واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اختصاصی / سعید راد: سانسور سلیقه ای در سال های اخیر نفس هنر هفتم را تنگ کرد تهران- ایرنا - سعید راد هنر و فرهنگ را به مثابه موجود زنده ای تشبیه کرد که برای ادامه حیات نیازمند تنفس است و گفت: طی چند سال گذشته نگاه و سانسور سلیقه ای در سینما، نفس هنر هفتم را تنگ کرده بود.
سعید راد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به آلودگی هوای تهران طی چند وقت اخیر و انتقادات فراوانی که این الودگی هوا با خود به همراه داشته است گفت: تنفس در هوای سالم و پاک حق طبیعی تمامی انسان ها و موجودات جاندار است اما مساله مهمتر آنکه فرهنگ، هنر و تولیدات آن نیز موجودات زنده و جانداری هستند که باید برای ادامه حیات و تنفس آنها در هوای سالم برنامه ریزی مدونی داشت.
وی برقراری ارتباط و تعامل را یکی از شروط اثبات وجود حیات و زندگی در محیط اطراف دانست و تصریح کرد: تولیدات فرهنگی و هنری به خصوص آثار سینمایی و نمایشی در هر لحظه با مخاطبان و تماشارگران در پی ارتباط هستند و حتی بعد از پایان فیلم و یا تئاتر، ذهن مخاطب درگیر همان جریان تعاملی و ارتباط با اثر است و همین مساله حیات آن اثر را در ذهن و فکر مخاطبان اثبات می کند.
** مرزبندی تنقس را برای سینما سخت و تنگ کرد
بازیگر فیلم دوئل با بیان اینکه فضای نامناسب در طی چند سال گذشته بر بدنه فعالیت های فرهنگی چیره شد ، گفت: شاید آسمان ایران و پایتخت مدتی باشد که از آلودگی هوا رنج می برد اما سانسور، نگاه سلیقه ای، شخصی و مرزبندی برای تقسیم هنرمندان و استیلای فضای یاس و سردی در جامعه هنری کشور طی هشت سال گذشته تنفس را برای هنر به ویژه سینما و فعالان آن سخت و تنگ کرده بود.
وی حوزه فرهنگ را در رشد عمومی جامعه و فعالیت های بسیار تاثیر گذار برشمرد و آن را نیازمند گذران زمان برای اثرگذاری و جریان سازی دانست.
راد یادآور شد امروز با دمیده شدن هوای تازه در ریه ها و کالبد سینمای ایران باید صبر و تحمل را پیشه فعالیت های خود کنیم ، با همراهی و یاری دولتمردان و مسئولان فرهنگی فضای ایجاد تغییرات را شتاب بیشتری بخشیم.
راد که در فیلم سینمایی چ در نقش شهید فلاحی بازی کرده است درباره این اثر گفت: طی یک دهه اخیر در دو اثر از تولیدات ممتاز سینمای دفداع مقدس ایران یعنی فیلم های دوئل و چ با حضور کارگردانان صاحب سبکی حضور داشته ام و اعتقاد دارم که ابراهیم حاتمی کیا و احمدرضا درویش هر دو از سینماگران صاحب امضا در هنر هفتم سرزمینمان، ایران هستند.
وی با تاکید بر این مساله که نباید در حوزه سینمای دفاع مقدس و با نگاه کلان تر در فعالیت های سینمایی کیفیت را فدای کمیت کرد، گفت: اینکه برای یک پروژه سینمایی ماه ها وقت جهت پژوهش، تحقیق و نگارش صرف می شود و تک تک نماها و پلان ها با حساسیت و دقت بالایی فیلمبرداری می شود یعنی آنکه کارگردان به مخاطب خود احترام می گذارد و بدون شک این احترام در بازخورد با مخاطبان تاثیر خواهد داشت و روند جریان سازی هنر سینما بر جامعه دقیقا از این نقطه آغاز می شود.
** هنرمندان با قلب و روح خود زندگی می کنند
راد با اشاره به حاشیه های به وجود آمده در مراسم آغاز به کار فیلم فجر و آنچه که او برداشت از سخنان خود مورد نام بردن از تعدادی بازیگرسینمای پیش از انقلاب یاد کرد ، گفت: افتتاحیه مراسمی مانند جشنواره فیلم فجر در دولت جدید و گردهمایی اکثریت خانواده سینما بعد از تغییر نگرش دولت یازدهم به فضای فرهنگ چنان من را سر ذوق آورده بود که آن شب سراسر و تمام لبریز از احساس بودم.
وی گفت: هنرمندان با روح و قلب شان زندگی می کنند و من وقتی شاهد حضور تمامی خانواده سینما بعد از سال ها در یک مراسم واحد به نام جشن بهار سینمای ایران بودم چنان دچار غلیان احساس بودم که ناخودآگاه برخی از نام هایی را بر زبان آوردم که موجبات بروز برخی اتفاقات حاشیه ای را رقم زد.
بازیگر فیلم گیرنده یادآور شد: ایجاد فضای جدید در سینما نباید به خاطر نام بردن از یک یا دو اسم تحت الشعاع قرار گیرد و بهتر است ما به جای توجه به نکات ساده و کوچک از ابهت و بزرگی تغییرات و رویدادهایی که در کلیت جامعه و میان اهالی خانواده سینمای کشور صورت گرفته لذت ببریم.
فیلم چ روایت 48 ساعت از زندگی مصطفی چمران در غائله محاصره شهر پاوه توسط نیروهای ضد انقلاب است.
این فیلم آخرین ساخته ابراهیم حاتمی کیا است که صبح امروز دوشنبه 14 بهمن ماه در جشنواره سی و دوم فیلم فجر اکران شد .
فراهنگ(4)**9266**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]