واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: دولت مشروعيت خود را از ولي فقيه ميگيرد + فيلم
يك روحاني گفت: دولت كه رئيسجمهور در راس آن قرار دارد مشروعيت خود را در عصر غيبت از ولي فقيه جامعالشرايط ميگيرد، اين امر در قانون اساسي ما نيز وجود دارد.
به گزارش حوزه سياسي باشگاه خبرنگاران، "حجتالاسلام رجالي تهراني" با حضور در برنامه تا نيايش، گفت: كجا اتفاق افتاده كه حضرت امام يا مقام معظم رهبري در زندگي خصوصي مردم دخالت كنند؟
وي ادامه داد: البته در كشورهاي ديگر شنود و دخالت در زندگي مردم وجود دارد اما بحث بر سر اين است كه اصلا چنين مسئلهاي نزد ما نيست.
اين روحاني افزود: در ذهن ما مرتبا گنجاندهاند كه ولايت مطلقه در همه چيز دخالت ميكند، در ازدواج و طلاق افراد و در زندگي خصوص آنها، در حالي كه اصلا چنين نبوده و كار ولايت اين نيست.
رجالي تهراني اظهار داشت: در سخنان حضرت امام در تاريخ 16 ديماه سال 66 ميبينيم كه ميفرمايند "اگر اختيارات حكومت در چارچوب احكام فرعيه الهي است بايد عرض حكومت الهيه و ولايت مطلقه مفوضه به نبي اسلام يك پديده بيمعنا و بيمحتوا باشد".
وي تاكيد كرد: من براي اين از امام شاهد ميآورم تا مشخص شود نظر مدافع اصلي ولايت مطلقه فقيه چيست.
اين روحاني تصريح كرد: ايشان در ادامه به پيامدهاي اين مسئله اشاره ميكنند كه هيچ كس نميتواند منتظم به آن باشد؛ مثلا خيابانكشيها كه مستلزم تصرف در منزلي يا حريم آن است كه در چارچوب احكام فرعيه نيست.
رجالي تهراني افزود: همچنين نظام وظيفه، اعزام اجباري به جبههها، جلوگيري از ورود و خرج ارز، جلوگيري از ورود و خروج هرگونه كالا، منع احتكار در غير دو الي سه مورد، گمركات و ماليات، جلوگيري از گرانفروشي، قيمتگذاري، جلوگيري از پخش مواد مخدر، منع اعتياد به هر نحو، حمل اسلحه به هر نوع و امثال اينها كه از اختيارات دولت است نيز از جمله اين موارد است.
وي اظهار داشت: در نظام اسلامي دولت به ماهو دولت معزول و مشروع است.
اين روحاني تاكيد كرد: دولت كه رئيسجمهور در راس آن قرار دارد مشروعيت خود را در عصر غيبت از ولي فقيه جامعالشرايط ميگيرد، اين امر در قانون اساسي ما نيز وجود دارد.
رجالي تهراني تصريح كرد: اگر قرار باشد احكام فرعيه الهيه باشد و ولايت مطلقه به معناي فوقالذكر نباشد تكليف اينگونه موارد چه ميشود؟
وي افزود: اين در حالي است كه خود پيامبر اسلام نيز اين كارها را انجام ميداده، لذا جمله حضرت امام قابل تامل است.
اين روحاني با اشاره به ديدار مقام معظم رهبري خبرگان در شهريور 1390 ادامه داد: ايشان گفتند كه "ولايت مطلقه فقيه يعني انعطافپذيري دستگاه ولايت، معناي اين مسئله اين است كه مجموعه دستگاههاي تصميمساز و تصميمگير كه رهبري در راس آنها قرار دارد به طور دائم با انتخاب آنچه درستتر و كاملتر است خود را به طور مداوم متحول كرده و با تكميل نظامسازي كشور را به پيش ميبرد".
رجالي تهراني اظهار داشت: ايشان تاكيد ميكنند "مطلقه يعني در دست كليدساز اصلي نظام حالت انعطافي وجود دارد كه ميتواند هرجا لازم شود مسير را تصحيح و تكميل كند".
وي تصريح كرد: يعني مطلقه بودن براي اين است كه اگر جايي بنبستي پيش آمد راه را باز كند نه اينكه بنبست ايجاد كند، هر جا اشكالي به وجود آمد آن را تصحيح كند، اگر جايي ناقص است تكميل شود، اگر قانون جايي پاسخگو نبود، وليفقيه جامعالشرايط بتواند از اختيار خود استفاده كرده و مشكل را حل كند.
اين روحاني ادامه داد: لذا در قانون اساسي از وظايف و اختيارات رهبر و ولي فقيه است، در اصل 110 قانون اساسي كه بعدا آن را خدمت عزيزان عرض ميكنيم، يكي از مواردي كه هست، آن است، در آنجاهايي كه بنبست وجود دارد، هيچ راهكاري ديده نميشود و هيچ جايي نيست كه آن كار را انجام دهد، ولي فقيه جامع الشرايط براي برونرفت از اين بنبست ميتواند وارد عمل شود و در واقع راهكار، دستور و حكم بدهد براي اينكه اين مشكل را برطرف كند.
رجالي تهراني تصريح كرد: لذا خود همان مسجد دولت ميتواند اين كار را بكند؟ يعني مثلا شهردار بيايد و بگويد من دارم راهسازي ميكنم، وظيفه شهرسازي هم به عهده من است، مسجد را از اينجا برداريد و در جاي ديگر بسازيد. ميتواند؟ نميتواند؛ رئيس جمهور ميتواند اين كار را بكند؟ خير، نميتواند؛ من رجالي، من امام جماعت ميتوانم؟ خير، نميتوانم؛ تنها فقيه جامعالشرايط ميتواند حكم حكومتي بدهد و در واقع اين مشكل را برطرف كند، راهسازي ايجاد بشود و منافعش هم براي مردم ايجاد شود.
وي در ادامه اظهار داشت: در اين زمينه حرف زياد است؛ در قانون اساسي هم ما داريم كه حتي لفظ ولايت مطلقه فقيه آمده، بنابراين قانون اساسي منشور همه ماست، منشور ملي همه ماست، مظهر وفاق ملي همه ماست، در قانون اساسي اصل 57 آمده كه قواي حاكم در جمهوري اسلامي ايران عبارتند از قوه مقننه، مجريه و قضاييه؛ يعني تفكيك قوا و استقلال قوا كه زير نظر ولايت مطلقه امر بر طبق اصول آينده كه در قانون است اعمال ميگردد؛ اين قوا مستقل از يكديگرند؛ يعني سه تا قوه وجود دارد كه اعمال ولايت ميكنند.
اين روحاني با تاكيد بر اينكه اين قوا در حوزه اجرا اعمال ولايت ميكنند، بيان كرد: اما اصل ولايت از ولي فقيه جامعالشرايط كه ولايت آن ولايت مطلقه است؛ يعني نسبت به همه اينها نيز نظارت دارد.
رجالي تهراني در پايان خاطر نشان كرد: مشروعيت اينها هم از جانب وليفقيه جامعالشرايط است؛ ولايت مطلقه فقيه براي آن است كه بنبست نباشد، اين به نفع مردم است، اين كجايش ديكتاتوري است؟ اين عين اقتداري است كه در يك نظام ميتواند وجود داشته باشد.
براي ديدن فيلم اينجا كليك كنيد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]