واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شناخت مردم از فرهنگ ایرانی و اسلامی نیازمند الگو سازی است زنجان-ایرنا- یک کارشناس مطالعات فرهنگی گفت: شناخت عموم مردم از فرهنگ ایرانی و اسلامی نیازمند الگوسازی است.
مونا کلانتری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فرهنگ ایرانی و اسلامی ظرفیت های بسیار زیادی دارد و بهره گیری هدفمند از آن نتایج مفیدی به همراه دارد.
وی یادآورشد: بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی دارای ابعاد فرهنگی و اجتماعی فراوان و تحلیل و بررسی آنها ارزشمند است.
کلانتری افزود: یکی از محورهای مهم بیانات رهبری به موضوع تهاجم فرهنگی اختصاص دارد و اینکه بیگانگان می خواهند بر ذهن ملت و رفتار جوانان، نوجوانان و حتی کودکان اثرگذار باشند.
وی اظهارکرد: بسیاری از متفکران توجه خود را به زبان یا نماد معنادار معطوف می کنند و به روشن کردن مفاهیم ضمنی می پردازند.
این استاد دانشگاههای استان زنجان گفت: انسانها تحت شرایط فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی و تحت شرایط عوامل اقتصادی به هویت هایی دست می یابند و این هویت ها یکدست و یکپارچه نیستند.
وی یادآور شد: هویت ها توسط فرایندهایی ساخته می شوند و توسط فرایندهایی دیگر از میان می روند و در نهایت دستگاههای گفتمانی پیچیده ای در کار تولید هویت ها فعال هستند.
کلانتری افزود:در زندگی اجتماعی امروزی نیز مفهوم شیوه زندگی معنای خاصی به خود می گیرد و هر چه نفوذ و کشش سنت ها کمتر می شود زندگی بیشتر بر حسب تاثیرات متقابل عوامل محلی و جهانی باز سازی می شود.
وی اظهار کرد: بنابراین افراد بیشتر ناچار می شوند که شیوه زندگی خود را از میان گزینه های مختلفی انتخاب کنند.
این پژوهشگر گفت:به دلیل باز بودن زندگی اجتماعی کنونی و همچنین به علت تکثر یابی زمینه های عمل و تنوع مراجع ، انتخاب شیوه زندگی بیش از بیش در ساخت هویت شخصی و فعالیت روزمره اهمیت دارد.
وی یادآورشد: در دوران معاصر تحت تاثیر جریانات نوسازی و نوگرایی، تامل و بازاندیشی بیشتری در کنش های هویت های انسانی صورت می گیرد و هم نهادها و هم سازمانهای مدرن و رده بندی های مستتر در آنها نقش موثری در تحمیل هویت های بیرونی ایفا می کنند.
کلانتری افزود: افراد نیز در تعدیل این تاثیرات و مقاومت در برابر عوامل ساختاری و فرهنگی و در بازسازی هویت های فردی و اجتماعی نقش فعالانه ای ایفا می کنند و بنابراین هویت یابی جریانی تعاملی و دو سویه است.
وی اظهار کرد: این مقاومت در واقع بخشی از همان بازتابندگی هویت شخصی در دوران معاصر است .
این کارشناس مطالعات فرهنگی گفت:باز اندیشی در زندگی اجتماعی مدرن در برگیرنده این واقعیت است که عملکردهای اجتماعی پیوسته باز سنجی می شوند و در پرتو اطلاعات تازه درباره خود آنها اصلاح می شوند و در واقع خصلت شان را به گونه اساسی دگرگون می سازند.
وی یادآورشد:مردم درباره جهان اجتماعی، درباره خود، آینده و شرایط زندگی شان اندیشه هایی دارند که تنها اندیشه هایی نیستند که به نحو مستقل درباره جهان، معلوم و داده شده باشند.
کلانتری افزود: این اندیشه ها به طور ثابت به جهانی که خود توصیف می کنند وارد می شوند. با این کار آنها جهان را تغییر می دهند و این تغییر بعضی اوقات کاملا بنیادین است.
وی اظهار کرد: درواقع بازاندیشی ایجاد یک ارتباط دوطرفه میان آن چه در ذهن ما می گذرد و آن چه در اطراف ما رخ می دهد و شکل گیری این بستر یکی از نشانه های جامعه مدرن است.
این استاد دانشگاه گفت: برنامه ریزی و توجه بیانات مقام معظم رهبری گامی موثر و اساسی در ارتقای سطح شناخت مردم به ویژه جوانان از فرهنگ غنی ملی و سنتی کشور است.
596/7320
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]