تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843040419




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کره شمالی از دیروز تا امروز


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

کره شمالی از دیروز تا امروز شبه‌جزیره کره اندکی پس از پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945 یکی از مستعمرات ژاپن به شمار می‌آمد. پس از شکست ژاپن در این جنگ، نیروهای مسلح اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده آمریکا در دو سوی شمال و جنوب مدار 38 درجه مستقر شدند و در واقع سنگ بنای جدایی دو کره و تجزیه این شبه‌جزیره از همان زمان گذاشته شد.




در همان زمان کیم ایل سونگ با حمایت شوروی در بخش شمالی به قدرت رسید و در راس نهادی به نام کمیته موقت خلق قرار گرفت. سال 1946 حزب کارگر کره شمالی نیز در واقع از دل آن نهاد بیرون آمد؛ حزبی با ایدئولوژی کمونیستی که با وضع قوانینی جدید بر پایه این ایدئولوژی در همان سال مالکیت خصوصی را لغو و دو سال پس از آن یعنی نهم سپتامبر 1948 موجودیت کشور جدیدی به نام جمهوری دموکراتیک خلق کره را اعلام کرد.

از سوی دیگر، کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا که به هیچ عنوان تاسیس کشوری کمونیستی را برنمی تافتند، پس از کش و قوس های فراوان و تنش های متاثر از آغاز دوران جنگ سرد میان نیروهای چپ و راست در بخش جنوبی شبه جزیره، در اقدامی متقابل و ظاهرا با نظارت سازمان ملل متحد انتخاباتی برگزار کرده و به این ترتیب پانزدهم آگوست 1948 یعنی کمتر از یک ماه قبل از تاسیس رسمی کره شمالی، کشوری به نام جمهوری کره جنوبی شکل گرفت و به این ترتیب بود که جدایی دو کره کامل شد.

کره شمالی، اما بیست و پنجم ژوئن 1950 به همسایه جنوبی خود حمله ور شد و در همان روز شورای امنیت سازمان ملل در غیاب شوروی و به پیشنهاد آمریکا قطعنامه ای را به تصویب رساند که طی آن آمریکا و 15 کشور عضو سازمان ملل به اعزام نیرو به شبه جزیره کره و بیرون راندن نیروهای کره شمالی موظف شدند. با این حال نیروهای کره شمالی بارها و بویژه پس از حضور غیررسمی نیروهای ارتش چین موفق به تصرف سئول پایتخت کره جنوبی شدند و البته نیروهای غربی نیز حداقل یک بار پیونگ یانگ پایتخت کره شمالی را به تسخیر خود درآوردند. اما  سرانجام
کره جنوبی در کنترل نیروهای غربی ماند و نیروهای کره شمالی نیز به پشت مرزهای خود عقب نشینی کردند تا این که سال 1953 مذاکرات ترک مخاصمه آغاز و بیست و هفتم ژوئن 1953 پیمان آتش بس میان دو کره به امضا رسید. جنگ تقریبا سه ساله کره علاوه بر ویرانی های بسیار صدها هزار کشته و مجروح و مفقودالاثر و اسیر نیز از خود بر جای گذاشت. اما کره شمالی پس از پایان این جنگ با بهره گیری از منابع طبیعی کشور و حمایت های چین و شوروی، برنامه های گسترده ای را برای بازسازی و توسعه کشور آغاز کرد؛ برنامه هایی که بخشی از آن با موفقیت به پایان رسید و بخشی دیگر بویژه پس از پایان جنگ سرد هرگز به پایان نرسید. خانواده کیم ها نگاهی به زندگی و کارنامه رهبران کره شمالی یعنی خانواده کیم می تواند برای آشنایی بیشتر با تاریخ کوتاه و ساختار حکومتی این کشور مفید واقع شود.

کیم ایل سونگ، بنیانگذار کره شمالی سال 1912 متولد و  مدت کوتاهی بعد همراه با خانواده خود به ایالت منچوری چین مهاجرت کرد. سال 1926 اما درس و مدرسه را رها کرده و به عنوان سرباز نیروهای ویژه تحت آموزش مربیان نظامی شوروی قرار گرفت و در پایان جنگ دوم جهانی با درجه سرگردی ارتش سرخ به شمال شبه جزیره کره بازگشت.

پس از آن بود که با حمایت های شوروی در حزب کمونیست و دولت کره شمالی به قدرت رسید و او بود که سال 1950 حمله به خاک کره جنوبی را سازماندهی کرد و به اجرا گذاشت. پس از پایان جنگ کره بسیاری از رقبا و بویژه نیروهای وفادار به شوروی را حذف و نوعی سیستم حکومت فردی را که بسیار به آن اعتقاد داشت بنیان گذاشت. اوایل دهه 60 میلادی و تحت رهبری کیم در کره شمالی نوعی کیش شخصیت پا به عرصه وجود گذاشت که همچنان بر این کشور حاکم است و شخص کیم و جانشینانش در حکم قدیس و حتی بیش از آن به شمار می آیند.

در دوران حکومت کیم ایل سونگ، کره شمالی دچار نوعی انزوای سیاسی و اقتصادی شد و در پایان دهه 80 این کشور در واقع همواره میان دو بلوک کمونیست و رقیب یعنی شوروی و چین در نوسان بود.

این وضع، فروپاشی اقتصادی کره شمالی را رقم زد و به همین دلیل کیم ایل سونگ تصمیم گرفت روابط خود با کره جنوبی را بهبود بخشد. به همین منظور حتی پیشنهاد داد نشست مشترکی میان رهبران دو کره تشکیل شود، اما این نشست هرگز برگزار نشد زیرا اولین رهبر کره شمالی هشتم جولای 1994 بر اثر سکته قلبی درگذشت.

