واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
لیست سیاه نویسندگان در ایران تایید شد
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید که در دولت دهم اعلام شده بود آثار برخی از نویسندگان منتشر نشود.
خبرآنلاین: معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید که در دولت دهم اعلام شده بود آثار برخی از نویسندگان منتشر نشود.
سیدعباس صالحی در گفتگو با «روزنامه ایران» این سخنان را بر زبان آورده است. او که پس از آغاز به کار دولت تدبیر و امید به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد آمده است، میگوید: «افرادی بودند که ایراد چندانی در محتوای نوشتههای آنان نبود یا اگر هم بود امکان برطرف ساختنش با اصلاحیه وجود داشت. برخی از نویسندهها در دوره قبل اعلام شده بود که کارشان منتشر نشود. ممکن است که این دستور به شکل کتبی و بخشنامهای ابلاغ نشده باشد اما به صورت شفاهی ابلاغ و اعمال میشد.»
بحث نویسندگان ممنوعالقلم برای نخستین بار در مصاحبه تلویزیونی حسن روحانی رییس جمهور ایران مطرح شد. او در گزارش عملکرد صد روزه دولتش گفت که « ما نویسندگان ممنوعالقلم را به نویسندگان سریعالقلم تبدیل کردهایم.» این سخنان رییس جمهور با واکنش گستردهای مواجه شد. وزیر ارشاد دولت دهم، این مسئله را در گفتگوهایش تکذیب کرد و به دنبال آن بهمن دری معاون فرهنگی دولت دهم گفت که «ما چیزی به نام نویسنده ممنوعالقلم نداشتیم، یعنی نداریم و پیش از بنده هم نداشتهاند.» حالا اما سیدعباس صالحی این مسئله را تایید میکند و تاکید دارد که اعمال محدودیت برای نویسندگان و ناشران به صورت بخشنامهای و کتبی نبوده و به صورت شفاهی صورت میگرفته است.
موضوعی که پیش از این نویسندگان و شاعران هم در مصاحبههای خود بر آن تاکید کرده بودند.
صالحی همچنین گفته: «در حیطه ناشران تعلیقی مجموعه اسامی محدود تری وجود داشت اما در بحث ممنوع القلمها تعداد بیشتری در فهرست به قولی سیاه قرارداشتند. با وجود این هر دو نمونه اتفاقی که به آن اشاره کردید بدون هیچ سند کتبی و رسمی رخ میدادند.»
او تاکید دارد: «اگر شما در بازار نشر جستوجویی داشته باشید؛ خواهید دید که در چند سال گذشته آثاری که مجوز داشتند و محتوای آنها هم مشکلی نداشت امکان چاپ نداشتند. البته نه این که بهطور کامل به شکل بخشنامهای نبود اما اغلب شفاهی و غیر رسمی بودند.»
پس از صحبتهای حسن روحانی رییس جمهور منتخب ایران، احمد کمالینژاد که به تازگی مدیر اداره کتاب وزارت ارشاد شده، موضوع وجود نویسندگان ممنوعالقلم را منکر شده و به خبرگزاری فارس گفته بود: ««۲۶ سال در وزارت ارشاد سابقه فعالیت دارم و تاکنون با موضوع نویسنده ممنوعالقلم برخورد نکردهام چون چنین نویسندگانی نداشتهایم.»
صالحی در این مصاحبه درخصوص تغییر مدیر اداره کتاب هم صحبت کرده و گفته: «از وقتی سرپرست اداره کتاب مشخص شد قرار بود که در نهایت تا یک و نیم ماه بعد مدیر آن معرفی شود. البته ما در این مدت بهطور جدی به دنبال انتخاب گزینه مناسب بودیم که حداکثر تا آخر هفته مدیر اداره کتاب را معرفی خواهیم کرد. »
او همچنین درباره ناشران تعلیقی گفت: «رخی از این مؤسسات موارد حقوقی داشتند که با ابهاماتی همراه بود. یکی از ابهامات اصلی درباره برخی ناشران تعلیقی این بود که هیأت بدوی و تجدید نظر آنها یک هیأت واحد بودند! زمانی که جرمی اتفاق میافتد و نیاز به بررسی دو مرحلهای وجود دارد؛ بررسی تجدید نظر را هیأتی غیر از هیأت بدوی انجام میدهند. این اشکالی بدیهی بود که در این مسأله جلب توجه میکرد و ما به دنبال حل آن بر آمدیم. بر همین اساس همان طور که میدانید احکامی برای هر دو هیأت صادر شد. ناشرانی که جزو ناشران تعلیقی باشند و بررسی حکم آنان در فضای قبلی رخ داده باشد حق اعتراض دارند و هیأتهای جدید اعتراض آنان را بررسی خواهند کرد.»
صالحی در پاسخ به این سئوال که از طرف آقای روحانی بهطور مستقیم پیگیری مورد خاصی در حوزه کتاب به شما توصیه شده؟ اظهار داشت: «پیگیری بحث نویسندههای ممنوع القلم خواستهای است که رئیس جمهوری به دنبال بررسی آن هستند.»
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]