تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى‏انديشد و سپس آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832430157




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خلأ قانوني مانع شكل‌گيري حمايت جامع از پيشكسوتان قرآني است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خلأ قانوني مانع شكل‌گيري حمايت جامع از پيشكسوتان قرآني است
گروه فعاليت‌هاي قرآني: قائم مقام شوراي عالي قرآن خلأ قانوني را از دلايل شكل نگرفتن سازمان متولي امور پيشكسوتان قرآني عنوان كرد و گفت: در حال حاضر مشكلات معيشتي و بيمه‌اي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي اين قشر گرانمايه است.


سيدعلي سرابي، قائم مقام شوراي عالي قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، با اشاره به اينكه پيشكسوت قرآني كسي است كه در راه ترويج فرهنگ قرآني در هر رشته‌اي خدمات و فعاليت مفيد داشته باشد، گفت: اين فعاليت مي‌‌تواند در حوزه قرائت، حفظ، مفاهيم و ترجمه قرآن كريم يا هنر كتابت و يا ساير هنرهاي قرآني باشد.

تلاش براي انتقال تجربيات پيشكسوتان

وي در مورد وضعيت مطلوبي كه مي‌توان براي يك پيشكسوت قرآن ترسيم كرد، افزود: اين وضعيت مطلوب را مي‌توان در ابعاد مختلف مورد بررسي قرار داد؛ يكي از آنها بررسي جايگاه اجتماعي و فرهنگي پيشكسوتان است. در اين بخش انتظار اين است كه از تجارب، توانمندي‌ها، افكار فرهنگي و قرآني پيشكسوتان بهترين استفاده و بهره‌مندي به عمل آيد.

قائم مقام شوراي عالي قرآن با بيان اينكه وضعيت مطلوب يك پيشكسوت قرآني در بخش اجتماعي و فرهنگي زماني محقق مي‌شود كه نظرات و برنامه‌ها و افكارش توسط مسئولان مورد احترام قرار گيرد، تصريح كرد: بايد فضايي در كشور طراحي شود كه از فكر، انديشه و تجربيات تمام پيشكسوتان قرآني در همه ابعاد تخصصي استفاده شود و به گونه‌اي نباشد كه فردي كه عمري را در ترويج قرآن صرف كرده است، به يك باره فراموش شود و تجربيات گران‌سنگي كه با هزينه‌هاي بسيار زياد كسب شده است، به نسل جوان منتقل نشود. بايد با تشكيل گروه‌هاي فكري و اتاق‌هاي فكر از اين ظرفيت استفاده‌هاي لازم انجام گيرد.

انتظار توجه بيشتر به وضعيت معيشتي پيشكسوتان

سرابي يكي ديگر از موارد سنجش مطلوبيت وضعيت پيشكسوتان را مربوط به وضعيت معيشت و اقتصادي آنها دانست و اظهار كرد: در اين حوزه هم انتظار اين است كه پيشكسوتان قرآني از حداقل‌هايي مطابق با شئون يك مبلغ قرآن بهره‌مند شوند؛ زيرا حوزه فعاليت‌هاي قرآني از لحاظ اقتصادي، يك حوزه پررونق مخصوصاً براي افرادي كه به عشق قرآن و خلوص نيت فعاليت مي‌كنند، نيست و معمولاً از لحاظ معيشتي در دوران پيشكسوتي چندان مناسب نيست؛ به هر حال اين انتظار از نظام جمهوري اسلامي وجود دارد كه توجه ويژه‌اي به اين موضوع داشته باشد.

اين فعال قرآني كشورمان با تأكيد بر اينكه بحث بيمه‌هاي درمان تكميلي بايد بيش از اين‌ها جدي گرفته شود، گفت: متأسفانه در سال‌هاي گذشته مشاهده شد برخي نخبگان و بزرگان قرآني در شرايط نامساعد اقتصادي قرار گرفته‌اند و با بيماري‌هاي صعب‌العلاجي دست و پنجه نرم كردند كه اگر پيگيري و حساسيت برخي از مسئولان به صورت خاص و خارج از وظايف حقوقي و دستگاهي نبود، شاهد مشكلات بيشتري براي اين عزيزان مي‌بوديم.

وي با بيان اينكه بايد براي اين قبيل مشكلات برنامه‌ريزي‌هاي تخصصي صورت بگيرد، افزود: با توجه به اينكه پيشكسوتان قرآني حق بزرگي بر گردن فرهنگ جمهوري اسلامي و ترويج اين فرهنگ دارند، بايد قدر و منزلت آنها به بهترين وجه ممكن نگه داشته شود.