پس از مرگ وی، بزرگ ترین پسرش یعنی کیم جونگ ایل به قدرت رسید و او نیز با اعتقاد شدید به سیستم حکومت فردی به نوعی رویه حکومتی پدر را استمرار بخشید و سه سال پس از درگذشت کیم ایل سونگ و در حالی که به صورت رسمی کیم جونگ ایل رئیس جمهور کشور محسوب می شد، به دستور شخص جونگ ایل اعلام شد کیم ایل سونگ فقید به عنوان رئیس جمهور ابدی کره شمالی محسوب می شود و این عنوان تا ابد برای وی باقی خواهد ماند.

دومین رهبر کره شمالی یعنی کیم جونگ ایل سال 1942 و از قرار معلوم(بر خلاف تاریخ رسمی کره شمالی) در شهر خاباروسک روسیه متولد شد. او در دوران حکومت خود عناوین بی شماری را یدک می کشید که از جمله آن می توان از دبیرکل حزب کارگر، دبیرکل کمیته دفاع ملی، فرمانده کل ارتش خلق کره و رئیس دولت یاد کرد.

افزون بر آن، ریاست مجلس خلق و دفتر سیاسی حزب نیز از آن او بود. کیم جونگ ایل از اواسط دهه 1970 به عنوان جانشین پدر در نظر گرفته شد و از همان زمان تحت آموزش های ویژه ای قرار داشت و پست های مهمی به وی واگذار شده بود. سال 1990 از کیم جونگ ایل به عنوان مرد دوم در ساختار قدرت کره شمالی یاد می شد و تا قبل از مرگ پدر عملا بسیاری از وظایف او را در مهم ترین نهادهای کشور برعهده گرفته بود. دومین رهبر کره شمالی ظاهرا برخلاف پدر علاقه زیادی به هنر و بویژه هنر سینما نشان می داد.

کیم جونگ ایل در دوران حکومت خود با شعار «ارتش فراتر از هر چیز» برای تقویت ارتش این کشور فعالیت های زیادی کرد و تحت همین شعار بود که وی هرگونه بازسازی و نوسازی را به بعد از تحقق این شعار موکول می کرد و در همان دوران بود که عناصری از اقتصاد بازار آزاد به درون سیستم اقتصادی کره شمالی راه یافت، اما قحطی و گرسنگی در بخش های وسیعی از کشور مانعی جدی در راه اجرای برنامه های موردنظر کیم جونگ ایل به شمار می آمد. بالاخره سال 2012 کیم جونگ ایل نیز پس از سال ها بیماری درگذشت و قدرت در کره شمالی به سومین و کوچک ترین پسر وی کیم جونگ اون رسید.

رهبر جوان و تقریبا سی ساله کره شمالی نیز به همان سیستم گذشته وفادار بوده و در برابر غرب مقاومت سرسختانه ای از خود نشان می دهد. سیستم سیاسی حاکم ظاهرا حزب کارگر در کره شمالی از قدرتی ویژه برخوردار است، اما این گونه شهرت دارد که حزب به دولت دستور می دهد و دبیرکل که همان رئیس دولت و رهبر کشور است به حزب دستور می دهد. این شیوه و سیستم به صورت رسمی در سراسر کره شمالی حاکم است. از سوی دیگر مجلس خلق به عنوان مهم ترین نماد کشور معرفی می شود؛ مجلسی که اعضای چند صد نفره آن به عنوان نهاد واسط و کمک کننده حزب عمل کرده و تصمیم های لازم را می گیرد و از آن گذشته وظیفه قانونگذاری را هم دارد.

از این جهت شاید بتوان مجلس خلق را مهم ترین نهاد کره شمالی دانست، اما بی تردید مهم ترین و اثرگذارترین نهاد تصمیم گیری در این کشور که البته آن هم تحت کنترل کامل شخص رهبر قرار دارد، نهادی است به نام کمیسیون دفاع ملی که در واقع به صورت دو فاکتور امور کره شمالی را در اختیار دارد. اختیارات ویژه این نهاد پس از تغییر قانون اساسی در سال 1998 به رسمیت شناخته شد و رئیس کمیسیون که اکنون همان کیم جونگ اون است، در واقع قدرت انحصاری را در قوه اجراییه و مقننه و قضاییه در اختیار داشته و همین طور فرماندهی کل ارتش را در انحصار خود دارد. در این میان ارتش کره شمالی از نظر شمار افراد آن بزرگ ترین ارتش جهان محسوب می شود و یکی از قدرتمندترین ارتش های دنیا در شرق آسیاست. کره شمالی علاوه بر قدرت نظامی ارتش به سلاح های اتمی نیز مجهز بوده و از این راه توانسته امنیت خود را در مسیر بازدارندگی تضمین کند.

نگاهی به عملکرد سومین فرد از خاندان کیم ها نشان می دهد که قرار نیست در شیوه حکمرانی کره شمالی شاهد تغییراتی تازه باشیم. به بیان دیگر کره شمالی قصد دارد همچنان به سیستم حکومت تک حزبی در داخل و سیاست ضدامپریالیستی خود در خارج وفادار بماند؛ موضوعی که البته آمریکا و متحدان منطقه ای این کشور را خوش نیامده و هر روزه علیه آن دست به تدابیری تازه می زنند. محمدعلی فیروزآبادی / جام جم


سه شنبه 15 بهمن 1392 8:13





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن