واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در بخش جنبي جشنواره؛
كر انجمن كليميان موسيقي فولکور کليمي و ايراني اجرا ميکند
گروه كر انجمن كليميان ايران که قطعات فولک کليمي و ايراني را در جشنواره اجرا ميکند
به گزارش حوزه موسیقی باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر، گروه کرکلیمیان ایران، در اردیبهشت ماه سال 1385 با هدف شناساندن موسیقی یهود در کنار موسیقی سایر ادیان توحیدی در ایران زمین، تشکیل شد. اجرای برنامههای متعدد توسط این گروه طی سالیان گذشته در کنار سایر گروههای هنری، تلاشی بوده برای نزدیکی هرچه بیشتر فرهنگ کلیمیان ایرانی با پيروان اديان آساماني و تلاش برای غنای هرچه بیشتر هنرموسیقی.
از جمله برنامههای اجرا شده توسط این گروه میتوان به اجرای قطعاتی در مدح و ستایش خداوند در جشن روشناییها در موسسه گفتگوی ادیان توحیدی، اجرای قطعاتی با موضوع صلح جهانی در همایش زنان، صلح و ادیان، همراهی با سایر دوستان در گروه کر ادیان برای اجرای برنامه به مناسبت دهه فجر، اجرای برنامه در همایش جوانان ایرانی کلیمی و اجرای برنامههای متعدد در داخل جامعه کلیمیان اشاره کرد.
گروه كر انجمن كليميان ايران به سرپرستي پويا دانيالي، فردا 30 بهمنماه در بخش جنبي جشنواره و در برج آزادي به صحنه ميرود.
دانيالي درباره اين گروه گفت: گروه ما از جامعه كليميان است و در 8 سال گذشته علاوه براجراي برنامههاي موسيقي به جمع آوري قطعات فولك ايراني نيز پرداخته و بسياري از آنها را اجرا کرده است.
سرپرست گروه كر انجمن كليميان ايران همچنين گفت: در جشنواره امسال قرار است كه 8 تا 10 قطعه به صورت آواز جمعي اجرا كنيم و بخشي از اين اجرا به موسيقي مذهبي خود ما بر ميگردد و بخش فولك اجرا نيز لالايي ها و دعاهاي مذهبي است.
وي افزود: حضور اقليتهاي مذهبي در جشنواره موسيقي فجر از چند وجه مثبت است. در اين شرايط اقليتهاي ايران ميتوانند فضايي داشته باشند كه خودشان را نشان داده و كليميان هم ميتوانند در كنار اقليتهاي ديگر ايران ديده شوند.
دانيالي همچنين اظهار كرد: در اين جشنواره فرصتي فراهم شده است تا اقليتها فرهنگ خود را ارائه دهند و در كنار اكثريت جامعه قرار گيرند. مثلا پيش از اين براي اقوام ايران مثل تركها، كردها، لرها و...جشنواره موسيقي نواحي برگزار ميشد و اكنون اقليتها مثل زرتشتيها و كليميها ميتوانند در كنار هم موسيقي اجرا كنند.
اين هنرمند موسيقي ايجاد تعامل فرهنگي را يكي ديگر از نكات مثبت اين بخش جشنواره موسيقي فجر دانست.
او در بخش ديگري از سخنانش گفت: اقليتهاي ايران به صورت پراكنده هم زيستي ميكنند. پس چقدر خوب است كه فرهنگشان را هم به يكديگر نشان دهند و خوب است موسيقي هر اقليت به زبان خودش اجرا شود. البته اروپاييها موسيقي كليمي را خيلي خوب مي شناسند اما اين موسيقي در ايران شناخته شده نيست.
وي در ادامه تاكيد كرد: براي هنرمند ديده شدن بسيار مهم است و مسوولان بايد تلاش كنند اين موسيقي با توجه به ظرفيتهايي كه دارد، راه سهلي هم براي آن ايجاد كنند. هنر بايد جايي براي ارائه داشته باشد و اين واقعيت هنر است. اگر چنين حمايتهايي صورت بگيرد، براي ما بسيار ارزشمند است.
بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر تا یکم اسفند ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]