تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دوست ندارم كه در كودكى از دنيا مى رفتم و وارد بهشت مى شدم و بزرگ نمى شدم تا پروردگارم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806877645




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاش دخترک به خانه پدری اش بازنمی گشت


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


کاش دخترک به خانه پدری اش بازنمی گشت وبلاگ > بادی، نزهت - چه کسی فکرش را می کرد خانه پدری که قرار است امن ترین جای دنیا برای یک دختر باشد، به گورستان او تبدیل شود! اگر آن روز ملوک برای همیشه گم می شد و از قاب در خانه داخل نمی شد و قدم در آن زیرزمین نمی گذاشت، لابد بیش از این زندگی می کرد و حتی شاید دلش برای خانه پدری اش هم تنگ می شد.

از همان ابتدای فیلم که ملوک در می زند و وارد خانه می شود و دیگر هرگز پایش به بیرون آن نمی رسد و برای همیشه در آن زیرزمین مدفون می شود، قدم در مکان بسته و محدودی می گذاریم که امکان خروج از آن برای همه خانواده تا نسلهای بعدی محال به نظر می رسد و هیچ کس نمی تواند از سرنوشت شوم و مخوفی که بر این خانه سایه افکنده، بگریزد و راهی به بیرون از آن بیابد.
از این روست که هر بار که وارد دوره جدیدی از زندگی اهل خانه می شویم، بطور موتیف وار در خانه باز می شود و کسی داخل می آید و ناخواسته راهش به آن زیرزمین شوم کشیده می شود. انگار بعد از اینکه دخترک به ناحق در آنجا محبوس می شود، بقیه اهل خانه نیز به زندانیانی تبدیل می شوند که برای همیشه در میان دیوارهای آن خانه گرفتار می آیند.
در این میان نه فقط شاهد اسارت دائمی زنان در این خانه هستیم که تحت سیطره تعصب و استبداد مردان اداره می شود، بلکه به طرز ترحم برانگیزی می بینیم مردان خانه نیز در قالب زندانبانانی که باید همواره پاسبان جنایت قدیمی خود باشند و نسل به نسل گناه پدران خود را حمل کنند و بر آن سرپوش بگذارند، دربند این خانه اند و هرگز از آن خلاصی ندارند.
حتی وقتی سالها می گذرد، قدیمی ترها می میرند و خانه رو به ویرانی می رود، هنوز باید کسی از میان مردان خانواده باشد که کیسه استخوانهای پوسیده دخترکی را بر دوش کشد. انگار از همان روزی که پدر و پسر حاضر شدند برای دختری از خون و گوشت خود قبر بکنند و او را به طرز بی رحمانه ای بکشند، همه مردان خانواده به نفرین شدگان ابدی تبدیل شدند که تا ابد باید تاوان آن خون به ناحق ریخته را بدهند.
درواقع کیانوش عیاری با سبک عریان و واقعگرایانه پر از جزئیاتش آن صحنه تکان دهنده و دلخراش را چنان به صورت امری روزمره در نگاه مردان خانواده نشان می دهد که انگار آن همه خشونتی که به کار بسته اند، یکی از همان وظایف مردانه ای است که باید انجام دهند اما در سالهای بعد است که با آن فضاسازی دقیق و جزئی نگر عیاری می بینیم که چطور مردان خانواده، حتی آنهایی که در آن دوران نبودند، تا ابد باید پاسخگوی عمل هولناکی باشند که در گذشته این خانه رخ داده است.
با چنین رویکردی است که فیلم بیش از آنکه به اثری در زمینه ظلم تاریخی مردان به زنان تقلیل یابد، به سندی ماندگار و معتبر درباره مردمانی تبدیل می شود که بخاطر تعصب و جهل و استبداد قدم در تباهی و نابودی خود گذاشتند و با دستان خود تیشه بر ریشه هایشان زدند و بنیان خود را از جا کندند. کدام خانه ای با جنازه ای بی گناه در زیر خاکهایش می تواند پابرجا بماند و به سرای امن ساکنانش تبدیل شود؟
از این جهت فیلم "خانه پدری" اثری یگانه و حیرت انگیز در زمینه یادآوری گناهان و خطاهای تاریخی مان است که نمی توان تا آخر دنیا آنها را انکار کرد و مسئولیت شان را نپذیرفت و بر آنان سرپوش گذاشت. انگار چاره ای نیست جز اینکه با واقعیت های دردناک که در گذشته سرزمین مان مدفون شده اند، مواجه شویم و برای جبران آنها اقدام کنیم.



دوشنبه 21 بهمن 1392 - 13:10:37





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن