واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از مسير ناهموار پرتاب يك ماهوارهمصلحتهايي كه «شريفست» را به حاشيه پرتاب كرد/ بازهم پاي «سياست» در ميان است
ماهواره شريفست در حالي در نوبت پرتاب به فضا قرار دارد كه برخي از وجود مسائل حاشيهاي در تاخير پرتاب اين ماهواره سخن ميگويند اما مسئولان سازمان فضايي اين مسئله را منكر شده و رئيس دانشگاه صنعتي شريف نيز همچنان سكوت ميكند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، از زمان اعلام خبر آماده بودن ماهواره دانشگاه صنعتي شريف (شريفست) و قرار گرفتن اين ماهواره در نوبت پرتاب از سوي رئيس اين دانشگاه، جامعه علمي چندماهي منتظر ماند تا پرتاب جديدترين ماهواره بومي ايران را ببيند.
در حاليكه خبرها از پرتاب اين ماهواره در نيمه اول امسال حكايت داشت، بحبوحه يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري سبب شد تا تب پرتاب ماهواره «شريفست» مقداري فروكش كند ولي پس از استقرار دولت يازدهم، مجددا موضوع پرتاب اين ماهواره مطرح شد.
اواخر آبانماه، رضا روستاآزاد رئيس دانشگاه صنعتي شريف از تحويل اين ماهواره به سازمان فضايي خبر داد و حتي در روز دوم آذرماه امسال خبرنگاران براي حضور در مراسم تحويل اين ماهواره به دانشگاه صنعتي شريف دعوت شدند ولي لغو بدون دليل اين مراسم، آب سردي بر پيكره جامعه علمي كشور بود، بخصوص پس از سكوت مسئولان و ابهام در اعلام دليل لغو تحويل ماهواره شريفست به سازمان فضايي، دانشمندان و علاقمندان به پرتاب اين ماهواره كم و بيش حدس زدند كه شايد شريفست بازيچه مسائل حاشيهاي شده است.
* سكوت روستاآزاد و ادامه ابهامات پيرامون شريفست
دوم آذرماه دقايقي پس از لغو مراسم تحويل ماهواره شريفست به سازمان فضايي با روستاآزاد رئيس دانشگاه صنعتي شريف تماس گرفتيم كه وي گفت: پس از مذاكرات صورت گرفته بين دانشگاه شريف و سازمان فضايي ايران قرار شد تحويل ماهواره شريفست در زمان ديگري كه هنوز مشخص نشده است، صورت گيرد.
از آن زمان به بعد روستاآزاد سكوت كرد و دليل لغو مراسم تحويل ماهواره شريفست نيز در ابهام باقي ماند.
براي پيگيري مجدد روند پيشرفت «شريفست» و زمان پرتاب آن، امروز (جمعه 22 آذرماه) دوباره با روستاآزاد تماس گرفتيم و امام موضع رييس دانشگاه شريف، همچنان «سكوت» بود.
روستاآزاد گفت: اجازه دهيد فعلا سكوت كنم چون صحبت كردن در اين مقطع به «مصلحت» نيست.
* فاضلي: رئيس دانشگاه صنعتي شريف نبايد در رابطه با شريفست مصاحبه ميكرد
با حميد فاضلي قائم مقام سازمان فضايي ايران گفتوگو كرديم تا جزئيات پرتاب ماهواره شريفست را از وي جويا شويم.
فاضلي در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري فارس، گفت: رياست دانشگاه صنعتي شريف درخواستهايي را براي برگزاري مراسم رونمايي از تحويل ماهواره شريفست به سازمان فضايي داشت كه ما اعلام كرديم ماهواره بايد با كارشناسي همكاران فني سازمان فضايي آماده تحويل باشد تا بتوان چنين مراسمي را برگزار كرد.
