محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829866508
شاعران داستان نویس ایران
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
شاعران داستان نویس ایران
اولین رمان احمدرضا احمدی با عنوان «آپارتمان، دریا» به تازگی روانه بازار کتاب ایران شده است؛ به مناسبت انتشار این کتاب به برخی از مهمترین شاعران داستان نویس ایرانی پرداخته ایم .
روزنامه هفت صبح: اولین رمان احمدرضا احمدی با عنوان «آپارتمان، دریا» به تازگی روانه بازار کتاب ایران شده است؛ به مناسبت انتشار این کتاب به برخی از مهمترین شاعران داستان نویس ایرانی پرداخته ایم ...
نیما یوشیج
1338-1276
پدر شعر نو، اولین مجموعه داستانش را در سال 1350 چاپ کرد؛ کتابی با عنوان «کندوهای شکسته». دو سال پیش هم داستان هایی از او با عنوان «نیمای داستان» از سوی نشر مروارید منتشر شد اما واقعیت ماجرا این است که خود نیما هم گویا علاقه چندانی به بعضی داستان هایش نداشته.
دو فصل از رمان هایی با عنوان «آیدین» و «حسن وزیر غزنه» را که در نشریات سال های 1305 منتشر کرده بود، یا گم کرد یا سوزاند! اما مهمترین داستانش را «مرقد آقا» می دانند. نیم این داستان را در سال 1309 نوشته که ماجرای آن در یکی از روستاهای شمال کشور می گذرد. مضمون آن هم مقابله سنت و مدرنیسم است.
چند داستان دیگر تمثیلی هم از نیما موجود است اما «نیما» داستاتن، حتی برای خودش اعر هم چندان جدی نبوده و امروز برای ما هم نیست. او هنگام بازگشت به زادگاهش، سرما خورد و ذات الریه گرفت و پس از مدت کوتاهی در دی ماه 1338 درگذشت. مجموعه اشعارش به همت سیروس طاهباز همچنان در بازار کتاب ایران معروف و مقبول است.
احمد شاملو
1379-1304
شاملو کتاب های متعددی به فارسی ترجمه کرده؛ از جمله رمان های معروف «پابرهنه ها» نوشته زاهار یا استانکو یا «دُن آرام» اثر میخائیل شولوخوف. داستان هایی نیز به فارسی برگردانده که همچنان مورد علاقه اهالی ادبیات است؛ داستان هایی مثل «دماغ» اثر ریونوسکه آکوتاگاوا و شازده کوچولوی اگزوپری. البته شاملو این داستان را به اسم «مسافر کوچولو» ترجمه کرد و ترجمه ابوالحسن نجفی (همان شازده کوچولو) امروز مقبول تر است.
او تحقیقات ارزشمندی در زمینه فرهنگ و آداب رسوم عامه هم انجام داده که بخشی از آنها تحت عنوان «کتاب کوچه» به چاپ رسیده اما از تمام اینها که بگذریم داستان هایی که نوشته زیاد نیستند؛ یکی «خیمه گُر گرفته شب» است (1334) و دیگری کتاب «درها و دیوار بزرگ چین» (1352). داستان های شاملو بیشتر حالت قصه یا حکایت دارند و در آنها کاملا تحت تاثیر کافکا و هدایت است اما همه می دانیم «الف. صبح» که بعدها به نام «الف. بامداد» تغییر نام داد، بسیار مشهورتر از شاملوی قصه نویس است.
مهدی اخوان ثالث
1369-1307
مهدی اخوان ثالث قبل از «زمستان» مجموعه شعر دیگری هم منتشر کرده بود با عنوان «ارغنون» اما در سال 1335 بود که با چاپ «زمستان» (نخستین شعر نیمایی اش) به شهرت رسید. او از جمله شاعرانی است که روزگار را بیشتر به تدریس گذراند؛ از معلمی در روستاها بگیر تا دبیری در پایتخت و بعد هم تدریس در دانشگاه.
