تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشان منافق سه چیز است: 1 - سخن به دروغ بگوید . 2 - از وعده تخلف کند .3 - در اما...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830290793




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاش «امروز»تان شبیه فیلم‌های دیروز بود


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

کاش «امروز»تان شبیه فیلم‌های دیروز بود پوستر فیلم «امروز» پرستویی و گلستانی را نشان می‌دهد که انگار سعی می‌کنند سدی نامرئی را از جلوی خویش بردارند. سدی از بی‌تفاوتی و قضاوت‌های بی‌جا و اشتباه؛ چیزی که فیلمساز انگار سعی دارد با سکوت بازیگر نقش نخست خویش(و بازی به‌اصطلاح زیرپوستی پرستویی) آن را به مخاطب منتقل کند.




با این همه، مخاطب پس از دیدن فیلم با پرسش های بی جوابی مواجه است و حیرت از اینکه اگر میرکریمی به عمد سعی می کرد فیلم بدی بسازد، احتمالا از «امروز»ش بهتر می شد. حیرت از سر این که آیا کارگردان این کار همانی است که «زیرنور ماه»، «یه حبه قند»، «به همین سادگی» و «خیلی دور خیلی نزدیک» را ساخته؟! براستی میرکریمی بزرگ را چه شده؟


«امروز» ماجرای یک راننده تاکسی را روایت می کند که درگیر وضع حمل مسافری بی پناه می شود و در این حین مقابل سوءتعبیرها و سوء قضاوت های دیگران سکوت می کند. شخصیت راننده، سادگی مادر پا به زا را دارد؛ با این تفاوت که برعکس او ترجیح داده سکوت کند مقابل خیلی از حرف ها. البته خانم حامله هم چنین است. ولی سوالی که پیش می آید این است که علت این سکوت چیست؟ فرض کنیم که زن به خاطر تنها نبودن راز میان خود و راننده تاکسی جانباز را برملا نمی کند.(یعنی نمی گوید که راننده هیچ نسبتی با او ندارد)، ولی راننده تاکسی چرا ساکت است؟






تا نیمه های فیلم سکوت شخصیت اول داستان را رازآمیز می کند، ولی چرا پرده از راز او برداشته نمی شود؟ داستانی کوتاه چرا ساز و برگ های بی ربط به اصل فیلم پیدا می کند؟ چرا آدم های فیلم این قدر بی هویت اند و مشخص نیست از کجا آمده اند و چرا سر از فیلمنامه درآورده اند؟


میرکریمی که در فیلم های پیشین خود ثابت کرده می تواند از یه حبه قند به همین سادگی فیلم جذابی بسازد، معلوم نیست که این بار چرا روابط پیچیده آدم ها را چنان ساده سازی می کند که سرآخر مخاطب با روایتی ساده و دم دستی مواجه است. به گونه ای که شبیه قهرمان سریال پرمخاطب مظنون(Person of interest) راننده تاکسی ساده فیلم(رزمنده سابق) بدون اینکه کسی ببیندش وارد بیمارستان می شود و سوپرمن وار دست به دزدی می زند البته با نیت خیر. مخاطب هم متحیر می ماند که این وصله هالیوودی را چگونه به فیلمی ایرانی با موضوعی شهری و رئال بچسباند.


اگر زمانی «یه حبه قند» می توانست حدود 53 دقیقه از قصه فیلم را بدون هیچ اوج و فرودی به نمایش بگذارد و بدون اینکه اتفاقی بیفتد و مخاطب از فیلم و نحوه فیلمبرداری آن کیف کند، اما این بار شخصیت ساکت اول فیلم کوله باری از سوال های بی جواب و ابهام آمیز را به نیمه دوم فیلم می ریزد. وقتی هم که هیچ گره گشایی در فیلم دیده نمی شود، این مخاطب است که این کوله بار سوالات را با خود بیرون می آورد.


البته این امر به معنای مثبت بودن فیلم نیست؛ چون شما نه با پایانی باز، بلکه با پایانی رو به دیواری محو مواجه اید. شبیه همانی که در پوستر فیلم می بینیم. شخصیت اول فیلم، میان آدم ها فقط با دختر کوچک سرپستار(با بازی شبنم مقدمی) ارتباط گفتاری برقرار می کند. انگار که بقیه آدم ها معصومیتی از دست رفته دارند و جواب همه این گناهکارانی که مدام در حال تهمت زدن به او هستند، خاموشی است.


این خاموشی همان قدر که برای کارمندان بیمارستان و پزشکان آزاردهنده است برای مخاطب هم، چنین است. ای کاش می شد مخاطب اندازه همسر راننده، می توانست او را بشناسد تا بتواند دوستش بدارد. اما به هیچ وجه این اتفاق نمی افتد. اگر جامعه دیگر مثل دوره جنگ معصومیت ندارد و لیاقتش خاموشی است ، ای کاش شخصیت اول فیلم «امروز» کمی شبیه دیروز های خود (در جنگ) و دیروزهای میرکریمی (در فیلمسازی) کمی هنرمندانه تر و شفاف تر عمل می کرد.(علی شاکر/ نامه نیوز)




سه شنبه 15 بهمن 1392 17:16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن