واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جشنواره های فیلم،موسیقی و هنر خطاطی ایرانی مردم صربستان را مجذوب کرد بلگراد- ایرنا- برپایی جشنواره های فیلم، اجرای موسیقی سنتی و اصیل ایرانی، کارگاه های هنر نقاشی، خطاطی و مینیاتوری و نمایش فیلم های مستند درباره انقلاب اسلامی و جاذبه های گردشگری و تاریخی ایران به مناسبت دهه فجر، شهروندان صربستانی را مجذوب خود کردند.
![جشنواره های فیلم،موسیقی و هنر خطاطی ایرانی مردم صربستان را مجذوب کرد](http://img7.irna.ir/1392/13921127/81045464/81045464-5501958.jpg)
به گزارش ایرنا، گروه موسیقی سنتی آوا از کرمانشاه به سرپرستی علی احمدی و خوانندگی هادی رستمی و یونس پاک نژاد و نوازندگان این گروه به نام های سامان یزدانی، حسین اکبری و دف نوازی امینی که از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به صربستان اعزام شده اند، در طول اقامت خود در صربستان برنامه های متنوعی را در شهرهای مختلف این کشور برگزار کردند که مورد استقبال و تشویق وافر مردم قرار گرفت.
گروه موسیقی کشورمان با اجرای برنامه هایی بسیار زیبا و متنوع که در شهرهای بلگراد، نووی ساد، زرنیانین، کروشواتس و اوبرنوواتس برگزار کردند، مردم را شیفته آوا و موسیقی ایرانی ساختند؛ به طوری که مردم علاقه مند به کشورمان خواستار اجرای برنامه های مشابه در شهرهای صربستان شدند.
علی احمدی سرپرشت گروه موسیقی اصیل و سنتی کشورمان و دیگر اعضای این گروه در پایان برنامه های خود و هنگام ترک بلگراد به مقصد تهران، ضمن اشاره به علاقه مندی مردم صربستان به هنر و موسیقی اصیل و سنتی ایرانی، گفت: هنرمندان ایرانی مورد استقبال وافر مردم صربستان قرار گرفتند و از اینکه کشورمان مورد توجه مردم این کشور قرار دارد، بسیار خرسندیم.
برگزاری سیزدهمین جشنواره سینمای فجر ایران در موزه سینمای آرشیو فیلم یوگسلاوی در بلگراد و برپایی جشنواره فیلم های سینمای ایران در شهر نووی ساد در شمال صربستان که برای نخستین بار فیلم های ایرانی در این شهر به اکران در آمد و همچنین به اکران در آمدن فیلم های کشورمان در خانه فرهنگی ˈپاربرودˈ در بلگراد و شهر زرنیانین از جمله برنامه های متعدد رایزن فرهنگی کشورمان به مناسبت دهه فحر در سراسر صربستان به شمار می روند.
فیلم های ˈرنگ خداˈ از مجید مجیدی، ˈزیر نور ماهˈ، ˈاینجا چراغی روشن استˈ و ˈخیلی دور، خیلی نزدیکˈ از رضا میرکریمی و فیلم های ˈفرش بادˈ، ˈپشت پرده مهˈ، ˈحیاتˈ، ˈاتویوس شبˈ، ˈآفتاب بر همه یکسان می تابدˈ و فیلم ˈشبˈ به ترتیب از کمال تبریزی، پرویز شیخ طادی، غلامرضا رمضانی، کیومرث پور احمد، عباس رافعی و رسول صدر عاملی در دهه فجر در شهرهای مختلف صربستان به اکران در آمد.
تمامی برنامه های هنری و فرهنگی کشورمان در طول این مدت از سوی رسانه های جمعی صربستان از جمله روزنامه پلیتیکا و رادیو تلویزیون ملی این کشور با پوشش خبری همراه بود.
مجید فهیم پور سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان با شرکت در جشنواره فیلم های ایرانی در بلگراد به مناسبت دهه فجر، فیلم های ایرانی را سرشار از محبت و معنویت و عاری از هرگونه خشونت خواند و افزود: فیلم های ایرانی حامل پیام هایی انسانی و با روحی متعالی برای جامعه بشری هستند.
