واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدكوهبنان شهر گنبدهاي فيروزهاي ديار كريمان
كوهبنان به عنوان يك شهر اسلامي و مذهبي با سابقه كهن و درخشان نمادهاي اسلام را به خوبي در خود نمايان ساخته و شهري مملو از گنبدهاي فيروزهاي است كه برخي قدمت زيادي دارند.
به گزارش خبرگزاري فارس از كوهبنان، ايران به عنوان يك كشور اسلامي داراي معماري شاخص و برگرفته از آداب اسلامي است و هر هنر و معماري داراي شاخص و عنصر منحصر بهفرد خود است كه اين عناصر اهداف اصلي و هويت بنا را مشخص و مفهوم آن را ميرساند و گنبدها و گلدستههاي مساجد در ايران اسلامي معاني اللهاكبر، عبادت و نماز را در اذهان تداعي ميكند.
در جايجاي ايران گلدستهها و گنبدهاي مساجد ديدگان را به خود خيره كرده است، اصل و اساس مسجدسازي و اينكه مسلمانان به شكوه و عظمت مسجد اهميت ميدادند برگرفته از آيات و سخنان پيامبر گرامي اسلام (ص) است و فرهنگ مسجدسازي از متن اسلام و تعاليم آن سرچشمه گرفته، زيرا نخستين مسجد در تاريخ اسلام به دست ايشان بنا شد و محل تجمع، رفت و آمد، تصميمگيريها و... بوده است.
انحراف در معماري ايراني اسلامي
گنبد هميشه به عنوان حريم امت، مظهر ايمان و اعتقاد مقدس بوده است و رنگ فيروزهاي با نقوش اسلامي و طرحهاي هندسي بر روي اين گنبدها فضاي معماري اسلامي را به خوبي نمايانگر ميسازد.
هرچند كه گاهي اوقات معماري ايراني مسير منحرف و گرايش به سمت غرب را ميپيمايد و اين شايد به دليل عدم آموزش درست و دقيق در حوزه معماري اسلامي است كه اميدواريم در آينده به لطف پروردگار بتوانيم، فرهنگ اسلامي را به خوبي در قالب معماري مساجد و مسكنها به نسل آينده معرفي كنيم.
كوهبنان به عنوان يك شهر اسلامي و مذهبي با سابقه كهن و درخشان نمادهاي اسلام را به خوبي در خود نمايان ساخته است، شهري مملو از گنبدهاي فيروزهاي كه قدمت برخي از آنها زياد و در خور تحقيق تاريخي است.
نخستين گنبد فيروزهاي كوهبنان در قرن ششم و هفتم ساخته شد
فرماندار كوهبنان در اين زمينه در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: نخستين گنبد فيروزهاي كوهبنان در مسجد جامع اين شهر واقع در محله انصار در حدود قرنهاي ششم و هفتم هجري ساخته شده كه در گذر زمان بر اثر وقوع زلزلههاي مخرب و حوادث طبيعي از بين رفته، اما بر اساس شواهد و گفته پيشينيان گوشههايي از آثار اين هنر اسلامي ايراني تا حدود 40 سال پيش موجود بوده كه به منظور بازسازي مسجد به طور كلي اين بنا تخريب شده است.
منصور متقي بيان داشت: به همت مرحوم آيتالله حائري بناي جديد مسجد به سبك مسجد گوهرشاد با مساحت يكهزار و 700 متر مربع ساخته شده كه از نظر معماري در نوع خودش در استان كرمان و كشور بينظير است، همچنين گنبد اين بنا به عنوان نگين فيروزهاي چشم هر بينندهاي را مجذوب خود ميكند.
وي بيان داشت: دومين گنبد در قرن هشتم بر روي قبر آرامگاه محمدشهيد كوهبناني كه از عرفا و مشاهير بزرگ اين ديار بوده و در سفر زيارتي مشهد مقدس به دست اشرار به شهادت رسيد به دستور دخترانش و به همت مردم كه ارادت خاصي به وي داشتند، ساخته شده و هنوز هم با همان شكوه خاصي خودنمايي ميكند.
مسجد امام كوهبنان جزو زيباترين و بزرگترين مساجد استان كرمان
متقي تصريح كرد: سومين گنبد در اين شهر بر روي مسجد حضرت امام (ع) كه جزو زيباترين و بزرگترين مساجد در استان با معماري اسلامي و ايراني است در سال 67 گذاشته شده كه به زودي عمليات كاشيكاري اين گنبد آغاز ميشود.
فرماندار كوهبنان گفت: شهر كوهبنان زادگاه و قدمگاه بسياري از بزرگان و امامزادگان بوده است و دو بارگاه مقدس بيبي عصمت و امامزاده سليمانشاه در كوهبنان و امامزاده زيدبن علي در دهستان خرمدشت زيارتگاه قلوب مردم مومن اين شهر شده است كه گنبدهاي فيروزهاي اين امامزادگان به ترتيب بنا شده و تنها گنبد طلايي اين شهرستان در دهستان جور برروي آرامگاه امامزاده بيبي خاتون بنا شده است.
فرماندار كوهبنان ابراز داشت: شهيدان نماد ايثار و فداكاري هميشه محبوب دلها و مايه خير و بركت براي هر شهر و دياري هستند و كوهبنان پذيراي پنج شهيد گمنامي ست كه با ساختن بارگاه و گنبدي بر آرامگاه اين شهيدان مهمان، گامي در راستاي مقدس شمردن حضور آنان برداشتيم.
متقي گفت: در آينده نزديك اين گنبد هم به همت مردم و مسئولان بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس استان و همچنين دفتر امام جمعه و فرمانداري كوهبنان كاشيكاري ميشود.
انتهاي پيام/80012/ق40
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]