در کار دوبله فیلم های مستند هم مدتی فعالیت داشت. مقالات و نقدهای ادبی اش هم زبانزد است؛ از جمله «بدعت ها و بدایع نیما یوشیج» (1357) و «عطا و لقای نیما» (1361). او مجموعه داستانی دارد با عنوان «مرد جن زده» که شامل 4 داستان کوتاه است. اخوان این مجموعه را در سال 1354 به چاپ رساند. داستانی هم با نام «درخت پیر و جنگل» دارد که در سال 1355 منتشر کرد و برای نوجوانان است. اخوان در داستان هایش از همان زبانی بهره می برد که ویژگی زبانی آثار شاعرانه اش است؛ نوعی زبان کهن، یادنامه اش با عنوان «باغ بی برگی» تالیف مرتضی کاخی یکی از بهترین کتاب هایی است که درباره مهدی اخوان ثالث نوشته اند.
فروغ فرخزاد
1345-1313
سال 1330 تا 1336، سال های مهمی در زندگی فروغ فرخزاد است. او در این سال ها، در 17 سالگی مجموعه شعر «اسیر» را به چاپ رساند، در 21 سالگی «دیوار» را و در 23س الگی، «عصیان». این مجموعه ها موجب شد نقدهای فراوانی علیه او مطرح کنند اما فروغ، شهرتش را نیز مدیون همین اشعار است.
همزمان با چاپ دفتر شعر «عصیان»، داستان های کوتاهی هم نوشت حه در تمام شان می توان رد پای شاعر «عصیان» را دید. او در این داستان ها همان انسان بی پروا و عصیانگری است که در دفترهای شعر آغازینش نشان می دهد.
تا اینجا ما با «فروغ»ی شاعر و داستان نویس مواجه هستیم اما پس از آن بیشتر بر شعر تمرکز کرد تا اینکه در سال 1343، «تولدی دیگر» را منتشر کرد. «تولدی دیگر» در واقع مانیفست تازه او در جهان شعری اش به شمار می آید. پس از آن هم مجموعه «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد» را به چاپ رساند تا جایگاه خود را در شعر معاصر ایران به عنوان شاعری بزرگ تثبیت کند.
طاهره صفارزاده
1387-1315
ترجمه دو زبانه (فارسی و انگلیسی) خانم صفارزاده از قرآن، یکی از آثار ماندگار این بانوی فقید است. او پس از 25 سال تلاش در سال 1380 ترجمه خود از قرآن را به چاپ رساند که با عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شناخته و تقدیر شد.
صفارزاده پیش از آن، به عنوان شاعر و مترجم و استاد دانشگاه در حوزه زبان و ادبیات انگلیسی مطرح بود. جالب است اولین کار ادبی طاهره صفارزاده چاپ مجموعته داستانی بوده با عنوان «پیوندهای تلخ» که آن را در سال 1340 به چاپ رساند؛ کاری که برای صفارزاده شهرت یک داستان نویس را به همراه نداشت اما یک سال بعد، نخستین دفتر شعرش (رهگذر مهتاب) توجه منتقدان را برانگیخت.
در سال های بعدی هم «طنین در دلتا»، «سد و بازون» و «سفر پنجم»، شهرت او را به عنوان شاعری پیش رو به تثبیت رساند. اشعار صفارزاده بعدها آراء و عقایدی دینی به خود گرفت که نتیجه آن، دفترهای شعر «بیعت با بیداری»، «مردان منحنی» و «دیدار با صبح» است.
احمدرضا احمدی
1319
احمدرضا احمدی از جمله شاعران موسوم به «موج نو» است که نخستین مجموعه شعرش را در سال 1341 به جاپ رساند. در مقایسه با شاعران دیگر، احمدی داستان های زیادی نوشته. هر چند این داستان ها همگی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان هستند؛ مثل «عکاس در حیاط خانه ما منتظر بود»، «نوشتم باران، باران بارید»، «هفت روز هفته دارم» و ... اما رمان «آپارتمان، دریا» که به تازگی از سوی نشر نیکا به چاپ رسیده، اولین رمان بزرگسال اوست.
احمدی در این اثر همان نگاهی را دارد که در اشعارش می توان یافت؛ سادگی، خلوت و پرهیز از پیچیدگی های فرمی یا تکنیکی که باعث گریز مخاطب می شود. لحظات بکر و زیبا و شاعرانه در این رمان فراوان است و مطالعه آن برای علاقمندان رمان جذاب و شیرین خواهد بود.
از جمله مجموعه شعرهای احمدی نیز می توان به «چای در غروب جمعه روی میز سرد می شود»، «لکه ای از عمر بر دیوار بود»، «من فقط سفیدی اسب را گریستم»، «وقت خوب مصائب» و «دفترهای واپسین» از جمله مجموعه های شعر این شاعرند.
محمدعلی سپانلو
1319
سپانلو تاکنون بیش از 15 مجموعه شعر و 10 ترجمه شعر و داستان و چند کتاب برای کودکان منتشر کرده. او مجموعه ای با نام «بازآفرینی واقعیت» (1349) از داستان های کوتاه ایرانی - همراه با نقدی کوتاه درباره آنها - فراهم آورده که جلد دوم آن با عنوان «در جستجوی واقعیت» در سال 1377 منتشر شد. ویرایش تازه این کتاب سال گذشته از سوی نشر افق منتشر شد.
از آثار پژوهشی او می توان به «چهار شاعر آزادی» اشاره کرد که کتابی است درباره زندگی و آثار عارف قزوینی، میرزاده عشقی، ملک الشعرای بهار و فرخی یزدی. در «نویسندگان پیشرو ایران» (1362) نیز خلاصه ای از تاریخ ادبیات معاصر ایران ارائه داده است.
داستان های او به اندازه اشعارش نیست. مجموعه ای دارد با عنوان «مردان» که آن را در سال 1351 چاپ کرد و کتابی دیگر با عنوان «قصه قدیم» که 70 قصه بنا بر منابع ایرانی - اسلامی است. سپانلو در سال 2003 موفق به دریافت نشان «شوالیه هنر و ادبیات» فرانسه شد.
عمران صلاحی
1385-1325
عمران صلاحی، طنزنویس و شاعر فقید ایرانی،در سال 1352 به «گروه ادب امروز» رادیو - تلویزیون (با مدیریت نادر نادرپور) پیوست و تا زمان بازنشستگی (1377) در این سازمان مشغول به کار بود. او از سال 1354 شروع به چاپ شعرها و طنزهایش کرد. از صلاحی چند مجموعه شعر فارسی مثل «قطاری در مه» (1355) و «آی نسیم سحری» (1379) و چند مجموعه شعر ترکی آذربایجانی و منتخباتی از آثار معاصران و کلاسیک ها نظیر «طنزآوران امروز ایران» (1349) و «ملا نصرالدین» (1379) هنوز هم در بازار کتاب ایران موجود است.
او در سال 1377 قطعات طنتزآمیز «حالا حکایت ماست» را به چاپ رساند. در سال 1379 نیز داستان های طنزآمیزی چاپ کرد با عنوان «از گلستان من ببر ورقی». «شاید باور نکنید» هم رمان عمران صلاحی است که آن را در سال 1374 در سوئد به چاپ رسانده اما صلاحی را بیش از آنکه به داستان نویسی بشناسند، او را طنزنویسی خبره می دانند و به این نام مشهور است.
محمد شمس لنگرودی
1330
شمس لنگرودی فعالیت شاعری اش را همزمان با داستان نویسی آغاز کرد و در سال 1350 آثار داستانی و اشعارش را در مطبوعات چاپ کرد. او مجموعه اشعار فراوانی به چاپ رسانده که نخستین آنها «دریای تشنگی» ست. لنگرودی بعدها برای دفتر شعر «نت هایی برای بلبل حلبی» در سال 1379، برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی نیز شده است.
او در سال 1377 اثری پژوهشی با عنوان «اریخ تحلیلی شعر نو» به چاپ رساند که چهار جلد است ودر حال حاضر یکی از مراجع دانشگاهی و تحقیقاتی به شمار می آید. شمس لنگرودی تا به حال داستان هایی برای کودکان و نوجوانان نیز چاپ کرده. مجموعه داستانی هم با عنوان «شیر» دارد که آن را در سال 1364 منتشر کرده و در حوزه بزرگسال است اما در سال 1372 رمانی نوشت با عنوان «رژه بر خاک پوک» که به اندازه اشعارش مشهور نیست. این رمان نثر و فضایی شاعرانه دارد و توصیفی است از تحولات تاریخ معاصر ایران به شیوه رئالیسم جادو.
سید علی صالحی
1344
صالحی از شاعران پرکار دو دهه اخیر ایران است و مجموعه شعرهای متعددی به چاپ رسانده. جالب اینجاست، تعداد رمان هایی هم که چاپ کرده، فراوان است؛ «رقص رنج» (1359)، «خیر آن سال ها» (1361)، «تذکره ایلیات» (1365) و «مرگ پلنگ» (1387). با وجود تلاش فراوان او در حوزه داستان نویسی و چاپ این تعداد رمان، صالحی را هنوز هم به شعر و شاعری می شناسند.
او پایه گذار «شعر گفتار» در ایران است و وجهه شعری بسیار پررنگتری نسبت به وجهه داستان نویسی اش دارد. حتی عده ای از منتقدان او را در داستان نویسی ناموفق می دانند. صالحی بعضی رمان هایش را با نام «خسرو سمیعی» به چاپ رسانده که خود نکته حائز اهمیتی است. «مثلثات و اشراق ها»، «عاشق شدن در دی ماه، مردن به وقت شهریور»، «نشانی ها»، «آخرین عاشقانه های ری را» و «ردپای برف» از جمله آثار او در حوزه شعر است. برخی شعرهایش را نیز زنده یاد «خسرو شکیبایی» دکلمه کرده که از سوی مخاطبان بسیار استقبال شد.
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
گفت وگوتأكيد راضيه تجار بر حمايت از داستان نويسان
گفت وگوتأكيد راضيه تجار بر حمايت از داستان نويسان اكرم محمدي - حضور يك نهاد فعال در استان ها مي تواند در رشد داستان نويسي موثر باشد راضيه تجار داستان نويس و پژوهشگر ادبي در گفت وگو با خراسان با اعلام اين خبر گفت در مورد رشد جغرافيايي داستان نويسي در كشور نمي توان نظر قطعي داد ولیست سیاه نویسندگان در ایران تایید شد
لیست سیاه نویسندگان در ایران تایید شد معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید که در دولت دهم اعلام شده بود آثار برخی از نویسندگان منتشر نشود خبرآنلاین معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید که در دولت دهم اعلام شده بود آثار برخی از نویسندگان منتشر نشود سیدبهترین فیلم جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران
بهترین فیلم جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران فیلم دربند ساخته پرویز شهبازی به تهیه کننده امیر سمواتی جایزه بهترین فیلم هفتمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران را از آن خود کرد همچنین این فیلم با کسب چندین جایزه در صدر برگزیدگان قرار گرفت هفتمین جشن انجمن منتقکتایون ریاحی سرانجام به فکر انتشار داستانهایش افتاد/ بازیگری مانع نویسندگیام نیست
کتایون ریاحی سرانجام به فکر انتشار داستانهایش افتاد بازیگری مانع نویسندگیام نیست کتایون ریاحی از انتشار دو مجموعه داستان از خود با عنوان یک پنجره برای من و ماهی قرمز خبر داد و گفت بعد از 20 سال نوشتن حس کردم که دیگر وقت آن رسیده که داستانهایم را منتشر کنم به گزارش نامه نیوزبينندگان يك برنامه تلويزيوني پرمخاطبترين نويسنده ايراني را انتخاب كردند
بينندگان يك برنامه تلويزيوني پرمخاطبترين نويسنده ايراني را انتخاب كردند به گزارش مهر برنامه تلويزيوني كارنامه كه شب گذشته پنجشنبه 28 آذر از ساعت 21 در شبكه چهارم سيما و با موضوع نقد و بررسي كتاب پخش شد در مدت يك ساعت پخش خود اقدام به برگزاري يك نظرسنجي از مخاطبانش درباره سلياستاد پیشکسوت خوشنویسی ایران در بستر بیماری
به مناسبت تولد امیرخانی استاد پیشکسوت خوشنویسی ایران در بستر بیماری استاد برجسته خوشنویسی ایران این روزها به شدت بیمار است به گزارش خبرنگار تجسمی باشگاه خبرنگاران استاد غلامحسین امیرخانی متولد سال 1318 در طالقان است بر اساس این گزارش در همان کودکی به اتفاق خانوساختمان بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان توقیف شد
ساختمان بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان توقیف شد لحظاتی پیش ساختمان بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان واقع در خیابان شهید استاد نجاتاللهی توسط شهرداری تهران توقیف شد مکان کنونی بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان واقع در خیابان استاد نجات الهی ویلا بالاتر از طالقانی کوچه نوید نبش بن بلحظاتی پیش ساختمان بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان پلمب شد
لحظاتی پیشساختمان بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان پلمب شدلحظاتی پیش ساختمان بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان واقع در خیابان شهید استاد نجاتاللهی توسط شهرداری تهران پلمب شد به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس مکان کنونی بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان واقع در خیابان استاد نجانقد چهار مجموعه داستان ایرانی در فرهنگسرای فناوری اطلاعات
نقد چهار مجموعه داستان ایرانی در فرهنگسرای فناوری اطلاعات چهار مجموعه داستان ایرانی از تازه های انتشارات روزنه در دومین نشست پنجشنبه های داستانی با حضور نویسندگان و منتقدان ادبی پنجشنبه 19 دی ماه ساعت 16 30 در فرهنگسرای فناوری اطلاعات رونمایی و نقد می شود به گزارش جام جم آنلاینانجمن شاعران ايران از عليرضا قزوه شكايت ميكند / پاسخ باقري، راكعي و محمودي به اظهارت اين شاعر
انجمن شاعران ايران از عليرضا قزوه شكايت ميكند پاسخ باقري راكعي و محمودي به اظهارت اين شاعر به گزارش خبرآنلاين چند روز پيش عليرضا قزوه در مراسم بزرگداشت مرحوم عمران خليلي در مورد خانه شاعران سخناني را بر زبان آورد و اتهاماتي را متوجه هيات مديره اين انجمن كرد پنجشنبه 5 دي 13داستان يكي از روستاهاي سرسبز ايران در انيميشن «دهكده پرماجرا»
داستان يكي از روستاهاي سرسبز ايران در انيميشن دهكده پرماجرا مجموعه انيميشن دهكده پرماجرا با موضوع داستانهايي از روستاهاي ايران براي پخش از شبكه پويا توليد ميشود به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس مجموعه انيميشن دهكده پرماجرا به كارگرداني مرجان كشاني و تهيهكنندگي مرواكنش هيئت مديره انجمن شاعران ايران به اظهارات عليرضا قزوه درباره اين انجمن
واكنش هيئت مديره انجمن شاعران ايران به اظهارات عليرضا قزوه درباره اين انجمن فاطمه راكعي مديرعامل و سهيل محمودي و ساعد باقري دو تن از اعضاي هيئت مديره انجمن شاعران ايران در يك نشست خبري ضمن رد اظهارات چندي پيش عليرضا قزوه مدير مركز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري در خصوص اين انجمن اکیارستمی و درسهایی از سینما/ ژان کلود کاریر بر کتاب نویسنده ایرانی مقدمه نوشت
فرهنگ و هنر سینمای ایران کیارستمی و درسهایی از سینما ژان کلود کاریر بر کتاب نویسنده ایرانی مقدمه نوشت کتاب عباس کیارستمی و درسهایی از سینما نوشته محمود ثانی که روایتی از کارگاه فیلمسازی کیارستمی در دنیا است با مقدمه ای از ژان کلود کاریر فیلمنامهنویس توسط انتشارات معین روا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها