واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: برنامه 5 ساله دوم شهرداري تهران تقديم شوراي اسلامي شهر شد
برنامه 5 ساله دوم شهرداري تهران امروز و در جلسه علني تقديم شوراي اسلامي شهر شد .
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران دكتر محمود صلاحي معاون برنامه ريزي ، توسعه شهري و امور شوراي شهرداري تهران طي سخناني كوتاه ، رويكرد اصلي برنامه دوم را رويكرد اجتماعي خواند و گفت : اين رويكرد نه به معناي رويكرد فرهنگي -اجتماعي است بلكه به اين عنوان كه شهرداري نهادي اجتماعي است و به موضوعات و ماموريت هاي گوناگون خود با اين يوركد پرداخته است .
وي افزود : به توسعه حمل و نقل عمومي در برنامه 5 ساله دوم بيشتر پرداخته شده و مسائلي از جمله تلاش بر اصلاح ترافيكي ، نحوه رانندگي و همچنين موضوعاتي از جمله مسجد محوري و توجه ويژه به موضوع قرآن و نماز كه بارها از سوي رئيس شوراي شهر مورد تاكيد قرار گرفته در اين برنامه ديده شده است .
صلاحي خاطر نشان كرد : نوسازي بافت فرسوده با مشوق هاي در نظر گرفته شده از جمله ديگر مسائل تاكيد شده در برنامه 5 ساله دوم است تا شهرداري هرچه بيشتر به نهادي اجتماعي تبديل شود .
در ادامه دكتر صدر ، مدير كل ارزيابي و عملكرد بهبود مديريت معاونت برنامه ريزي ، توسعه شهري و امور شوراي شهرداري تهران به تشريح كليات برنامه 5 ساله دوم پرداخت و گفت : توسعه اجتماعي كه مبناي اصلي برنامه دوم است به عنوان يك كل ابعاد مختلف و ماوريت هاي شش گانه شهرداري را تحت پوشش قرار مي دهد.
وي افزود : بحث انسان محوري و شهروند مداري به عنوان محوريت اصلي رويكرد اين برنامه در نظر گرفته شده تا تمامي كاركردها به سمت ارتقاي كيفيت زندگي ، رضايت شهروندان از زندگي و نهايتا عدالت محوري حركت كند .
صدر با تاكيد بر اين كه سند راهبردي و برنامه عملياتي به عنوان اركان اصلي در اين برنامه مورد توجه قرار گرفته خاطر نشان كرد : در سند راهبردي تمام جهت گيري هاي اصلي و اهداف كمي در همه حوزه هاي ماموريتي ديده شده ، در برنامه عملياتي نيز ، توجيه مالي تمامي برنامه ها و پروژه ها در سطح ماموريت و مناطق و همچنين اولويت بندي آنها در طول برنامه ديده شده است .
مدير كل ارزيابي و عملكرد بهبود مديريت معاونت برنامه ريزي ، توسعه شهري و امور شوراي شهرداري تهران با اشاره به اين كه برنامه 5 ساله دوم از بيش از يك سال گذشته مراحل آماده سازي اش آغاز شد ، گفت : تفاوت ميان برنامه 5 ساله اول و دوم ارتباط ميان چشم انداز پروژه هاست كه براي اولين بار در شهرداري تهران اقداماتي كه بايد براي رسيدن به چشم انداز تعريف شده دنبال شود به طور كامل در نظر گرفته و تعريف شده است و همچنين مشخص شده كه براي رسيدن به هر چشم انداز چه راهبردها و اقداماتي لازم به اجراست .
صدر در ادامه تصريح كرد : تحول ساختاري و چابك سازي ، هوشمند سازي سازماني ، حركت به سمت شهر الكترونيك ، توسعه فرهنگ قرآني ، اتخاذ رويكرد مسجد محوري ، تحقق شهري در تراز جهاني ، جذب گردشگر بين المللي ، توسعه حمل و نقل عمومي ، انسان محور بودن نظام ترافيكي ، نوسازي بافت فرسوده ، توجه به هويت اسلامي –ايراني ، توامند سازي در حوزه مديريت بحران ، توسعه مشاركت بخش خصوصي ، پايدار سازي منابع پايدار شهرداري ، ارتقاي سطح بهداشت و محيط زيست ، توسعه متوازن فضاي سبز و ... از جمله مهمترين رويكردهاي الهام گرفته از رويكرد اصلي برنامه 5 ساله دوم است .
وي در ادامه اظهار كرد : در برنامه 5 ساله دوم كه سال 93 تا پايان 97 را شامل مي شود برش هاي ساليانه وجود دارد كه براي تصويب بودجه هر سال مي توان از آن استفاده كرد .
صدر افزود : برنامه دوم با محوريت توسعه اجتماعي شهر و با حركت يشتر به سمت عدالت ، پيشرفت و تكامل زير ساخت ها و تحقق توسعه تدوين شده است .
به گفته وي در اين برنامه مصارف كمك هاي دولتي ديده شده و همچنين كمك يا عدم كمك در اجراي برنامه و تدابير هركدام از اين شرايط نيز در نظر گرفته شده است .
وي با بيان اينكه توسعه حمل و نقل عمومي يكي از مهم ترين بخش هاي برنامه 5 ساله دوم است به بخشي از شاخص هاي درنظر گرفته شده در اين برنامه اشاره كرد و افزود : تا پايان چشم انداز برنامه 5 ساله دوم افزايش دو برابري خطوط مترو ، افزايش 10 درصدي سهم سفرها با حمل و نقل عمومي و همچنين افزايش متوسط سرعت جابه جايي با وسايل حمل و نقل عمومي از 23 كيلومتر به 26 كيلومتر در افق سال 97 تعريف شده است .
بر اساس اين گزارش ، مرتضي طلايي كه رياست جلسه امروز شورا را در غياب احمد مسجد جامعي بر عهده داشت ، بعد از دريافت لايحه برنامه 5 ساله دوم شهرداري گفت : براي شهرداري تهران با بيش از 100 سال قدمت ، عمل پسنديده اي است كه در اين دوره شاهد تغيير نظام برنامه ريزي هستيم ؛ اصل اين كار ، اقدام نيكويي است و اميدواريم كه همه شهرهاي كشور برابر با برنامه حركت كنند .
وي افزود : از تمامي همكاران كميسيون ها به ويژه روساي كميسيون ها استدعا داريم كه با جديت با نگاه به برنامه 5 ساله اول و معايب و محاسن آن به بررسي برنامه 5 ساله دوم ورود كنند و از همه ظرفيت هاي كارشناسي و دانشگاهي و به طور فعال اين برنامه را مورد بررسي قرار دهند.
انتهاي پيام/
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]