تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):خردمند به کسى که از او نصیحت مى خواهد، خیانت نمى کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834191041




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلم محمد(ص) سفری به جهان اسلام، فلسفه و معنا است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیلمبردار اسکاری فیلم محمد(ص): فیلم محمد(ص) سفری به جهان اسلام، فلسفه و معنا است تهران - ایرنا - فیلمبردار پیشکسوت و برنده جایزه اسکار با بیان آنکه تفاوتی میان مجید مجیدی با کارگردانان بزرگ جهان وجود ندارد، افزود: فیلم محمد(ص) سفری به جهان اسلام، فلسفه و معنا است.


ویتوریو استورارو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهارداشت: حضورم به عنوان فیلمبردار در ساخت پروژه سینمایی محمد(ص) به کارگردانی یک فیلمساز ایرانی به مثابه گشوده شدن پنجره های جدیدی در هنر سینما و زندگی عادی بود.
وی افزود: آشنایی من با دین اسلام به سه سال پیش برمی گردد، زمانی که برای تولید یک اثر سینمایی در الجزایر بودم و تصمیم گرفتم درباره اسلام مطالعه کنم.
وی ادامه داد: متاسفانه در زمان تحصیلم در مدرسه تاکید مدیریت آموزشی وقت به دانش آموزان تنها بر فراگیری دین کاتولیک بود و من شناختی نسبت به دین اسلام و دیگر ادیان نداشتم تا آنکه با تهیه کتاب هایی در مورد دین اسلام و پیامبر آن به شکل مکتوب و تئوریک با این دین آشنا شدم و به فاصله کوتاهی از این سیر مطالعاتی با دریافت ایمیلی از مجید مجیدی برای ساخت فیلمی درباره پیامبر مسلمانان دعوت شدم و که بدون معطلی با حضور در این پروژه موافق کردم.

** حضورم در پروژه محمد(ص) مانند یک دوره دانشگاهی برای شناخت اسلام بود
این فیلمبردار ایتالیایی که با نخستین حضور خود به عنوان مدیر فیلمبرداری در سینمای هالییود در آمریکا با فرانسیس فوردکاپولا برای ساخت فیلم «و اینک آخرالزمان» موفق به دریافت جایزه اسکار شده بود، گفت: فیلم محمد(ص) برای من سفری به جهان اسلام، فلسفه و معنا بود و صادقانه باید بگویم که هر روز حضور من در این پروژه مانند یک دوره دانشگاهی برای آموختن دین اسلام و آشنایی با تاریخ آن بشمار می رفت.
وی با تاکید بر این مساله که در تمام طول دوران فعالیتش در کار حرفه ای و زندگی شخصی همواره تشنه آموختن و یادگیری بوده است، افزود: تلاش انسان ها در طول زندگی رسیدن به سعادت است و به اعتقاد من تنها مسیری که می تواند انسان را به سعادت زندگانی برساند در آموختن و رسیدن به تعادل در درک موقعیت جهان و جایگاه شخص وی و تاثیرگذاری اش در جهان اطرافش است.

** تبادل اطلاعاتم درباره دین اسلام به عمیق تر شدن ارتباطم با مجیدی انجامید
وی که دومین اسکار خود را برای مدیریت فیلمبرداری فیلم سرخ ها اثر وارن بیتی کسب کرده بود، حضور در پروژه محمد(ص) را تجربه ای بسیار ارزشمند در زندگی شخصی و حرفه ای خود دانست و تصریح کرد بعد از مطالعاتی که در مورد دین اسلام داشتم و بعد آغاز همکاری برای ساخت فیلمی درباره پیامبر اسلام وقتی متوجه شدم که برای ساخت این اثر سینمایی با یک کارگردان مسلمان و در کشوری با دین اسلام حضور دارم شور و شوق من بیشتر شد.
استورارو خاطرنشان کرد: مطمئن بودم در کنار تجربه یک اثر هنری می توانم به شکل عملی و از نزدیک آشنایی و نگاهم را به دین اسلام و پیامبر آن بیشتر کنم و حتی سعی کردم در اولین ملاقات ها تمام دانسته ها و نتیجه مطالعاتم را به آقای مجیدی انتقال دهم و همین زمینه مشترک باعث عمق بخشیدن به نحوه همکاری و درک متقابل از یکدیگر در باره فضای عاطفی، احساسی و معنایی موجود در این اثر در کنار کار حرفه ای و سینمایی شد.