وي افزود: به طور معمول پس از اينكه تست كارشناسان فني در دانشگاه تمام شود ماهواره به سازمان فضايي منتقل شده و در آنجا نيز آزمايشات سختگيرانهاي براي سازگاري بين حامل و محموله انجام ميشود. اگر نتيجه اين آزمايشات نيز مثبت باشد ميتوانيم بگوييم ماهواره آماده است.
قائم مقام سازمان فضايي ايران اظهار داشت: در روز دوم آذرماه كه دانشگاه شريف از خبرنگاران براي برگزاري مراسم رونمايي از تحويل ماهواره شريفست به سازمان فضايي دعوت كرده بود اين ماهواره در بخش اول آماده نبود و پس از يك هفته به سازمان فضايي تحويل شد.
وي ادامه داد: صورتجلسهاي نيز تنظيم كرديم كه در آن صورتجلسه مشخص است كه يكسري از آزمايشات باقي مانده و سازمان فضايي ماهواره را آماده تحويل ندانسته است.
فاضلي با بيان اينكه رئيس دانشگاه صنعتي شريف نبايد بدون هماهنگي با سازمان فضايي در رابطه با شريفست مصاحبه ميكرد، گفت: به روستاآزاد اعلام كرده بوديم كه در مصاحبههاي خود از آماده بودن ماهواره شريفست صحبت نكنند زيرا اين ماهواره آماده نبود.
وي اضافه كرد: در حال حاضر اين ماهواره به سازمان فضايي تحويل داده شده است و آزمايشات سازگاري ماهواره با ماهوارهبر را آغاز كردهايم كه اين آزمايشات در مجموعه هوافضاي وزارت دفاع با حضور كارشناسان فني انجام ميشود.
قائم مقام سازمان فضايي ايران با بيان اينكه برخورد حاشيهاي با طرح پژوهشي در شأن جامعه علمي نيست، افزود: متأسفم كه يك مسئله كاملا علمي و پژوهشي در شرايط حساس گفتوگوي ژنو به برخوردهاي حاشيهاي كشيده ميشود و اين مسائل فقط سبب ميشود تا دانشمندان نخبه اين پروژه، انگيزههاي خود را از دست دهند.
وي گفت: چند ماهواره در نوبت پرتاب قرار دارند و بدون توجه به مسائل حاشيهاي هر كدام از ماهوارهها كه سريعتر آماده پرواز باشند را به فضا پرتاب ميكنيم.
به گزارش فارس، ماهواره شريفست قرار است به در مدار لئو و در شعاع 250 تا 500 كيلومتري زمين قرار گيرد. اين ماهواره مجهز به دوربين تصويربرداري است كه قادر به تصويربرداري با كيفيت رنگي مناسب، وضوح بالا و كمتر از 10 متر است و با كد كردن به زمين دادههاي به دست آمده را مخابره ميكند.
وزن ماهواره دانشجويي شريفست كمتر از 50 كيلوگرم است و طراحي و ساخت آن توسط بيش از 100 نفر از دانشجويان، دانش آموختگان و اعضاي هيئت علمي دانشگاه صنعتي شريف انجام شده است.
ماهواره تصويربرداري طراحي شده قبلي داراي قدرت تفكيك (رزولوشن) 100 سانتيمتر و كيفيت سياه و سفيد بود اما قدرت تفكيك ماهواره شريف ست 5 متر بوده و عكس رنگي ارائه ميدهد.
قرار است اين ماهواره با ماهواره بر بومي سفير B1 به فضا پرتاب شود ولي در حال حاضر ابهاماتي در رابطه با آماده بودن اين ماهواره براي پرتاب وجود دارد به طوريكه برخي شريفست را قرباني بازيهاي سياسي ميدانند و اعلام كردهاند شريفست در حاليكه آماده پرتاب است به دليل برخي مسائل حاشيهاي با رنگ و بوي سياسي هنوز پرتاب نشده است.
بايد صبر كرد و ديد دولت يازدهم، در نهايت، اولين پرتاب فضايي خود را با كدام ماهواره تجربه خواهد كرد.
انتهاي پيام/
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]