تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835670860
آمار نگرانکننده از معیشت زنان سرپرست خانوار
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آمار نگرانکننده از معیشت زنان سرپرست خانوار
سختیهای معیشت حالا دیگر فقط مردان را زیر فشار نمیبرد، بلکه زنان سرپرست خانوار نیز دوش به دوش مردان و حتی بیشتر از آنها این سختی را لمس میکنند. روز گذشته رئیس مرکز آمار ایران، اطلاعاتی را رسانهای کرد که از رنج زنان سرپرست خانوار بیش از همیشه پرده برمیدارد؛ رنجی که از بیکاری شروع میشود و تا درآمد ناچیز این زنان و زندگی پرمشقتشان در طول سال ادامه مییابد.
آفتاب: به گزارش جام جم آنلاین طبق آخرین آمار رسمی (نتایج سرشماری سال 90) در ایران بیش از 21 میلیون و 110 هزار خانوار زندگی می کند که در 88 درصد آنها مردان مسئول تامین معیشت خانوار هستند و در 12 درصد باقیمانده، زنان بار زندگی را به دوش می کشند.
اینها یعنی چرخ زندگی نزدیک به 2.5 میلیون خانوار به وسیله زنان می چرخد؛ زنانی که بسختی شغل پیدا می کنند، اغلب از مزایای بیمه بی بهره اند و به سبب سال ها تحمل سختی به انواع بیماری های جسمی و روحی مبتلا می شوند.
آن طور که عادل آذر، رئیس مرکز آمار ایران تشریح می کند فقط 18 درصد زنان سرپرست خانوار موفق به پیدا کردن شغل می شوند و 82 درصد از این قافله جا می مانند، یعنی زنانی که هیچ شغلی ندارند، تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند و برای گذران زندگی یا به اطرافیان خود وابسته می شوند یا ممکن است برای امرار معاش پایشان بلغزد.
زنان سرپرست خانوار که جمعیتی 2.5 میلیون نفری دارند زنان کمتر از 35 سال، 35 تا 64 سال و شصت وپنج ساله ها به بالا را شامل می شود که البته آمارها نشان می دهد بیشتر زنان سرپرست خانوار، زنانی میانسال هستند. در این میان وضع زنان سرپرست خانوار در برخی استان ها بهتر از زنان استان های دیگر است، به طوری که آمارها تائید می کند زنان سرپرست خانوار در استان سیستان و بلوچستان بیش از زنان استان های دیگر در مضیقه اند.
این مضیقه از این بابت است که زنان سرپرست این استان کمترین درآمد سالانه را دارند به طوری که متوسط درآمد آنها در طول سال سه میلیون و 300 هزار تومان است که به تعبیر عادل آذر، رقمی در حد فاجعه است. زنی که در طول یک سال فقط می تواند سه میلیون و 300 هزار تومان درآمد داشته باشد، معنی اش این است که درآمد روزانه اش فقط 9000 تومان است که در طول یک ماه به 270 هزار تومان می رسد؛ یعنی درآمدی که با آن حداقل نیازهای خانواده را نیز نمی توان تامین کرد.
تهران؛ وضع بهتر می شود
سختی زندگی یک زن سرپرست خانوار که در مناطق دورافتاده و جایی در نزدیک مرزها ساکن است هر چه به سمت مرکز کشور پیش برویم کمتر و کمتر می شود، به طوری که طبق آمارها، وضع زنان سرپرست خانوار در تهران بهتر است.
گرچه پایتخت نیز با انواع پیچیدگی ها و مشکلات درگیر است و زندگی و امرار معاش در آن کار ساده ای نیست، اما آمارها نشان می دهد که زنان سرپرست خانوار این شهر (و استان تهران) زندگی بهتری دارند، به طوری که متوسط درآمد این زنان در طول سال 14.5 میلیون تومان است. زنی که درآمدش در طول یک سال به این اندازه است یعنی هر روز 40 هزار تومان و در طول یک ماه، یک میلیون و 200 هزار تومان درآمد دارد که بی شک با این مبالغ می توان زندگی راحت تر و با کیفیت تری نسبت به زنان سیستانی داشت که باید زندگی روزانه شان را با 9000 تومان رتق و فتق کنند.
البته این تفاوت ها دلیل دارد و آن این که امکان به دست آوردن شغل در تهران به علت تنوع مشاغل و فرصت های بیشتر شغلی، مهیاتر از استان های دیگر است.
شاید هم به همین علت است که در سال های اخیر موج مهاجرت زنان به تهران شدت گرفته و فقط با سرزدن به ایستگاه های متروی پایتخت می توان صدها زن دستفروش با لهجه های مختلف را دید که بین جمعیت فشرده واگن ها دنبال کسب درآمد می گردند.
بی سوادی، رنج مضاعف زنان سرپرست
می گویند باسوادی نعمت است و آنهایی که از این نعمت بی بهره اند رنجی مضاعف می برند. این رنج را در زنان سرپرست خانوار که درصد بی سوادی در آنها بالاست، می توان بخوبی درک کرد. نتایج سرشماری سال 90 نشان می دهد که بیشتر زنان سرپرست خانوار بی سواد یا کم سواد هستند که از این بابت استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان در صدر قرار دارند.
این در حالی است که 11 درصد از زنان بی سواد سرپرست خانوار، کمتر از 35 سال دارند و 44 درصد از آنها نیز در گروه سنی 35 تا 64 سال هستند.
همچنین مطابق آمارهای رسمی، 55 درصد زنان سرپرست خانوار، بی سواد و 19 درصد از آنها کم سواد (تحصیلات ابتدایی) هستند که بخوبی معلوم می شود 74 درصد از زنان سرپرست خانوار کل کشور تا چه اندازه به علت بی سوادی، شکننده اند.
زنان سرپرست، نیازمند حمایت های واقعی
هشت درصد از زنان سرپرست خانوار معلولند، هفت درصد از آنها بیماری جسمی دارند، 14.5 درصدشان نیز بیماری روانی و 30 درصد از آنها از کارافتاده اند.
اگر این گفته های رئیس مرکز آمار ایران را به بی سوادی این قشر از زنان اضافه کنیم و تاکید اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیس جمهور را مبنی بر این که 76 درصد زنان سرپرست خانوار زیر خط فقرند، به این مشکلات بیفزاییم، آن وقت شرایط دشوار زندگی این بخش از جمعیت کشور قابل لمس تر می شود.
در واقع، بی سوادی در کنار ناتوانی های جسمی و روانی از زندگی زنان سرپرست خانوار معجونی از درد و رنج می سازد که فقط با اعمال حمایت های مستمر قابل علاج است اما هم اکنون چتری که این زنان را زیر پوشش می گیرد آن قدر کوچک است که همه را زیر سایه خود نمی برد، مدرکش نیز گفته های عادل آذر، رئیس مرکز آمار ایران است که می گوید فقط 46 درصد از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی (کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید، شهرداری و...) هستند.
این آمار به این معنی است که 54 درصد از این زنان، یعنی رقمی بیشتر از جمعیتی که تحت پوشش هستند، به حال خود رها شده اند و هیچ حامی قانونی ندارند. طبیعی است زنی که مورد حمایت نباشد و به علت نداشتن سواد و تخصص، توان داشتن شغل را از دست می دهد، یا به ازدواج های ناخواسته تن می دهد تا دیگر دغدغه سرپناه و غم نان نداشته باشد یا برای امرار معاش به راه های نامتعارف متوسل می شود که نتیجه انتخاب این راه نیز چیزی جز تشدید مشکلات نیست.
البته اگر زنی یکی از این دو راه را انتخاب نکند، ناچار می شود با سیلی صورت را سرخ نگه دارد و در این راه مشکلات مختلفی را تحمل کند که این نیز به فرسوده شدنش منجر می شود.
در این میان فرزندان این زنان نیز از لحاظ مالی، آموزشی و بهداشتی زندگی سختی را تجربه می کنند و اگر همچون مادر خود موفق به ادامه تحصیل نشوند، هم به جرگه آدم های بی سواد و کم سواد می پیوندند و هم شانس خود برای به دست آوردن جایگاه های بالای اجتماعی را از دست می دهند.
به همین علت به نظر می رسد فراتر از وعده هایی که تاکنون داده شده، این زنان و فرزندانشان به برقراری سیستم بیمه ای بویژه بیمه عمر و نیز ایجاد مراکزی که بر توانمندسازی این افراد تمرکز دارد و حمایت هایش به خوداشتغالی شان منجر می شود، نیاز فوری دارند.
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]
صفحات پیشنهادی
آخرین آمارها از میانگین سنی و درآمدی «زنان سرپرست خانوار»
آخرین آمارها از میانگین سنی و درآمدی زنان سرپرست خانوار رییس سازمان آمار ایران گفت پیشبینی میشود در سرشماری سال 95 تعداد زنان سرپرست خانوار به حدود 15 درصد افزایش پیدا کند این در حالی است که در حال حاضر زنان سرپرستی 12 درصد از خانوارهای ایران را برعهده دارند آفتاب دکترعاآخرین آمارها از وضعیت زنان سرپرست خانوار
آخرین آمارها از وضعیت زنان سرپرست خانوار رییس سازمان آمار ایران گفت پیشبینی میشود در سرشماری سال 95 تعداد زنان سرپرست خانوار به حدود 15 درصد افزایش پیدا کند این در حالی است که هم اکنون زنان سرپرستی 12 درصد از خانوارهای ایران را برعهده دارند دکترعادل آذر در همایش کارآفمديركل حمايتهاي اجتماعي كميته امداد:مديريت يكپارچه براي حمايت از زنان سرپرست خانوار وجود ندارد
مديركل حمايتهاي اجتماعي كميته امداد مديريت يكپارچه براي حمايت از زنان سرپرست خانوار وجود ندارد مديركل حمايتهاي اجتماعي كميته امداد گفت مديريت يكپارچه براي حمايت از زنان سرپرست خانوار وجود ندارد به گزارش خبرگزاري فارس از گرگان رضا نوروزيجعفري بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگارامشاور بانوان سرپرست كميته امداد مطرح كرد5 شاخص راهبردي براي تقويت جايگاه زنان سرپرست خانوار
مشاور بانوان سرپرست كميته امداد مطرح كرد5 شاخص راهبردي براي تقويت جايگاه زنان سرپرست خانوار مشاور بانوان سرپرست كميته امداد امام خميني ره به تشريح پنج شاخص راهبردي براي تقويت جايگاه زنان سرپرست خانوار پرداخت به گزارش خبرگزاري فارس از گرگان آذر اسماعيلي ظهر امروز در جمع مشاورامديركل بهزيستي استان مركزي خبر دادآغاز دوره آموزشي توانمندسازي اجتماعي زنان سرپرست خانوار در اراك
مديركل بهزيستي استان مركزي خبر دادآغاز دوره آموزشي توانمندسازي اجتماعي زنان سرپرست خانوار در اراك مديركل بهزيستي استان مركزي از آغاز به كار دوره آموزشي توانمندسازي اجتماعي زنان سرپرست خانوار در اراك خبر داد رضا ربيعي در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراك اظهار داشت اين دوره از امردوره هاي آموزشي مهارتي رايگان ويژه فرزندان زنان سرپرست خانوار در منطقه 10 تهران برگزار مي شود
دوره هاي آموزشي مهارتي رايگان ويژه فرزندان زنان سرپرست خانوار در منطقه 10 تهران برگزار مي شود دوره هاي آموزشي مهارتي رايگان ويژه فرزندان زنان سرپرست خانوار با هدف ارتقاء سطح دانش و آگاهي و ايجاد زمينه هاي اشتغال در منطقه 10 تهران برگزار مي شود به گزارش باشگاه خبرنگاران با تلاشمديركل كميته امداد امام خميني (ره) استان كرمانشاه عنوان كرد: پرداخت 42 ميليارد ريال تسهيلات اشتغالزايي به زنان
مديركل كميته امداد امام خميني ره استان كرمانشاه عنوان كرد پرداخت 42 ميليارد ريال تسهيلات اشتغالزايي به زنان سرپرست خانوار كرمانشاهي در نيمه نخست امسال بالغ بر 42 ميليارد و 657 ميليون ريال تسهيلات اشتغالزايي به زنان سرپرست خانوار استان پرداخت شده است مديركل كميته امداد امام خمآغاز دوره آموزشي توانمندسازي اجتماعي زنان سرپرست خانوار در اراك
آغاز دوره آموزشي توانمندسازي اجتماعي زنان سرپرست خانوار در اراك مديركل بهزيستي استان مركزي از آغاز به كار دوره آموزشي توانمندسازي اجتماعي زنان سرپرست خانوار در اراك خبر داد به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران رضا ربيعي اظهار داشت اين دوره از امروز و با حضور 45 نفر از كارشنافزايش طلاق؛ عامل اصلي كاهش سن زنان سرپرست خانوار
افزايش طلاق عامل اصلي كاهش سن زنان سرپرست خانوار امان الله قرايي مقدم گفت در حال حاضر بيشتر طلاقها در سنين ۱۸ تا ۲۵ سال رخ ميدهد و اين باعث افزايش زنان كم سن و سال سرپرست خانوار بيش از گذشته ميشود امان الله قرايي مقدم كارشناس مسائل اجتماعي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي ب26 گل توسط چه بازيكناني زده شد؟ آمار گلزنان فولاد خوزستان تا هفته بيستم
26 گل توسط چه بازيكناني زده شد آمار گلزنان فولاد خوزستان تا هفته بيستم تيم فولاد خوزستان تا هفته بيستم از رقابت هاي ليگ برتر 26 گل به ثمر رسانده و در رده سوم تيم ها از نظر گل زده پس از تراكتورسازي 29 گل و نفت تهران 27 گل قرار گرفته است به گزارش سرويس ورزشي برنا به نقل از سابراتي سده:آمار دو برابر شدن اعتياد زنان درست است
براتي سده آمار دو برابر شدن اعتياد زنان درست است فهيمه حسنميري آماري كه درباره اعتياد زنان مطرح شد نشان ميداد سهم آنها به 10 درصد كل معتادان رسيده و افزايش دوبرابري داشته است درباره اين عدد و رقمهاي نگرانكننده با فريد براتيسده مديركل سابق دفتر پيشگيري و درمان اعتياد بهزيسآموزش 300 زن سرپرست خانوار و ارائه مدرك فني و حرفهاي
آموزش 300 زن سرپرست خانوار و ارائه مدرك فني و حرفهاي معاون ستاد توانمند سازي شهرداري تهران گفت 300 زن سرپرست خانوار دررشته خياطي و30 نفر از فرزندان زنان سرپرست خانوار پس از طي دوره تعميرات تلفن همراه در اين زمينه موفق به دريافت مدرك فني و حرفهاي شدهاند الهه عطائي در گفتوگوشارژ اعتبار سبد كالايي در حساب سرپرست خانوارها
شارژ اعتبار سبد كالايي در حساب سرپرست خانوارها يك مقام مسئول در وزارت صنعت گفت اعتبار سبد كالايي در شماره حساب سرپرستان خانوار براساس سامانه هدفمندي يارانهها شارژ ميشود و اين اعتبار قابليت نقدشوندگي ندارد يك مقام مسئول در وزارت صنعت معدن و تجارت در گفتوگو با خبرگزاري فارس-
گوناگون
پربازدیدترینها