** تفاوتی میان مجید با کارگردانان بین المللی نیست
این فیلمبردار جهانی و شناخته شده که سومین اسکار خود را برای فیلم آخرین امپراتور به کارگردانی برناردو برتولوچی کسب کرده است درباره مقایسه کیفیت، نوع نگاه و درایت مجید مجیدی به عنوان یک هنرمند ایرانی با کارگردانان بین المللی و جهانی گفت: صادقانه باید بگویم که به شخصه هیچ تفاوتی در دانش، دقت، شناخت و حسیاست های آقای مجیدی در روند تولید این اثر سینمایی با دیگر کارگردانان بین المللی ندیدم.
وی ادامه داد: اعتقاد من همواره بر این اصل متمرکز بوده که هر کارگردان و در نگاه کلی تر هر هنرمند با هر دین و ملیتی که دارد دارای یک جهان بینی و اندیشه خاص ومنحصر به فرد است و بدون شک صاحب تجربیاتی است که همکاری با او می تواند علاه بر انتقال دانش و تجربایت میان دو طرف، دریچه ای را برای نوع نگرش متفاوت تر به جهان و پدیدهای جاری در آن به هر انسان دیگری منتقل کند.

** سینمای ایران، سینمایی جهانی است
این فیلمبردار صاحب سبک ایتالیایی افزود: در این میان تنها میزان عمق، کیفیت و نوع انتقال این تجربیات است که در مورد آقای مجیدی تفاوتی با کارگردانان دیگری که با آنها کار کردم احساس نکردم و البته این مساله برای من اصلا جای تعجب ندارد چرا که سینمای ایران، سینمایی جهانی است و خیلی طبیعی است که هنرمندان فعال در آن با همتایان و همکاران بین المللی شان تفاوتی از نظر دانش و حرفه ای گری نداشته باشند.

** درک معنا و فلسفه فیلم باید توسط مخاطبان حس شود
استورارو که کار فیلمبرداری حرفه ای در سینما را ابتدا با هنر عکاسی شروع کرد و در ادامه با تحصیل و مطالعه در فلسفه به دیدگاهی متمایز و امضایی مختص به خود در کار هنری اش دست پیدا کرد درباره حس معنوی و معانی فلسفی موجود در فیلم محمد(ص) گفت: در پاسخ به این سووال باید یکی از نگرش ها و تفکرات شخصی خودم را بازگو کنم و آن اینکه تا زمانی که یک اثر سینمایی که من در تولید آن نقشی داشتم در مواجهه با مخاطب و بازخوردهای آنها قرار نگیرد، نظری درباره آن به ویژه از نگاه معنایی و فلسفی نمی دهم.
وی در تشریح این مساله یادآور شد: هنرمند بدون فکر و اندیشه نمی تواند صاحب نگاه و اثر خلاقه باشد و وقتی یک هنرمند دست به تولید چنین اثر عظیمی می زند بدون شک به درک بالایی از خود و توانایی هایش رسیده است که بتواند بعد از ساخت فیلم از اعتبار و آبروی خویش در کار حرفه ای دفاع کند؛ بنابراین همکاران وی نیز به تبعیت از کارگردان فیلم باید دارای چنین دیدگاهی باشند.
این هنرمند فیلمبردار که برای فیلم تحسین شده دیک تریسی نامزد دریافت جازه اسکار شده است خاطرنشان کرد: من هنرمند در تولید اثر هنری نگاه، معنا و فلسفه وجودی ام را در کنار کار حرفه ای به کار بردم اما تا زمانی که فیلم برای عموم مخاطبان نمایش داده نشده و بازخوردهای فلسفی و برآمده از قدرت تفکر و معنا بخشی آنها منعکس نشده است نمی توانم دیدگاه معنایی و فلسفی خودم را بازگو کنم.
وی افزود: چرا که با این کار ناخودآگاه به مخاطبم نگاه بسته و محدودی را ارائه کرده ام و نمی توانم بعد از مواجهه او با اثر هنری به دریافت ذهنی، معنایی و فلسفی شخص او پی ببرم، این در حالی است که مخاطب هر اثر هنری دارای قدرت اندیشه، درک معنایی و مذهبی و معنوی وهمچنین صاحب ایدئولوژی و فلسفه خاص خود است و فیلم باید در ابتدا با او ارتباط برقرار کند.

** عدم توفیق فیلم به سطح درک و تفکر مخاطبان ارتباطی ندارد
استورارو گفت: وقتی سهم بازتاب آرای مخاطبان در نقاط مد نظر هنرمند در تولید اثر خلاقه هنری دارای وجوه اشتراک بالایی بود یعنی او و تیم همکار وی در ساخت این اثر موفق بوده اند و اگر وجوه اشتراک نظر مخاطبان کمتر از سطح دلخواه بود این به مثابه اشتباه و خطای هنرمند و همکاران او است و به هیچ وجه به عدم درک فیلم یا هر اثر هنری دیگر از سوی مخاطب باز نمی گردد.

** برای کار بین المللی باید بستر جهانی دشن فرهنگ فراهم باشد
وی درباره شرایط همکاری دیگر هنرمندان برجسته و شناخته شده جهانی با سینمای ایران و تولیدات آن گفت: این مساله ای نیست که تنها به یک نظر مثبت و یا منفی فعالان عرصه هنر بستگی داشته باشد بلکه بیشتر متاثر از فرهنگ جاری در جوامع است؛ به بیان ساده تر باید بستر فرهنگی لازم برای توسعه و شکوفایی هنر در شکل جهانی آن در هر کشوری فراهم باشد تا شاهد حضور هنرمندان بین المللی در آن سرزمین باشیم.

** فراهم بودن بستر رشد فرهنگی، سینمای ایران را جهانی کرده است
مدیر فیلمبردای پروژه سینمایی محمد(ص) ادامه داد: امروز سینمای ایران نه تنها در آسیا که در جهان شناخته شده است و یک برند بین المللی به شمار می آید چرا که شرایط برای همکاری جهانی هنرمندان ایرانی با همکاران خود در دیگر کشورها فراهم است زیرا بسترهای فرهنگی و رشد و درک جامعه هنری این سرزمین به حدی رسیده است که بتواند برای توسعه و جهانی شدن کالای فرهنگی اش تلاش کند.
وی یادآور شد: من به شما اطمینان می دهم تا زمانی که زبان جهانی و فرهنگ بین المللی در راس تفکر و فعالیت هنرمندان و مسوولان فرهنگ و هنر یک کشور وجود نداشته باشد نمی توان به تولیدات بین المللی کالاهای فرهنگی امید داشت.

** فرهنگ فیلم دیدن و اشتیاق به سینما در بین ایرانی ها
استورارو درباره نخستین تجربه حضورش در جشنواره بین المللی فیلم فجر و ارزیابی اش از کیفیت آن گفت: متاسفانه در این دوره موفق نشدم که آثار سینمایی حاضر در این جشنواره را ببینم و تنها دو فیلم «رستاخیز» و «چ» را دیدم که از آنها خوشم آمد هر چند فیلم رستاخیز را پیشتر در خارج از ایران دیده بودم پس نمی توانم نظر فنی درباره این رخداد بدهم.
وی افزود: از فضا، شور و حال و جاری بودن فرهنگ فیلم دیدن و اشتیاق به سینما در بین ایرانی ها بسیار به وجد آمدم و امیدوارم بتوانم در آینده نیز با سینمای ایران همکاری داشته باشم و بیشتر در فستیوال فجر حضور داشته باشم.

** زندگی استورارو از نمای نزدیک
ویتوریو استورارو، فیلم برداری که به خاطر «و اینک آخرالزمان»، «سرخ ها» و «آخرین امپراتور» برنده جوایز اسکار شد، در 24 ژوئن 1940 در رم متولد شد. پدرش یک آپاراتچی در استودیوی فیلم لوکس بود. در 11 سالگی شروع به خواندن و فراگیری عکاسی در یک مدرسه فنی کرد. او در C.I.A.C (مرکز آموزش سینمای ایتالیایی) نام نویسی کرد و سپس تحصیلاتش را در مدرسه دولتی تصویر برداری ادامه داد. هنگامی که وی در 18 سالگی در این مدرسه ثبت نام کرد، یکی از جوان ترین دانشجویانش تا آن زمان بود.
در 20 سالگی به عنوان دستیار فیلم بردار استخدام شد و ظرف یک سال به متصدی دوربین ارتقا یافت. استورارو چندین سال را صرف رفتن به گالری ها و مطالعه آثار نقاشان، نویسندگان، موسیقی دانان و سایر هنرمندان بزرگ کرد. در 1966 او به سر کارش به عنوان دستیار فیلم بردار در «پیش از انقلاب» یکی از اولین فیلم های برناردو برتولوچی برگشت.
استورارو اولین شهرت و اعتبارش به عنوان تصویر بردار را در سال 1968 برای «جوان، جوان» به دست آورد. سومین فیلمش، «استراتژی دل رانگو» بود که پس از آن همکاری بلند مدتش با برتولوچی شروع شد. او «دنباله رو»، «آخرین تانگو در پاریس»، «ماه»، «آسمان سرپناه» و «بودای کوچک» را هم برای برتولوچی فیلم برداری کرد.
او اولین جایزه اسکارش را برای فیلم برداری «و اینک آخرالزمان» کسب کرد که فرانسیس فورد کاپولای کارگردان به او آزادی کامل طراحی نگاه بصری تصویر را داد.
او دومین اسکارش را به عنوان مدیر فیلم برداری در «سرخ ها» به کارگردانی وارن بیتی به دست آورد و سپس «دیک تریسی» و «بولورث» را برای بیتی فیلم برداری کرد. او سومین اسکارش را در مقام مدیر فیلم برداری در «آخرین امپراتور» برنده جایزه آکادمی بهترین تصویر برتولوچی برد.
سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر به دبیری علیرضا رضاداد که از 12 بهمن کار خود را آغاز کرده است تا 22 بهمن ماه در تهران و شهرستان ها ادامه خواهد داشت.
فراهنگ(6)**9266**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




20/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن