محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832480046
نگاهي به مشكلاتي كه مطبوعات در هشت سال دولت قبلي با آن دست و پنجه نرم كردند روزگاري كه حتي آگهيهاي دولتي هم انحصاري بود!
واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: نگاهي به مشكلاتي كه مطبوعات در هشت سال دولت قبلي با آن دست و پنجه نرم كردند روزگاري كه حتي آگهيهاي دولتي هم انحصاري بود!
وضعيتي كه مطبوعات در دوره هشت ساله دولت احمدينژاد داشتند چيزي نيست كه به راحتي فراموش شود. دولت احمدينژاد در طول آن هشت سال از طرفي ژست عدالت محوري ميگرفت و در اين زمينه شعارهاي رنگارنگ ميداد و از سوي ديگر وضعيتي را براي مطبوعات مستقل به وجود آورده بود كه آنها نتوانند ادامه حيات بدهند و تعطيل شوند. فشارهاي پيدا و پنهان به گونه اي بود كه بعضي از نشريات استخواندار و قديمي مجبور به تعطيلي شدند كه يكي از مهمترين آنها مجله «گل آقا» بود. مجموعه مطبوعاتي گل آقا در دوره احمدينژاد مجبور شد كه فعاليتهاي مطبوعاتي خود را به طور كامل در دي ماه 1387 تعطيل كند. فشار به مطبوعات به گونههاي مختلفي اعمال ميشد: كاهش عجيب و غريب يارانه، انحصاري كردن آگهيهاي دولتي، شكايت از مسوولان و نويسندگان مطبوعات و به دادگاه كشاندن آنها، دادن تذكرهاي متعدد، مانع تراشي در برابر جذب آگهي از شركتهاي مختلف و... جالب اينجا بود كه احمدينژاد در چهار سال دوم دولتش چند بار اعلام كرده بود كه هيچ شكايتي از مطبوعات ندارد و يا اگر شكايتي بوده پس گرفته اما در همان حال شكايتها از مطبوعات با همان شدت پيگيري ميشد و يكي از مهمترين شاكيان مطبوعات مستقل، بخشهاي مختلف دولت بودند! زماني كه دولت احمدينژاد به پايان رسيد و دولت روحاني آغاز شد، شكايتهاي دولت از مطبوعات پس گرفته شد، شكايتهايي كه فهرست بلندبالايي داشت و شامل روزنامهها، مجلات و سايتهاي خبري ميشد! بازخواني هر يك از اين موضوعات فضايي بيشتر از آنچه اين نوشته در اختيار دارد ميطلبد و به همين دليل براي نمونه ، فقط به «انحصار آگهيهاي دولتي» پرداخته ميشود. اين موضوع به اين دليل قابل توجه و بازخواني است كه يكي از كارهاي عجيب و استثنايي بود كه به نظر نميآيد هيچ دولتي در طول تاريخ – در گذشته يا آينده – به چنين رفتار ناعادلانهاي دست بزند؛ اينكه دولت سعي كند با انحصاري كردن درج آگهي در روزنامه خودش، روزنامههاي ديگر را به ورشكستگي بكشاند و از ميدان رقابت خارج كند! انحصار درج آگهيهاي دولتي در روزنامه ايران به تبصره دوم بند 18 ضوابط اجرايي سال 89 باز ميگشت كه هشتم خرداد سال 1389 به تمامي دستگاههاي دولتي و زيرمجموعههاي آنها ابلاغ شد .اين بخشنامه مسبب ناخشنودي جمع كثيري از اهالي مطبوعات و شركتهاي دولتي صاحب آگهي شد چرا كه تمامي دستگاههاي دولتي موظف شدند آگهيهاي خود را كه 90 درصد حجم آگهي روزنامهها را به خود اختصاص ميداد به روزنامه ايران بدهند و به اين ترتيب اين موضوع حتي صداي روزنامه كيهان كه در حمايت از احمدي نژاد لحظه اي ترديد نكرده بود را هم در آورد!
تصميمي كه يك شبه ابلاغ شد
تصميم محمود احمدينژاد براي انحصاري كردن چاپ آگهيهاي دولتي بدون لحاظ زيرساختهاي مورد نياز،مثل عموم تصميمهاي دولت قبل يك شبه ابلاغ و اجرا شد و دلايل اين اتفاق در بخشنامه مذكور هم رعايت صرف و صلاح بيتالمال عنوان شد كه هدف كاهش هزينهها و صرفه جويي را دنبال ميكرد ؛ دليلي كه تقريبا هيچكس باور نكرد! با صدور اين ابلاغيه از خرداد ماه 1389 همه دستگاههاي دولتي و استانداران به مراكز زيرمجموعه چنين قانوني را ابلاغ و درنهايت آگهيهاي دولتي را براي انتشار راهي روزنامه ايران كردند. به اين ترتيب موضوع مورد اعتراض روزنامهها قرار گرفت و تعدادي از نمايندگان مجلس هم وارد ماجرا شدند. تير ماه 1389 مديران مسئول 17روزنامه با ارسال نامهاي به احمدينژاد خواستار لغو آئيننامه اعطاي آگهيهاي دولتي به روزنامه ايران شدند. آنها از وي خواستند دستور توقف اين مصوبه غيرقانوني و ناعادلانه را صادر نمايد. نويسندگان اين نامه مصوبه دولت را موجب محروم شدن مطبوعات كشور از محل درآمدهاي حاصله از آگهيهاي دولتي دانسته بوده وعنوان كرده بودند كه مصوبه دولت با روح سياستهاي عدالت محور احمدينژاد سنخيتي نداشته و علاوه بر ايراد خسارت به روزنامههاي كثيرالانتشار، خسارات جبران ناپذيري هم بر پيكر نحيف مطبوعات استاني كشور وارد خواهد كرد. اين نامه به امضاي حسين شريعتمداري مدير مسئول روزنامه كيهان، بيژن مقدم مدير مسئول روزنامه جام جم ، سيد نظامالدين موسوي مدير مسئول روزنامه جوان، سيد مرتضي نبوي مدير مسئول روزنامه رسالت، محمد آخوندي مدير مسئول روزنامه وطن امروز، محمد پيرعلي مدير عامل روزنامه سياست روز، سيد محمود دعايي مدير مسئول روزنامه اطلاعات، كورش شجاعي مدير مسئول روزنامه خراسان، مسيح مهاجري مدير مسئول روزنامه جمهوري اسلامي، سيد محمد باقر خرازي مدير مسئول روزنامه حزبالله، عليرضا بختياري مدير مسئول روزنامه دنياي اقتصاد، فرزانه خرقاني مدير مسئول روزنامه جهان اقتصاد، افشين جمشيدي لاريجاني مدير مسئول اقتصاد پويا، نعمتالله شهبازي مدير مسئول روزنامه ورزشي گل، محمد علي وكيلي مدير مسئول روزنامه ابتكار، غلامرضا قلندريان مدير مسئول روزنامه قدس و اسرافيل عبادتي مديرمسئول روزنامه كار و كارگر رسيده بود.
توزيع عادلانه آگهيهاي دولتي در مجلس راي نياورد!
همانطور كه بيان شد جمعي از نمايندگان مجلس نيز وارد موضوع شدند و طرحي يك فوريتي در اين خصوص در صحن علني مجلس مطرح شد . در آن زمان استناد نمايندگان طراح اين طرح به اين بود كه دولت در ضوابط اجرايي بودجه 89 مصوب كرده است كه آگهيهاي دولتي فقط به روزنامه ايران اعطا شود، در حالي كه وزارت ارشاد موظف به توزيع اين آگهيهاست و نبايد آن را در انحصار درآورد. ابتداي بررسي اين طرح با اخطار قانون اساسي مهدي كوچك زاده، نماينده شديدا حامي دولت همراه بود كه ميگفت اين طرح به منزله دخالت مستقيم در امور دولتي است و بر خلاف اصل تفكيك قوا است و بايد از دستور كار خارج شود ،چون كار مملكت اينگونه به سرانجام نميرسد. ابوترابي فرد كه در آن زمان، در غياب لاريجاني رياست جلسه را بر عهده داشت، اين اخطار را وارد ندانست و به اين ترتيب مصطفيكواكبيان نماينده وقت سمنان به عنوان يكي از طراحان امكان بحث يافت. مدير مسوول روزنامه مردم سالاري با تاكيد بر اينكه در اين طرح نگاه سياسي ندارند و به دنبال ضابطه مند كردن درج آگهيهاي دولتي چه در دولت اصلاحات و چه در دولت اصولگرا هستند، گفت كه معني توزيع متفاوت از انحصار است. وزارت ارشاد بايد آگهيهاي دولتي را توزيع كند نه اينكه منحصرا به روزنامه دولت بدهد. وي اين اقدام دولت را بر خلاف اصل 44 و خصوصيسازي دانست و افزود: بايد رقابتي ميان روزنامهها بر اساس تيراژشان ايجاد شود تا آگهيها به روزنامههاي پرتيراژ داده شود. پس از آن محمد دهقان عضو هيات رئيسه مجلس كه از حاميان دولت بود نيز با اين طرح مخالفت كرد و آن را ورود مجلس به مسائل جزيي دولت دانست. وي تاكيد داشت كه بايد به دولت فرصت داد تا راسا اين مساله را اصلاح كند. پيش از اعلام رايگيري در اين خصوص، ابوترابي فرد اعلام كرد:البته بنده گزارشي دارم كه گويا دولت در صدد اصلاح اين مساله است.پس از آن هم ، با وجود 98 راي مثبت، در ميان اعضاي هيات رئيسه اختلاف نظر بود كه آيا يك فوريت اين طرح راي آورده است يا نه؟در حالي كه ابوترابي فرد ميگفت دقيقا محاسبه كنيد كه راي آورده است يا نه، دهقان تاكيد داشت كه چون در ابتداي رايگيري تعداد حاضران، 198 نفر بوده است، راي لازم حاصل نشده است. به اين ترتيب با اختلاف يك راي، يك فوريت طرح توزيع عادلانه آگهيهاي دولتي به تصويب نرسيد!
لغو انحصار آگهيهاي دولتي فقط در حرف!
نهايتا اينكه بعد از دو ماه اختلاف معاون مطبوعاتي وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين زمينه گفت: موضوع چاپ آگهيهاي دولتي به صورت صرف در روزنامه ايران منتفي شده است و دولت مجدد دستور داد كه آگهيها با يك روال منطقي به همه روزنامهها داده شود. محمد علي رامين مرداد ماه 1389 در گفت وگو با فارس اظهار داشت:در خصوص اطلاع رساني در دولت احمدينژاد و در ارتباط با خدماتي كه به جامعه ارائه ميشود خود ايشان وظيفه اطلاعرساني را ندارند. وي ادامه داد: اما افراد و مجموعه دستگاههايي كه وظيفه اطلاع رساني را داشتند به دلايل مختلف توانايي لازم را نداشتند كه يكي از دلايل اين بوده كه شايد حجم خدمات ارائه شده بيش از ظرفيت اطلاع رسانيها بوده است. وي اضافه كرد: ولي در مجموع آقاي احمدي نژاد يك رسانه بالقوه در گستره جهاني هستند. وي با اشاره به نقد پذيري رئيس جمهور عنوان داشت: آقاي احمدي نژاد فرد نقدپذيري هستند و اگر ميخواهيد تقدير و تشكر ايشان را داشته باشيد هرچه نقد و پيشنهاد و راهكار داريد به ايشان ارائه دهيد. وي در ادامه با اشاره به لغو آييننامه چاپ آگهيهاي دولتي فقط در روزنامه ايران بيان داشت: موضوع چاپ آگهيهاي دولتي به صورت صرف در روزنامه ايران منتفي شده است و دولت مجدد دستور داد كه آگهيها با يك روال منطقي به همه روزنامهها داده شود.
