واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدلزوم ايجاد مراكز تجاري در حاشيه شهر/ 12 بسته سرمايهگذاري در شورا تدوين شد
عضو شوراي شهر سنندج بر ايجاد مجتمعهاي بزرگ تجاري در حواشي شهر تأكيد كرد و گفت: در كنار اين قضيه بايد توجه ويژهاي به فرهنگسازي براي جلوگيري از حضور بيدليل شهروندان در مراكز شهر نيز صورت بگيرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از سنندج، اجراي طرحهاي شهري توسط شهرداريها نقش مهمي در افزايش رفاه و آسايش شهروندان به همراه دارد و با انجام اينگونه اقدامات ميتوان ميزان رضايتمندي مردم را بالا برد.
يكي از اين طرحها ايجاد بلوارها بويژه در مناطق حاشيهاي شهر و شهركها است كه البته اين امر بايد در كنار فراهم كردن زيرساختهاي لازم صورت گيرد.
شهركهايي بيبهره از امكانات
يكي از طرحهايي كه چندي پيش در همين رابطه اجرا شد افتتاح بلوار 36 متري شهرك ساحلي سنندج بود كه به عنوان يكي از همين مصاديق افزايش رفاه شهروندان آن منطقه شناخته ميشود.
عضو شوراي شهر سنندج در اين رابطه ميگويد: با توجه به اينكه افتتاح دو لاين اين بلوار هزينه زيادي براي شهرداري در بر دارد، به ناچار فعلا آزادسازي و افتتاح يك لاين آن مد نظر قرار گرفته است.
وفا اصلاني البته به نبود امكانات و زيرساختهاي لازم براي شهروندان اين منطقه هم اشاره كرد و گفت: من نميدانم نقشه جامع تفصيلي اين محدوده در گذشته به چه شيوهاي بوده، اما آنچه از ظواهر امر بر ميآيد در بافت اين شهرك هيچ مكان تجاري تعريف نشده است.
وي با بيان اينكه ساكنان اين منطقه در خصوص تأمين كوچكترين و جزئيترين نيازهاي روزمره خود نيز در مضيقه هستند تصريح ميكند: نبود نانوايي به تعداد مناسب، فروشگاههاي بزرگ و همچنين وجود مشكل بهداشت و حتي نبود تاكسي براي اين مسير از معضلات شهروندان اين منطقه به شمار ميرود.
عضو شوراي شهر سنندج با بيان اينكه قطعه شورا پيگير حل اين مسائل است ميگويد: هدف اول شورا اين است كه در آينده نزديك نسبت به در نظر گرفتن تاكسي در اين مسير اقدام كند و در مرحله دوم نيز در اين شهرك مكان تجاري مناسب احداث شود.
اصلاني تصريح ميكند: در اين زمينه با معاون فني شهرداري، خود شهردار و كميسيون عمران شورا صحبت خواهيم كرد تا مكان تجاري مناسب در نظر گرفته و به نيازهاي به حق شهروندان پاسخ داده شود.
تدوين 12 بسته سرمايهگذاري
به گزارش فارس يكي ديگر از موضوعاتي كه در استانهايي چون كردستان به شدت مورد نياز است، جذب سرمايهگذار است، چرا كه همگان ميدانند كليد توسعه وجود سرمايهگذار است.
البته پيشنياز حضور سرمايهگذار، فراهم كردن محيطي ايمن از هر نظر و نيز تسهيلاتي جذاب براي سرمايهگذار بويژه در استانهايي كمتر برخوردار چون كردستان است.
اصلاني در اين زمينه از تهيه حدود 12 بسته سرمايهگذاري در كميسيون سرمايهگذاري شورا خبر ميدهد و ميگويد: زمينهايي متعلق به شهرداري را به همين منظور در نظر داريم كه در آينده نزديك براي استفاده سرمايهگذار از آنها فراخوان ميدهيم.
نائب رئيس كميسيون سرمايهگذاري شوراي شهر سنندج با بيان اينكه در جلسات شورا پيرامون جذب سرمايهگذاران بومي در استان صحبت شده است، يكي از طرحهاي شهرداري در اين راستا را پاركينگ عبدالعلي سنندجي اين شهر عنوان ميكند.
دستفروشان؛ معضلي هميشگي
به گزارش فارس از ديگر مشكلاتي كه شهر سنندج با آن به صورت جدي دست به گريبان است ازدحام دستفروشان در هسته مركزي شهر است.
اين مسئله نه تنها چهره ناخوشايندي به شهر داده، بلكه مشكلات ريز و درشت ديگري نيز به وجود آورده است، از جمله آنكه به دليل علاقه شهروندان براي خريد از اين افراد حجم تردد در پيادهروها به نسبت قابل توجهي افزايش مييابد كه در اين ميان فرصت براي برخي بزهكاران اجتماعي و مزاحمين نواميس به قصد آزار رساندن به شهروندان فراهم ميشود.
همچنين به دليل همين كثرت حضور مردم در بازارها و بويژه نزد دستفروشان، شهر با حجم سنگيني از ترافيك روبرو ميشود كه در ساعاتي از روز موجب قفل شدن خيابانهاي اصلي شهر نيز ميشود.
طي ساليان گذشته بارها تلاش شده تا با اتخاذ تدابيري براي حل اين معضل چارهانديشي شود، اما هيچ يك از راهكارها دوام و قوام مناسبي نداشته و در نتيجه به صورت مقطعي اجرا و در نهايت به حال خود رها شدهاند.
اين بار اما ظاهرا اعضاي شورا مصمم هستند در اين راستا اقدامات كارشناسي عيني و ملموس، البته با كمك و همكاري خود شهروندان و دستفروشان انجام دهند.
اصلاني ميگويد: بيش از 3 هزار دستفروش در سطح شهر سنندج وجود دارند و خود اين افراد اقدام به تشكيل انجمن دستفروشان كردهاند تا با كمك شوراي شهر و شهرداري مشكلات را فيصله دهند.
وي با تأكيد بر لزوم انجام هماهنگي با شهرداري ميگويد: امكان اينكه اين سازمان مكاني براي فعاليت آنها در اختيار قرار دهد، وجود دارد اما مشكل اين است كه در اين صورت يكباره 3 هزار دستفروش ديگر مثل قارچ سر در خواهند آورد و مشكلات را حادتر ميكنند.
عضو شوراي شهر سنندج با پذيرش اين مسئله كه وضعيت كنوني به تدريج پيش آمده و با كارهايي كه جنبه مسكن دارند قابل حل نيست ميگويد: تصميم شورا اين است كه در چند فاز مكانهايي براي فعاليت دستفروشان در سطح شهر تعريف شود.
ايجاد مجتمعهاي تجاري در حواشي شهر
اصلاني با بيان اينكه اين مناطق قرار است بيشتر در حاشيه شهر و محلاتي كه از مركز شهر دور هستند در نظر گرفته شود، اظهار ميكند: به عنوان مثال ميوهفروشها يا خرازيها بايد جاي مشخصي براي فعاليت خود داشته باشند.
يكي ديگر از اعضاي شوراي شهر سنندج در اين زمينه پيشنهادي مبني بر راهانداختن جمعه بازار كرده و گفته است: ميتوان در تمام روزهاي هفته و هر روز در يكي از محلات شهر اين بازار را به راه انداخت.
اما اصلاني با تأكيد بر دلسوزانه بودن اين پيشنهاد آن را در شرايط كنوني عملي نميداند و معتقد است به دليل نوع فكر و فرهنگي كه بر جامعه حاكم است، اين امر شدني نيست.
وي ميگويد: به عنوان مثال شهروندي كه در محلات حاشيهاي شهر زندگي ميكند ترجيح ميدهد براي جزئيترين ارزاق روزانه هم سري به مراكز پرجمعيت و مركزي شهر بزند.
اين عضو شوراي شهر سنندج ايجاد مجتمعهاي بزرگ تجاري در اين مناطق را يك راهكار مناسب ميداند و اضافه ميكند: البته در كنار اين قضيه بايد توجه ويژهاي نيز به فرهنگسازي به منظور جلوگيري از حضور بيدليل شهروندان در مراكز شهر نيز صورت بگيرد.
--------------------------------
گزارش از: كيوان قاسمي
--------------------------------
انتهاي پيام/79012/س40
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]