واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > سینمای ایران مهرانفر در گفتگو با مهر:
سفر یک پدر و دختر معلولش به ناکجاآباد/ پیوند سینما و تئاتر با «سرزمین رها»
فرهاد مهرانفر کارگردان فیلم سینمایی«سرزمین رها» گفت: این فیلم سینمایی روایت سفر پدر و دختری معلول ذهنی به سرزمینی ناکجا آباد است و چون مرد داستان نویسنده ادبیات نمایشی است از فرصت استفاده می کند تا درامی بنویسد و گریزی جز نوشتن درام زندگی خود ندارد .
فرهاد مهرانفر کارگردان فیلم سینمایی «سرزمین رها» که در بخش «نوعی تجربه» سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد درباره ایده اولیه ساخت این فیلم سینمایی به خبرنگار مهر گفت: فیلم سینمایی «سرزمین رها» در ادامه فیلم های گذشته ام است، اما نکته قابل توجه این که ایده اولیه آن براساس حادثه ای در عید سال 1390 شکل گرفت. درست در شب سال تحویل در یکی از شبکه های استان گیلان اعلام می شود که امیر بدرطالعی نمایشنامه نویس گیلانی بر اثر یک تشخیص اشتباه به کما رفته است. وی در ادامه افزود: صبح روز بعد با خانواده امیر تماس گرفته و متوجه شدم که اطلاعات درست بوده و این نمایشنامه نویس گیلانی به دلیل یک تشخیص اشتباه و عمل جراحی ناموفق به کما رفته است. این خبر بسیار تاسف برانگیز بود چون امیر بدرطالعی از هنرمندان خوب شمال کشور بود. بعد از فوت این هنرمند با زندگی او بیش از گذشته آشنا شدم و فهمیدم مدتهاست که از همسرش جدا شده و از این ازدواج یک دختر سندروم دان باقی مانده است. بعد از آن به دختر او سر زده و از نزدیک با زندگی تراژیک این هنرمند بیشتر آشنا شدم. این کارگردان با اشاره به چگونگی شکل گیری این فیلمنامه بیان کرد: در تمام ملاقاتها با دختر امیر، دختر خودم غزل هم با من بود و پس از آن دخترم تصمیم گرفت فیلمنامه این فیلم سینمایی را بنویسد. بخش اصلی داستان این فیلم پرداختن به سفر ذهنی و شهودی مردی است که به کما رفته و یک سفر ذهنی را با دختر معلول خود آغاز می کند و راهی طبیعت ناشناخته می شوند. به گفته وی، این فیلم سینمایی روایت سفر پدر و دختری معلول ذهنی به سرزمین ناکجا آباد است و چون مرد داستان نویسنده ادبیات نمایشی است از فرصت استفاده می کند تا درامی بنویسد و چارهای جز نوشتن داستان زندگی خود ندارد.
کارگردان فیلم سینمایی «سرزمین رها» در توضیح فضای ذهنی که در این فیلم سینمایی ترسیم کرده است، گفت: بخشی از این سفر ذهنی به گفتگو با همسر این مرد اختصاص دارد و موضوع صحبت هم دختر معلول شان است. در واقع داستان این فیلم سینمایی فضایی معلق بین واقعیت و رویا است. حدیث روایی این فیلم حرف بسیاری از هنرمندان این سرزمین است. هنرمندانی که در راه اعتلای فرهنگ تلاش بسیار کردند اما عموما کامیاب نمی شوند. مهرانفر در پاسخ به اینکه چرا اغلب فیلم هایی که می سازد در گیلان می گذرد؟ بیان کرد: در ساخت فیلمهای سینمایی به کل جغرافیای سرزمینام احترام می گذارم و اینگونه نبوده که تنها به جغرافیای زادگاهم علاقمند باشم و این مسالهای است که در ساخت فیلم «چریکه هورام» نیز رعایت کرده بودم. زمانی که برای ساخت این فیلم سینمایی برای اولین بار به کردستان سفر کردم سعی کردم با عشق و علاقه نسبت به جغرافیای کردستان و فرهنگ زندگی مردم این منطقه نگاه کنم. این احساسی است که نسبت به سایر اقلیمها در ایران هم دارم. وی در ادامه متذکر شد: به دلیل همین علاقه است که فیلم بعدی من در حوزه کویر میگذرد زیرا فکر میکنم هنوز فیلم خوبی با موضوع کویر ساخته نشده و نتوانستهایم پتانسیل غنی مناطق کویری را به تصویر بکشیم. از این جهت هر گوشه از خاک سرزمینم برای من عزیز است اما چون گیلانی هستم در این منطقه بیشتر فیلم ساخته ام. این کارگردان سینمای ایران در پایان صحبت هایش با اشاره به حضور «سرزمین رها» در بخش «نوعی تجربه» سی و دومین جشنواره فیلم فجر گفت: در درجه نخست باید خوشحال باشیم که بخش سینمای تجربه که بیانگر زبان متفاوتی از سینمای ایران است در این دوره از جشنواره فیلم فجر حضور دارد، اما از سوی دیگر اگر این حضور تنها باری به هرجهت و برای پرکردن جدول برنامه ها باشد و مسئولان از سال های بعد نیازی به حضور این بخش نبینند قطعا با تناقض مواجه میشویم.
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ - ۱۷:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]