واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: سهشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۴
روزنامه گاردین در گزارشی هولناک، به چگونگی تخریب آثار تاریخی سوریه قبل و بعد از آغاز جنگ داخلی در این کشور پرداخته است. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در روزهایی که تعداد کشتهشدگان جنگ داخلی در سوریه به رقم 130 هزار نفر رسیده و هر به روز بر تعداد میلیونها آواره از این کشور افزوده میشود، آثار تاریخی سوریه نیز در شرایط بسیار بدی قرار گرفتهاند. سوریه یکی از غنیترین کشورهای جهان از نظر دارا بودن آثار تاریخی ارزشمند محسوب میشود و شش محوطه تاریخی آن شامل شهر تاریخی «حلب»، شهر تاریخی «آلپپو»، بخش تاریخی «دمشق» و «بصرا»، شهر تاریخی «پالمیرا»، مجموعه قلعههای «شجاعان» و «صلاحالدین» و مجموعه دهکدههای تاریخی شمال سوریه در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو قرار دارند که همگی آنها طی نزدیک به سه سال جنگ داخلی در این کشور به شدت صدمه دیده و در آخرین اجلاس کمیته سالانه سازمان یونسکو در کامبوج در فهرست میراث جهانی در خطر این سازمان قرار گرفتند. روزنامه گاردین تصاویری را از چند اثر تاریخی سوریه قبل و بعد از جنگ ویرانگر منتشر کرده است. یکی از این آثار که در شهر تاریخی آلپیو قرار دارد، یک خیابان سنگی است که میتوان آن را یکی از قدیمیترین بازارهای جهان دانست که از حدود 18 ماه قبل به میدان نبرد بین ارتش سوریه و تروریستها تبدیل شده و طی این زمان صدمات زیادی به آن وارد شده است.
آثار تاریخی سوریه قبل و بعد از جنگ
صدها مایل آن طرفتر، در شهر تاریخی حمص در غرب سوریه یکی از مهمترین قلعههای قرون وسطی به نام قلعه شجاعان واقع شده که طی ماههای اخیر بارها از زمین و هوا مورد حمله قرار گرفته و صدمات زیاد به آن وارد شده است. در ماه آوریل 2013 نیز مناره مسجد جامع شهر حلب متعلق به قرن یازدهم میلادی و سلسله بنیامیه که یکی از زیباترین مساجد جهان اسلام به شمار میرفت، منفجر شد و صدها نسخه خطی قرآن آن نیز غارت شد.
آثار تاریخی سوریه قبل و بعد از جنگ
در سپتامبر 2012 نیز با تشدید درگیریها در این شهر مغازههای چوبی بازار حلب که آن نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده، در آتش سوخت، حدود 700 مغازه بطور کامل تخریب شد. سوریه هزاران محوطه تاریخی شامل دهکدههای باستانی با قدمتی حدود 5 هزار سال و آثار از تمدن روم باستان شامل آمفیتئاتر، قصر و ویلای رومی و آثار تاریخی از تمدن اسلامی شامل مساجد زیبا و همچنین کلیساهای زیبا را در خود جای که بیشتر آنها در شرایط ناگواری قرار داردند.
آثار تاریخی سوریه قبل و بعد از جنگ
طی نزدیک به سه سالی که جنگ داخلی در سوریه در جریان است، بیشتر محوطههای تاریخی و موزههای سوریه به حال خود رها شدهاند و براساس تصاویر ماهوارهای، کاوشهای غیرمجاز برای کشف آثار تاریخی ارزشمند در آنها به طور شبانهروزی توسط مردم محلی و همچنین گروههای مسلح با هدف فروش آنها برای بدست آوردن پول یا اسلحه ادامه دارد که در این میان بیشترین حجم کاوش در محوطههای تاریخی در شهر تاریخی صحرایی «پالمیرا» و محوطه تاریخی «ابلا» بر جای مانده از عصر برنز صورت میگیرد. البته این امر اعتراض شدید سازمان یونسکو را برانگیخته و این سازمان برای حفظ میراث فرهنگی سوریه از آغاز درگیریهای خونین در این کشور دست به تدابیر گوناگونی زده که از آنجمله میتوان به تهیه کاتالوگی از آثار تاریخی سوریه اشاره کرد تا بدینوسیله کشف آنها توسط پلیس بینالملل (اینترپل) امکانپذیر بوده و و از فروش آنها در حراجیها جلوگیری شود. اننهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]