سفیر کشورمان نیز در برخی دیگر از برنامه های دهه فجر در صربستان در جملاتی که به زبان صربی بیان کرد از موسیقی ایرانی به عنوان موسیقی برگرفته از اندیشه های عرفانی یاد و از استقبال مردم صربستان برای هنر ایرانی قدرانی کرد.
محمود شالویی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلگراد نیز در برنامه های فرهنگی کشورمان در دهه فجر در سراسر صربستان ضمن تقدیر از توجه شهروندان صربستانی به هنر، تمدن، تاریخ و مردم ایران به جشن های سی و پنجمین سال از انقلاب اسلامی و پیشرفت های بزرگ و موفقیت های عطیم کشورمان اشاره کرد.
وی همچنین در برخی از برنامه های فرهنگی ایران اسلامی در نقاط مختلف صربستان گفت: فرهنگ و هنر لطیف ترین موضوع برای پیوند ملت هاست و ایرانیان از دیر باز از این موهبت الهی استفاده بهینه کرده و فرهنگی متعالی را به جهانیان ارائه داده که سرشار از صلح و محبت و مهربانی است.
شالویی در این برنامه ها ضمن اشاره به تاریخچه موسیقی در ایران، گفت: موسیقی در ایران قدمت جند هزار ساله و تاریخی دارد که قسمتی از این تاریخ هنر را می توان در اسناد کشف شده در ایلام ایران مشاهده کرد.
وی با اشاره به اینکه در موسیقی ایرانی از ملودی هایی استفاده شده که در زمان امپراطوری ساسانیان به ویژه در دوره خسرو پرویز شکل گرفته اند، گفت: موسیقی دانان در تاریخ ایران دارای مقام اجتماعی بالایی بوده اند که می توان از جمله به مقام رودکی و فارابی اشاره کرد.
رادوسلاو زلنوویچ مدیرکل آرشیو فیلم یوگسلاوی نیز در افتتاحیه جشنواره فیلم های ایرانی در بلگراد در سخنانی با تکریم صنعت سینمایی ایران و تجلیل از فیلم سازان برجسته ایرانی مانند؛ مجید مجیدی و رضا میرکریمی که پیشتر آثارشان در همین موزه و با حضور ایشان، به نمایش گذاشته شده بود، جشنواره سینمایی ایران در صربستان را مهمترین رویداد سینمایی بین المللی در این کشور قلمداد کرد.
وی در همین ارتباط افزود: این جشنواره برای ما اهمیت بسیار دارد و فیلم های ایرانی از ویژگی های منحصر بفردی برخوردارند که برای آنها رقیبی متصور نیست.
ماریان وویوویچ مدیر موزه فیلم یوگسلاوی که اجرای برنامه را هم بر عهده داشت در مقدمه ای کوتاه، فیلمهای ایرانی را صاحب منزلتی رفیع در عرصه بین المللی عنوان کرد.
ملینکو جوریچ معاون مدرسه عالی جهانگردی صربستان در سری مراسم های دهه فجر ضمن تجلیل از فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، ایران را صاحب فرهنگ و هنری غنی و کم نظیر دانست.
در برنامه اجرای موسیقی سنتی و اصیل ایرانی که در مدرسه عالی جهانگردی صربستان در بلگراد برگزار شد، نمایندگان سیاسی و فرهنگی چند کشور خارجی از جمله سفرای کشورهای اندونزی، هند، تونس، مغرب، لیبی، فلسطین و جمع کثری از مردم علاقه مند به فرهنگ و هنر کشورمان از قشرهای مختلف صربستان حضور داشتند.
در حاشیه این برنامه استاد صابر صفایی هنرمند خوش نویس کشورمان هم اسامی سفرای خارجی حاضر در مراسم را به زبان فارسی خوشنویسی و به آنان اهدا کرد.
اروپام**2061**1504
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
27/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]