واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سینمای ایران و ضرورت توجه به مسائل و تجهیزات فنی اراک - ایرنا- فقدان تجهیزات به روز و کمبود زیرساخت، از مشکلات سینمای ایران است که مدیران فرهنگی بارها بر رفع آن تاکید کرده اند.
علی جنتی کمبود سرمایه را درد مشترک فضای فرهنگی دانسته و افزوده است: سینمای ایران به دلیل دیدگاه فلسفی، می تواند همپای سینمای رده اول جهان حرکت کند.
شواهد تاریخی متعدد در سینمای ایران، این سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را تایید می کند و ضرورت توجه به مسائل و تجهیزات فنی را روشن می سازد.
در هم آمیختگی هنر و صنعت از ویژگی های مهم سینما است و در واقع صنعت و تجهیزات فنی زیربنای این رسانه برای بیان هنری است.
تاریخ سینما نخست از پیشرفت های علمی و صنعتی حکایت دارد و سالها بعد از آغاز به کار این رسانه، جنبه های هنری آن رسانه کشف و به کار گرفته می شود، لذا تجهیزات فنی و صنعتی به عنوان زیربنای هنر صنعت سینما و ایجاد زیرساختهای لازم برای این منظور، نیازمند سرمایه گذاری است.
کمبود سرمایه و به تبع آن تجهیزات فنی و صنعتی جزء جدایی ناپذیر سینمای ایران است و شواهد زیادی در این خصوص در کتابهای تاریخ سینما یافت می شود.
پیشرفت های روز افزون و سریع در ابزار و تجهیزات فنی یکی از ویژگی های تاریخ سینما است و از این نظر سینمای ایران همواره فاصله قابل توجهی با دیگر کشور ها داشته است .
تجهیزات فنی همواره پس از مدتی که در غرب استفاده شده و در مواردی پس از منسوخ شدن آنها، در ایران مورد استفاده قرار گرفت و این مسئله به یکی از مشکلات ریشه دار سینمای ایران تبدیل شده است.
کتاب خاطرات و خطرات فیلمبرداران سینمای ایران به قلم غلام حیدری، مملو از خاطراتی در مورد فاصله معنادار تجهیزات فیلمبرداری ، نورپردازی ، صدا برداری و استودیوهای فنی سینمای ایران با سایر نقاط جهان حتی هند و مصر است.
اکنون نیز سینمای ایران از نظر مسائل فنی با کمبودهای زیادی روبرو است و شاید بسیاری از ایده ها با توجه به این مشکل قابل تبدیل شدن به فیلم را پیدا نکنند.
ساخت نخستین فیلم سه بعدی سینمای ایران در سال گذشته و برخوردار نبودن بسیاری از سالن های سینما از تجهیزات پخش دیجیتالی گویای بسیاری از واقعیت ها در مورد وضعیت فنی و تجهیزاتی سینمای ایران است.
برخی از دست اندرکاران سینما در ادوار مختلف، کمبود سرمایه را مهمترین مشکل سینمای ایران دانسته و رفع این مشکل را راهگشای سایر مشکلات این بخش دانسته اند.
توجه به اکران و اهمیت توجه به مخاطب یکی از راههای رونق سینما و به جریان افتادن سرمایه در این بخش است که به نظر می رسد باید در تمام سیاستهای سینمایی و از جمله جشنواره فیلم فجر جریان یابد.
توجه همزمان به مسائل هنری و تجاری در آثار سینمایی و پذیرش این نکته که فیلم بدون سرمایه ساخته نمی شود از دیگر نکاتی است که باید در سیاستهای سینمایی مدنظر باشد.
ایجاد امکانات قانونی و سیاسی برای همکاری سینمای ایران باسایر کشورها و جلب سرمایه گذاری خارجی به این بخش از دیگر راهکارها برای رونق سینمایی ایران است.
دولت تدبیر و امید گام های بلندی را برای آشتی مردم با سینما برداشته اما به نظر می رسد تدوام این حرکت امید بخش به آشتی سرمایه گذاران با هنر هفتم نیاز دارد که باید راهکارهای آن با کار کارشناسی قوی، شناسایی و تدوین شود.
از: علی حیدر شاه حسینی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]