واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشاور بانوان سرپرست كميته امداد مطرح كرد5 شاخص راهبردي براي تقويت جايگاه زنان سرپرست خانوار
مشاور بانوان سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) به تشريح پنج شاخص راهبردي براي تقويت جايگاه زنان سرپرست خانوار پرداخت.
به گزارش خبرگزاري فارس از گرگان، آذر اسماعيلي ظهر امروز در جمع مشاوران بانوان مديران كل استان گلستان اظهار داشت: كميته امداد امام خميني (ره) گستره جمعيتي زيادي از زنان سرپرست خانوار را تحت حمايت خود دارد و در اين راستا برنامههاي گوناگوني را در ابعاد عمومي و تخصصي كه متناسب با پديدههاي نوظهور در مبحث زنان سرپرست خانوار است را اجرا ميكند.
وي ادامه داد: اين برنامهها با عنوان و سرفصلهاي مختلف همانند گسترش جامعه هدف، پايين آمدن سن زنان سرپرست خانوار و بروز نيازهاي جديد و متنوع در اين قشر است كه طراحي و اجرا ميشود.
مشاور بانوان سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) خاطرنشان كرد: به دليل اجراي اين طرحها اين نهاد مهم تجارب ارزشمند نزديك به چهار دهه را در خصوص اين قشر حساس در اختيار دارد و موفقيتهاي چشمگيري را در اين حوزه بدست آورده است؛ به همين منظور برنامههاي كلان كميته امداد امام خميني (ره) براي دستيابي به رفاه و سلامت خانوارهاي زن سرپرست، با نگرش توانمندسازي و فايدهمحوري انجام ميشود.
اسماعيلي بيان داشت: در اين نهاد تكامل فردي و خانوادگي زن سرپرست خانوار با حفظ محوريت مادر در نهاد خانواده و ارتقاي موازين اخلاقي و انساني با حفظ كرامت نفس، تكامل اجتماعي و فرهنگي زن سرپرست خانوار با حضور مؤثرتر در مناسبات اجتماعي اقتصادي و فرهنگي منجر به توانمندي، تحكيم خانواده هاي زن سرپرست بمنظور ايجاد تعادل در نقشهاي خانوادگي (ازدواج مجدد) و توسعه مداخلات مؤثر در اين مسئله براي پيشگيري از تبديل وضعيت آن به بحران اجتماعي مورد توجه قرار دارد.
سن زنان سرپرست خانوار رو به كاهش است
مشاور بانوان سرپرست كميته امداد امام خميني (ره)، ايجاد همافزايي بين سازمانهاي دستاندركار براي دستيابي به منافع گستردهتر جامعه هدف، توسعه نظام رصد مسائل نيازهاي زنان سرپرست خانوار و نيز تلاش در راستاي ترميم جايگاه اجتماعي و در نهايت توانمندسازي اقتصادي فرهنگي و اجتماعي زنان سرپرست خانوار را از ديگر مباحثي دانست كه در دستور كار اين نهاد قرار دارد.
اسماعيلي با اشاره به ويژگيهاي زن سرپرست خانوار تحت حمايت اين نهاد، ابراز داشت: اغلب زناني كه تحت حمايت اين نهاد هستند با مشكلاتي همچون كمسوادي يا بيسوادي، عدم تحرك اقتصادي اجتماعي و فرهنگي، ضعف دسترسي به فرصتها در همه ابعاد، تغيير موقعيت آنها در ابعاد فرهنگي خانوادگي و اجتماعي، عدم مشاركت لازم اجتماعي و بروز پديده طرد اجتماعي، حاشيهنشيني و اسكان ناامن و مشكلات بهداشت روحي و جسمي و ديگر آسيبهاي اجتماعي مواجه هستند.
وي با تأكيد بر پايين آمدن سن زنان سرپرست خانوار نسبت به دهههاي گذشته به دليل افزايش طلاق در كشور، گفت: ورود دختران خودسرپرست و بازمانده از ازدواج به چرخه حمايتي از ديگر مباحثي است كه فعاليتهاي اين نهاد را براي ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار بسيار پيچيده كرده است.
اسماعيلي، آسيبهاي زنان سرپرست خانوار را ميتوان در سطح خرد، ميانه و كلان مورد بررسي قرار داد و اضافه كرد: مشكلات فردي و خانوادگي، ضعف و پشتوانه اقتصادي، اجتماعي و عاطفي و روحي، تنهايي، افسردگي و انزوا و ساير اختلالات رواني از مباحثي است كه يك زن سرپرست خانوار در سطح خرد با آن مواجه است.
وي تأكيد كرد: در سطح ميانهاي نيز شاهد مباحثي چون نگرشهاي نادرست اجتماعي و ذهنيت نادرست نسبت به سلامت رفتاري، سوءاستفاده از آنان توسط افراد فرصتطلب، كاهش اعتماد عمومي نسبت به آنان حتي از سوي همجنسانشان، آسيبهاي هستيم كه زن سرپرست خانوار را تهديد ميكند.
مشاور بانوان سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) يادآور شد: در سطح كلان و برنامهريزي مسئولان نيز متأسفانه شاهد نبود وحدت بينشي مسئولان جامعه براي رسيدگي و نظارت بر وضعيت آنان و وجود كارهاي پراكنده و موازيكاري هستيم و همچنين وجود باورهاي سنتي در مورد نقش و كاركرد زن سرپرست خانوار در جامعه و وجود كليشههاي جنسيتي در مورد نقشپذيري آنان، كمبود برنامههاي هدفمند در راستاي توانمندسازي فرهنگي و اجتماعي و اقتصادي زنان سرپرست خانوار از مباحثي است كه در سطح كلان جامعه بايد مورد بررسي قرار گيرد.
اسماعيلي عنوان داشت: با توجه به اهميت موضوعات مبتلا به زنان سرپرست خانوار سلسله همايشهاي ارتقاء سلامت اجتماعي زنان سرپرست خانوار در كشور با همراهي مجامع علمي و دانشگاه با رويكرد راهكار محوري برگزار ميشود بديهي است اين همايشها اولين گام براي گشودن پنجرهاي است تا بتوان يك وحدت بينشي بين همه مسئولان اجرايي و دست اندركاران مسائل اجتماعي ايجاد كرد.
وي بيان داشت: پنج شاخص راهبردي براي تقويت جايگاه زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده كه از جمله اين شاخصها ميتوان به تقويت نهاد خانواده، امنيت و سلامت خانوارها، حفظ كرامت و شأن انساني زنان سرپرست خانوار، حضور فعال آنها در عرصههاي مختلف زندگي و توانمندسازي اشاره كرد.
اسماعيلي اذعان داشت: در همين راستا كميته امداد امام خميني (ره) به دنبال اين است كه الگوي ايراني اسلامي از زن سرپرست خانوار مطابق با ارزشهاي حاكم بر جامعه را مورد توجه قرار دهد.
مشاور بانوان سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) در پايان بيان داشت: ايجاد ستاد فرماندهي واحد به منظور هدايت و سياستگذاري نظارت و اثربخشي خدمات ارائه به زنان سرپرست خانوار، ايجاد تعامل و همافزايي بين دستگاهها در راستاي دستيابي به منافع گستردهتر و وسيعتر، ترسيم بستههاي تخصصي با هماهنگي ساير سازمانها براي جامعه هدف از ديگر موضوعاتي است كه كميته امداد امام خميني براي ارتقاء جايگاه زنان سرپرست خانوار مورد توجه قرار داده است و اين اقدامات تنها در سايه تعامل و همكاري ديگر نهادها همچون وزارت ورزش و جوانان، تامين اجتماعي، بهداشت، دانشگاهها و ديگر دستگاهها محقق خواهد شد.
انتهاي پيام/83004/ذ40
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]