانداری کرمانشاه، اولویت نخست توسه صادرات به کشور عراق است و در این راه از هیچ تلاشی برای رفع موانع و مشکلات از جمله در حوزه های بیمه و بانکی فروگذار نخواهیم کرد.
رییس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه نیز در این نشست حضور انفرادی شرکت های فنی و مهندسی در بازار عراق را نتیجه بخش ندانست و بر لزوم کار منسجم و گروهی برای افزایش صدور این خدمات از کرمانشاه به کشور همسایه تاکید کرد.
ˈکیوان کاشفیˈ اظهار کرد که تعریف یک استراتژی مشخص برای ارتقای رتبه کشور و استان در حوزه صادرات خدمات مذکور به کشور عراق ضروریست.
وی گفت: نیاز کشور عراق به خدمات فنی و مهندسی تا پنج سال آینده افزون بر 600 میلیارد دلار برآورد شده است که زمینه مناسبی برای تغییر رویکرد صادراتی کشور و حضور شرکت های توانمند ایرانی به خصوص شرکت های مهندسی استان کرمانشاه می باشد.
کاشفی از جمله مزایای حضور شرکت های ایرانی در بازار عراق و گرفتن پروژه های مهندسی در این کشور را علاوه بر ارزآوری برای کشور، صدور تولیدات مصالح ساختمانی ایرانی عنوان کرد و گفت: برای عراقی ها آوردن مصالح از ایران مقرون به صرفه تر از سایر کشورها از جمله چین است.
در ادامه، عضو سازمان نظام مهندسی ساحتمان استان کرمانشاه نیز بر لزوم ایجاد یک تشکل ماورای شرکت های مهندسی و پیگیری امور مربوط به صدور خدمات فنی و مهندسی از این راه تاکید کرد.
ˈبیژن کلهرنیاˈ افزود: هرچند ما در سازمان نظام مهندسی استان کرمانشاه این ساز و کارها را ایجاد کرده ایم اما به دلیل اینکه بستر مناسبی برای فعالیت وجود نداشت، تاکنون نتیجه ای از این کار نگرفته ایم.
وی گفت: تشکیلاتی که ایجاد می شود باید در پی رقم های بزرگ باشد تا بتوانند برای اقتصاد کشور و فرایندهای صادراتی موثر واقع شود.
در این نشست، مهندسین و صاحبان شرکت های فنی و مهندسی از تجربیات شان در کشور عراق، مشکلاتی که بر سر راه صدور خدمات فنی و مهندسی به این کشور وجود دارد و خواسته هایی که از دولت داشتند، پرداختند و در نهایت قرار شد تا دو هفته آینده مقدمات تشکیل کنسرسیومی در استان به منظور هدفمند شدن صدور خدمات فنی و مهندسی فراهم شود.
571/567/681
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]