وضعيت فعلي پيشكسوتان قرآني در جامعه چندان مطلوب نيست

قائم مقام شوراي عالي قرآن در ادامه در پاسخ به اين سؤال كه وضعيت فعلي پيشكسوتان قرآني در جامعه از مطلوبيت لازم برخوردار است يا نه، خاطرنشان كرد: به نظر بنده وضعيت فعلي چندان مطلوب نيست و فكر مي‌كنم بايد مسئولان زيربط برنامه‌ريزي و فكر اساسي در اين زمينه داسته باشند تا پيشكسوتان قرآني بتوانند جايگاه واقعي خود را در جامعه پيدا كنند.

سرابي با تأكيد بر اينكه مطلوب نبودن وضعيت جامعه قرآني تنها مربوط به پيشكسوتان قرآني نيست، گفت: به نظر بنده كل جامعه قرآني و فعالان قرآني از حمايت‌هاي خوبي برخوردار نيستند، مثلاً در عرصه بيمه فعالان قرآني با مشكل مواجه هستيم؛ زيرا اين بيمه پوشش كاملي ندارد و شامل همه فعالان قرآني نمي‌شود، بنابراين پيشكسوتان نيز به تبع داراي چنين وضعيتي هستند.

براي بيه فعالان قرآني چاره‌انديشي شود

اين فعال قرآني كشورمان تصريح كرد: در حال حاضر بعضي از پيشكسوتان هستند كه بيمه فعالان قرآني كه براي افراد شاغل فعلي در نظر گرفته شده است، شامل حال آنها نمي‌شود؛ زيرا از سن بالايي برخوردارند، مشمول قوانين آن بيمه‌ها نمي شوند. اين‌ها بايد توسط متوليان امر چاره‌انديشي شود تا شرايط مناسب بر فعالان قرآني و پيشكسوتان اين عرصه حاكم شود.

وي خلأ قانوني را يكي از دلايل وجود نداشتن سازمان و ارگاني كه صرفاً به امور پيشكسوتان قرآني بپردازد، عنوان و خاطرنشان كرد: در كشور سازمان‌ها و دستگاه‌هاي متعدي مثل سازمان اوقاف و امور خيريه، سازمان تبليغات اسلامي و و زارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هستند كه از جهات مختلف با فعالان قرآني در ارتباط هستند، با توجه به اينكه اين نهادها در حوزه فعاليت‌هاي قرآني مسئوليت دارند، همين‌ها هم مي‌توانند اين وظيفه را بر عهده بگيرند، البته اين امر مستلزم اين است كه دولت براي پشتيباني از فعالان قرآني قوانين و اعتبارات بودجه‌اي مناسبي را در نظر بگيرد.

لزوم راه‌اندازي صندوق حمايت از فعالان قرآني

سرابي گفت: در حال حاضر صندوق حمايت از فعالان فرهنگ و هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي وجود دارد كه حمايت‌هاي لازم از فعالان حوزه فرهنگ و هنر را به عمل مي‌آورد كه اگر تصويب شود و بودجه كافي هم اختصاص داده شود، همين صندوق مي‌تواند فعالان قرآني را مورد پوشش قرار دهد، در حال حاضر برخي از فعالان قرآني تحت پوشش اين صندوق هستند؛ اما اين پوشش، پوشش كاملي نيست؛ يعني هم شامل همه فعالان قرآني نمي‌شود و هم خدماتش جامع و كامل نيست.

قائم مقام شوراي عالي قرآن يادآور شد: اگر چنن صندوق‌هايي تقويت شوند و اعتبارات كافي در دسترس آنها قرار گيرد، مي‌توانند اين وظايف را به‌خوبي انجام دهند. سازمان اوقاف و امور خيريه به عنوان متولي برگزاري مسابقات قرآن كه ارتباط نزديكي با فعالان قرآني دارد نيز مي‌تواند اين وظيفه را به خوبي انجام دهد، با اين شرط كه اعتبارات مورد نياز نيز تأمين و در بودجه‌هاي سالانه مورد توجه واقع شود.

اين فعال قرآني كشورمان در پايان در پاسخ به اين سؤال كه مهم‌ترين مشكل پيش روي پيشكسوتان قرآني از چه نوعي است، اظهار كرد: با توجه به اينكه فعالان قرآني خيلي در فعاليت‌هاي خود مسائل اقتصادي و آينده معيشتي را در نظر نمي‌گيرند، لذا وقتي به سن بازنشستگي و پيشكسوتي مي‌رسند؛ معمولاً مشكلات معيشتي دارند. به اين مشكل بايد مشكلات بيمه‌اي نيز اضافه كرد و اين خلأ و مشكل در مورد اين عزيزان وجود دارد. اگر بخواهيم حمايتي از اين افراد داشته باشيم، بايد شناخت كاملي از مشكلات اين دوره داشته باشيم.

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن