پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851847088
نمک و روغنی که چاشنی بیماریهای قلبی و عروقی میشود/ سرانه پایین مصرف میوه و سبزیجات در استان مرکزی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > مرکزی مهر گزارش می دهد/
نمک و روغنی که چاشنی بیماریهای قلبی و عروقی میشود/ سرانه پایین مصرف میوه و سبزیجات در استان مرکزی
اراک - خبرگزاری مهر: از آلودگی هوا ابراز نگرانی می کنیم و برای اینکه مسئولان مشکل را حل کنند جمع می شویم و پلاکاردهایی در دست می گیرم که در هوای آلوده اراک نمی شود نفس کشید اما وقتی نوبت به خودمان می رسد، نمک و روغن را با کم تحرکی چاشنی غذاهایمان می کنیم، فارغ از اینکه بیماری های قلبی و عروقی عامل اول مرگ و میر در استان است.
به گزارش خبرنگار مهر، در میان سه عامل مرگ و میر در استان مرکزی بیماری قلبی و عروقی صدر نشین است و حوادث جاده ای و غیر جاده ای مقام دوم و سرطان در آخرین حلقه عوامل اصلی مرگ و میر جای می گیرد اما در این بین بیماری قلبی و عروقی به حاشیه رفته است. حاشیه ای که می توان با یک تحرک ساده و کم کردن استفاده از نمک و روغن از این بیماری جان سالم به در برد. بیماری که به گفته قنبر فراهانی رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان مرکزی بیشترین متقاضیان اورژانس استان مرکزی را داراست به نحوی که از مجموع حوادث فوتی غیرتصادفی استان مرکزی دو هزار و 546 مورد آن به بیماریهای قلبی و عروقی مربوط می شود. وی تغيير سبك و شيوه زندگي، گرايش افراد به عادات نامناسب را از جمله عوامل شایع شدن این بیماری غیر واگیردار دانست و اظهارداشت: مهمترين عوامل خطرساز برای جان انسانها دخانيات، فشار خون بالا ، كلسترول بالا و افزايش وزن، مصرف كم ميوه وسبزيجات، عدم فعاليت فيزيكي مناسب، روابط جنسي غير ايمن و مصرف داروهاي غيرمجاز است. بیماریهای قلبی- عروقی قابل پیشگیری ترین بیماری ها است فراهانی با بیان اینکه بيماري هاي قلبي و عروقي، سوانح و حوادث، سرطانها، بيماري هاي تنفسي و بيماري هاي حول تولد علل عمده مرگ و مير در كشور به شمار می آیند می گوید: بیماریهای قلبی- عروقی قابل پیشگیری ترین بیماری ها است که می توان با ورزش، تعذیه مناسب و رژیم غذایی کمچرب و کنترل فشار خون به آن مبتلا نشد.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی نیز بالا بودن مصرف نمک و روغن در این استان را عاملی برای تهدید سلامتی و زمینه ساز بیماری ها دانست و تصریح کرد: بر اساس اخرین پژوهشها هر شهروند استان مرکزی 10 تا 15 گرم نمک در روز مصرف می کند درحالی که استاندارد مصرف این ماده حداکثر پنج گرم در روز است. بابک عشرتی اظهار کرد: مصرف زیاد نمک در درازمدت موجب بروز پدیده تصلب شرائین و فشار خون، ایجاد سنگ در بافت های داخلی مانند کلیه و مثانه می شود و به عنوان یکی از عوامل بروز بیماریهای قلبی و عروقی و انواع سکته ها است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: سرانه مصرف روغن در استان مرکزی نیز 45 گرم در روز است درحالی که باید حداکثر 15 تا 20 گرم از این ماده در رژیم غذایی روزانه مصرف شود. حدود 40 درصد مردم استان مرکزی روغن جامد مصرف می کنند دکتر عشرتی با بیان اینکه بر اساس آمار حدود 40 درصد مردم استان روغن جامد مصرف می کنند یادآور شد: علاوه بر مصرف بیش از اندازه، استفاده از روغن های جامد اشباع از مشکلات بهداشتی است. وی عنوان کرد: 60 درصد استفاده کنندگان روغن مایع نیز آگاهی کاملی از میزان مصرف و نوع و روشهای استفاده از آن را ندارند و متاسفانه در بسیاری از موارد به شیوه مناسب از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده نمی شود. عشرتی با تأکید بر اینکه باید جامعه را نسبت به تغذیه سالم حساس کنیم، اظهار داشت: تغذیه مهمترین عامل مرتبط با بیماریهاست و باید به آن به عنوان ریزفاکتور مؤثر در بیماریهای قلبیعروقی مزمن و هورمونی مانند گواتر نظر داشت. وی به سرانه پایین مصرف میوه و سبزیجات اشاره کرد و افزود: 83 درصد از مردم استان مصرف مناسب میوه و سبزیجات ندارند در صورتی که این رقم در کشور 88 درصد است. 43 درصد جمعیت استان دارای چاقی و اضافه وزن هستند وی با اشاره به اینکه از هر دو نفر در استان یک نفر مبتلا به چاقی یا اضافه وزن است،تصریح کرد: 43 درصد جمعیت استان دارای چاقی و اضافه وزن هستند که این رقم در کشور 45 درصد است که رقم بالایی است و در نوع خود مشکلات جسمانی بسیاری را برای افراد به همراه دارد.
دکتر عشرتی اظهار کرد: شاخص دیگر از عوامل خطر بررسی شده در سال 88 ، کلسترول بالاست که در استان مرکزی 38 درصد افراد 15 سال به بالا دچار کلسترول بالا هستند و این رقم در مقایسه با نرم کشور که معادل 33 درصد است بالاست. فشار خون بالا عامل بروز بیماریهای قلبی و عروقی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه میزان شیوع بیماری دیابت در استان 7 درصد و در کشور 10 است گفت: در استان مرکزی 14 درصد افراد دارای فشار خون بالا هستند و این رقم در شهر نسبت به روستا دارای تفاوت زیادی نیست که این عامل باید کنترل شود چراکه فشار خون بالا عامل بروز بیماریهای قلبی و عروقی است. وی اضافه کرد: در حوزه کمبود فعالیت فیزیکی به عنوان یکی دیگر از عوامل خطر، 30 درصد مردم استان دچار کم تحرکی هستند و این رقم در کشور 36 درصد است. دکتر عشرتی یکی از معضلات امروز جامعه را مصرف انواع فست فود عنوان کرد و افزود: کشورهایی که در کاهش مصرف فست فود موفق بوده اند در سطح ملی برای غذاهایی که ارزش کم ولی عوارض و خطرات زیادی برای سلامتی دارند، مالیات تعیین کرده اند و ما می توانیم در این خصوص از تجربه آنها استفاده کنیم. وی همچنین با بیان اینکه 13 درصد جمعیت بالای 15 سال استان سیگاری هستند که در مقایسه با نرخ 11 درصدی کشوری رقم بالایی است، از شاخصی به نام « بارعوامل خطر » نام برد که نشان میدهد عوامل خطر چه مقدار از عمر و سلامتی افراد را کاهش میدهد و افزود: در استان مرکزی چاقی و ابتلای افراد به بیماریهای قلبی سه هزار و 241 سال از عمر مردم را کاهش میدهد و افزایش چربی خون یا کلسترول پنج هزار و 219 سال از عمر را میگیرد. کاهش 4800 سال از عمر مردم استان ناشی از عدم فعالیت فیزیکی دکتر عشرتی کاهش چهارهزار و 800 سال از عمر مردم استان را ناشی از عدم فعالیت فیزیکی دانست و گفت: تغذیه در سلامت افراد بسیار مهم است و افراد میتوانند با مصرف غذاهای سالم و تحرک، سلامت خود را تضمین کنند. وی در پایان خاطرنشان کرد: ضروری است که در بحث آموزش و پیشگیری در حوزه سلامت نیز سرمایه گذاری داشته باشیم. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: بیماریهای قلبی و عروقی به همراه حوادث و سرطانها به عنوان سه عامل نخست تهدید سلامت در استان مرکزی مطرح هستند و به همین دلیل تقویت زیرساختهای درمانی قلب و عروق با وجود محدودیت امکانات جزو برنامه های اولویتدار این دانشگاه تعریف شده است. راکعی عنوان کرد: تقویت سطوح پیشگیری از عوامل ایجاد کننده بیماری های قلبی و عروقی در استان مرکزی امری ضروری است چرا که از مهمترین عوامل ایجاد کننده خطر بیماری های قلبی و عروقی تغذیه نامناسب، کم تحرکی، مصرف دخانیات، چاقی، فشار خون بالا، دیابت و اختلالات چربی خون است و همگی ریشه در الگوی نامناسب زندگی دارند که با بسیج همگانی در اصلاح رفتارهای زیست نادرست می توان تا 80 درصد از ابتلا به بیماری قلبی و عروقی جلوگیری کرد.
بخش دولتی به تنهایی از عهده وظایف پیشگیرانه برنمی آید مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی نیز به خبرنگار مهر گفت: الگوی بیماردهی استان در سالهای اخیر با تغییر رفتارهای زندگی مردم، کم تحرکی و تغذیه ناسالم تغییر کرده است. غلامرضا فتح آبادی افزود: بخش دولتی به تنهایی از عده وظایف پیشگیرانه برنمی آید و تشکلهای حوزه سلامت باید با قوت در حوزه آموزشهای پیشگیرانه در لایه های مختلف جامعه حضور یابند. کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی نیز به حساس سازی مردم برای اصلاح الگوی تغذیه تاکید کرد و گفت: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی از 10 دلیل عمده مرگ، هشت علت با تغذیه در ارتباط است و بطور مثال پنج درصد کل مرگها در جهان به دلیل مصرف کم میوه و سبزی است. نسرین یادگاری افزود: هرم غذایی که تضمین کننده سلامت است به دلیل رواج مصرف فست فودها، استفاده بیش از حد مواد شیرین و چرب و پرنمک برهم خورده و متاسفانه 75 درصد جمعیت 15 تا 24 سال استان دو وعده غذای پرچرب و سرخ شده در روز استفاده می کنند که این پایه بیماری زایی است. هدفگذاری وزارت بهداشت بر کاهش 10 درصدی میزان نمک رییس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، بهداشتی معاونت غذا و داروی استان مرکزی نیز افزود: سیاست وزارت بهداشت و درمان تغییر ذائقه مردم از غذاهای پرنمک، پرچرب و شیرین است و به همین منظور با مصوبه شورای سلامت و امنیت غذایی کشور صنایع غذایی تشویق به تغییر فرمول تولید با درصد پایین این مواد می شود. علیرضا بادرستانی توضیح داد: هدفگذاری وزارت بهداشت بر کاهش 10 درصدی میزان نمک در محصولات تولیدی صنایع غذایی است اما این مساله به دلیل ریشه های فرهنگی و ارتباط تنگاتنگ با سفره و ذائقه مردم روند تدریجی دارد. این مسوول توضیح داد: تنوع بخشی به محصولات کم چرب و رژیمی به ویژه در محصولات لبنی اغاز شده و این مردم هستند که باید با گرایش خرید این محصولات صاحبان تولید را تشویق بیشتر کنند. بادرستانی توضیح داد: بیش از 250 واحد تولید مواد غذایی در استان مرکزی فعالیت دارد که33 واحد آن در فرایند محصول از نمک استفاده می کنند، 17 واحد چربی را به عنوان ماده اصلی تولید و 15 واحد شکر را در ساخت محصول استفاده می کنند. تنوع بخشی به محصولات کم چرب آغاز شده این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیتی که ریزمغذی ها در تامین سلامت دارند، چهار محصول مهم غنی شده در استان تولید می شود که شامل آب میوه غنی شده با کلسیم، غنی سازی ارد خبازی ها با آهن و اسید فولیک، و فرآورده شیر با ویتامین دی است. 13 درصد از جمعیت بالغ استان مرکزی از بیماری فشار خون رنج می برند و از هر 320 نفر مردم استان مرکزی یک نفر در خطر کلسترول بالا است درست است که هوای اراک آلوده است و سرطان در آن رشد صعودی پیدا کرده است اما استفاده از نمک و روغن و ورزش به انتخاب هر شهروند صورت می گیرد اصلی که در خانه های مردم استان مرکزی به فراموشی سپرده شده است.
۱۳۹۲/۱۱/۶ - ۰۹:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی با مصرف انار
دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۴ ۳۵ کارشناس تغذیه دانشگاه علوم خراسان شمالی گفت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی و سکتههای مغزی با مصرف انار کاهش مییابد نسرین علیزاده در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه خراسان شمالی با بیان این مطلب اظهار کرد انار علاوه بر آن که س40 درصد مرگ و میرها در خاورمیانه ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی است
براساس بررسیها 40 درصد مرگ و میرها در خاورمیانه ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی است براساس بررسیهای سازمان بهداشت جهانی حدود 30 تا 40 درصد مرگ و میرها در منطقه خاورمیانه و منطقه مدیترانه شرقی و همچنین قسمت اعظم هزینههای بهداشتی و درمانی در این منطقه ناشی از بیماریهای قلبمسئول واحد بهبود و تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر: سرانه مصرف نمک در کشور 15 گرم است
مسئول واحد بهبود و تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر سرانه مصرف نمک در کشور 15 گرم استمسئول واحد بهبود و تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت سرانه مصرف نمک در کشور 15 گرم بوده و این میزان باید به 5 گرم کاهش پیدا کند به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر محمد صادق موجی بوشهری ظهر امروزمديركل ثبت احوال آذربايجان غربي خبر دادبيماريهاي قلبي و عروقي بيشترين علت مرگ و مير در آذربايجان غربي
مديركل ثبت احوال آذربايجان غربي خبر دادبيماريهاي قلبي و عروقي بيشترين علت مرگ و مير در آذربايجان غربي مديركل ثبت احوال آذربايجان غربي گفت بيشترين علت مرگ و مير در آذربايجان غربي بيماريهاي قلبي و عروقي است محمد جوان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اروميه با اشاره به فراوانبیماریهای قلبی، عروقی در کمین دیابتیها
سهشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۲۸ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت دیابتیها 2 تا 4 برابر بیشتر در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی سکته مغزی و بیماریهای عروق محیطی قرار دارند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه اصفهان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکیدر مصرف نمک دریایی احتیاط کنید
در مصرف نمک دریایی احتیاط کنید مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به مصرف نمک دریا هشدار داد و گفت فلزهای سنگین موجود در این نمک ها موجب بروز سرطان می شود دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه این روزها در بسیاری از عطاری ها نمک هایی در کمصرف آبميوه قديمي 6 نفر را راهي بيمارستان كرد
مصرف آبميوه قديمي 6 نفر را راهي بيمارستان كرد مدير شبكه بهداشت و درمان شهرستان بوكان آذربايجان غربي گفت شش بوكاني به دليل مصرف آب ميوه تاريخ گذشته مسموم شده و راهي بيمارستان شدند سامرند مرزنگ در گفت وگو با ايرنا اظهار كرد اين شش نفر از اعضاي دو خانواده هستند كه به دليل مصربه خاطر کالری بالا، در مصرف این میوه محتاط باشید
به خاطر کالری بالا در مصرف این میوه محتاط باشید این میوه کالری زیادی دارد بنابراین در مصرفش نباید زیاده روی کرد حدیث هفته رسول اكرم ص فرمودند هر كسي پايان ماه صفر را خبر دهد بهشت بر او واجب است جام خانواده درخت خرمالو از خانواده Ebenaceae بوده و نام علمی آن Diospyrسرانه مصرف آبزيان در اسپانيا بيش از 12 برابر ايران
سرانه مصرف آبزيان در اسپانيا بيش از 12 برابر ايران مدير كل اتحاديه تعاونيهاي تكثير پرورش و صادرات آبزيان گفت سرانه مصرف آبزي در ايران بين 6 تا 8 كيلوگرم است يکشنبه 1 دي 1392تولید سالانه ۱۷ میلیون میوه در کشور / رتبه صادراتی ما در جهان بسیار پایین است
نورانی در گفتگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران تولید سالانه ۱۷ میلیون میوه در کشور رتبه صادراتی ما در جهان بسیار پایین است رییس اتحادیهٔ ملی محصولات کشاورزی کشور با اشاره به اینکه ایران در تولید ۲۲ قلم از محصولات کشاورزی در ردههای اول تا هفتم جهان قرار دارد گفت با برنامهبيماري هاي قلبي و عروقي از مهمترين علل مرگ و مير در كشور
بيماري هاي قلبي و عروقي از مهمترين علل مرگ و مير در كشور بيماري هاي قلبي و عروقي و سرطانها مهمترين علل مرگ و مير در كشور ما مي باشند به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان رئيس مركز بهداشت استان زنجان با بيان اين مطلب گفت يكي از دلايل آن مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده و الگوي غلطسرانه مصرف پروتئين كشور 29 گرم است/ افزايش 2 برابري مصرف پروتئين
سرانه مصرف پروتئين كشور 29 گرم است افزايش 2 برابري مصرف پروتئين اراك - خبرگزاري مهر رئيس كميسيون كشاورزي آب و منابع طبيعي در مجلس از افزايش دو برابري سرانه مصرف پروتئين در كشور تا پايان برنامه پنجم توسعه خبرداد عباس رجايي در گفتگو با خبرنگار مهر گفت سرانه مصرف پروتئين كشور هسکته قلبی بیش از همه دامنگیر این افراد میشود
سکته قلبی بیش از همه دامنگیر این افراد میشود سن بالا و وزن زیاد از عواملی است که خطر بیماریهای قلبی را در این افراد افزایش خواهد داد دکتر مریم شاخص متخصص قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت مهمترین عامل خطر بیماری قلبی سیگار است و افرادی که س-