با همه اين احوال داستان همچنان ادامه داشت و پس از آن كه مجلس در اين خصوص مصوبه اي داشت ، نهايتا نامه اي در نيمه شهريور ماه 1389 از سوي علي لاريجاني رئيس مجلس به احمدي نژاد ارسال شد و طي آن لغو انحصار آگهيهاي دولتي از روزنامه ايران ابلاغ شد! اگر چه پس از آن هم هيچ گاه آگهيهاي دولتي به عدالت تقسيم نشد! در نامه لاريجاني، با استناد به ماده واحده و تبصرههاي 4 و 8 الحاقي به قانون نحوه اجراي اصول 85 و 138 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و صلاحيت بعدي آن در رابطه با مسئوليتهاي رئيس مجلس شوراي اسلامي و ماده 10 آئين نامه اجرايي آن و متعاقب بررسيها و اعلام نظر هيئت بررسي و تطبيق مصوبات دولت با قوانين ضوابط اجراي بودجه سال 89 كل كشور، تبصره 2 بند 18، ابلاغيه مذكور را به دليل مغايرت با ماده 52 قانون اصلاح موادي از قانون برنامه چهارم و همچنين سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي و به دليل عدم اصلاح آن ظرف مدت مهلت قانوني(يك هفته از اعلام ايراد) بلااثر و ملغي دانسته است.در ابلاغيه رئيس مجلس شوراي اسلامي با استناد به ماده 52 قانون اصلاح موادي از قانون چهارم دولت تصريح شده بود: دولت حق اعطاي هرگونه كمك يا امتياز به يك يا چند دستگاه را ندارد و ضوابط اجراي بودجه مبني بر انحصار و درج و انتشار آگهيهاي دستگاههاي دولتي از طريق روزنامه ايران مغاير قانون است.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]
صفحات پیشنهادی
طنز/ دولت قبلي و مساله انحرافي دبليوسي
طنز دولت قبلي و مساله انحرافي دبليوسي مسالهاي كه امروز به آن ميپردازيم ممكن است به نظر شما مسالهاي سخيف باشد اما نيست چراكه عارف قرن چهاردهم و پانزدهم هجري آقارحيم مشايي ملقب به مشاءالدوله فرمودهاند كساني كه اهميت دستشويي را نميفهمند يا ديوانهاند يا عاشق به نقل ازتيغ دولت مصر بر گلوي اخوان؛ از دستگيريهاي گسترده تا محكوميت ۵ ساله اعضا
تيغ دولت مصر بر گلوي اخوان از دستگيريهاي گسترده تا محكوميت ۵ ساله اعضا وزارت كشور مصر اعلام كرده است كه هركس در تظاهرات اخوان المسلمين شركت كند و يا در اين گروه عضو باشد به 5 سال زندان محكوم خواهد شد به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از شبكه خبري روسيا اليوم وزارت كشور مصر اعلامجنجال و تفاوت / نگاهي به جشنوارههاي سينمايي سال 2013
جنجال و تفاوت نگاهي به جشنوارههاي سينمايي سال 2013 حسين عيديزاده مهمترين جشنوارههاي سينمايي اروپا سال 2013 در دو چيز با هم شباهت داشتند برندگان جوايز اصلي يا فيلمهاي جنجالي بودند يا آثاري متفاوت اولين جنجال در زمان اهداي جوايز مهمترين جشنواره سينمايي جهان يعني جشنوارهپرویز پرستویی: دولت یازدهم کاری کرده که بیجهت حالمان خوب است/ دولت قبلی در فرهنگ نخبهکشی کرد
پرویز پرستویی دولت یازدهم کاری کرده که بیجهت حالمان خوب است دولت قبلی در فرهنگ نخبهکشی کرد پرویز پرستویی گفت بیش از ۱۰۰ روزی که از دولت تدبیر و امید گذشته فقط اتفاق ژنو بوده که به هنر آقای ظریف رخ داده اما دولت یازدهم یک کاری کرده که ما بیجهت و بیخودی حالمان خوب است به گدر 6 ماهه نخست امسال؛ جدول توزيع آگهيهاي دولتي در استانها منتشر شد
در 6 ماهه نخست امسال جدول توزيع آگهيهاي دولتي در استانها منتشر شد اداره كل مطبوعات داخلي با استناد به آمار 6 ماهه نخست سال جدول توزيع آگهي هاي دولتي در استانها را منتشر كرد در 6 ماهه نخست امسال جدول توزيع آگهيهاي دولتي در استانها منتشر شد ايلنا سالهاست كه مطابق بند 5 ممشاور فرهنگی روحانی: دولت جدید، آزادی مسئولان مطبوعات را افزایش میدهد
مشاور فرهنگی روحانی دولت جدید آزادی مسئولان مطبوعات را افزایش میدهد حسامالدین آشنا با انتقاد از آنچه که بیمهریهای روا شده در حق مرحوم کاظم معتمدنژاد در دانشگاه علامه طباطبایی در بخشی از سالهای حضور این استاد فقید در این دانشگاه نامید اظهار امیدواری کرد با توسعه سیاسی دريك ريال از دولت براي فيلمسازي نگرفتهام/ مديران دست از انحصارطلبي بردارند
يك ريال از دولت براي فيلمسازي نگرفتهام مديران دست از انحصارطلبي بردارند در نشست سينماي مستند جنوب كه جمعه 22 آذرماه در سينما فلسطين برگزار شد و به نمايش آثار مستند ناصر تقوايي اختصاص داشت تقوايي تاكيد كرد كه دولت نبايد در عرصه فيلمسازي سرمايهگذاري كند به گزارش خبرگزاري مهرپوشكوف : دولت آمريكا در سال 2013 به شدت اعتبار خود را از دست داد
پوشكوف دولت آمريكا در سال 2013 به شدت اعتبار خود را از دست داد الكسي پوشكوف رئيس كميته امور بين الملل دوماي روسيه معتقد است كه در سال 2013 كه در حال پايان است دولت آمريكا بخاطر جنجال مربوط به فاش شدن جاسوسي و شنود مكالمات تلفني در سطح جهاني اعتبار خود را بشدت از دست داد در حمردم ايران كه هشت سال دفاع مقدس را پشت سر گذاشتهاند، به خوبي قادرند از پس تحمل سختيهاي تحريم برآيند/ دست كم
مردم ايران كه هشت سال دفاع مقدس را پشت سر گذاشتهاند به خوبي قادرند از پس تحمل سختيهاي تحريم برآيند دست كم گرفتن قدرت اقتصاد ايران اشتباه است واشنگتن پست در گزارشي از تاثير تحريم ها بر اقتصاد ايران و اوضاع اقتصادي كشورمان نوشت دست كم گرفتن قدرت اقتصاد ايران اشتباه است به گزاحال عمومي پروژههاي مطبوعاتي دولت احمدينژاد چطور است؟
حال عمومي پروژههاي مطبوعاتي دولت احمدينژاد چطور است سامانهي اشتراك نشريات نخستين نمايشگاه نشريات تخصصي نخستين نمايشگاه نشريات خانوادگي موزهي مطبوعات ايران وام مسكن خبرنگاران سامانهي سمان و جشن پيشنگاران مطبوعات در ميان نخستين عناويني هستند كه در دورهي مسووليت معاون پملاقات با دسته گل كردي بعد از 22سال
ملاقات با دسته گل كردي بعد از 22سال به گزارش خبرآنلاين كتاب نامه سفيد نوشته سيد هاشم حسيني همزمان با شهادت حضرت رقيه س امنتشر و به بازار نشر عرضه شد اين اثر داستان بلندي از حوادث اجتماعي ايران در دوران هشت سال دفاع مقدس است و نگاهي به مسايل پشت جبهه دارد و با مسائل اجتماعينگاهي به وضعيت نشر و ترجمه در ايران يك فرزند و هشت مادر خوانده؟
نگاهي به وضعيت نشر و ترجمه در ايران يك فرزند و هشت مادر خوانده محسن حدادي دانلود يك رمان خارجي بدون پرداخت هزينه و سپردنش بدست يك مترجم تازه كار و دريافت ترجمه در يك ماه و انتشار با قيمت بالا چيزهايي نيست كه يك ناشر گمنام و يا حرفهاي اما متضرر در فضاي فعلي نشر از كنارش راحتنيروي دريايي در هشت سال دفاع مقدس
نيروي دريايي در هشت سال دفاع مقدس نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران كه مسئوليت حفاظت از منافع كشور و تامين امنيت خطوط مواصلاتي صادرات و واردات كشور و مسدود نمودن معابر و خطوط مواصلاتي دشمن بعثي را در طول هشت سال دفاع مقدس برعهده داشت با انجام عمليات هاي غرور آفرين مرواريد ا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها