واضح آرشیو وب فارسی:ايران اکونوميست: حذف 4 صفر پول ملي پس از تثبيت تورم
رئيس سازمان توليد اسكناس و مسكوك بانك مركزي از طراحي اسكناسهاي رفورم پولي خبر داد و گفت: توزيع فلهاي سكه ها در بانك كارگشايي متوقف مي شود.
مجيد صنيعي امروز در نشستي خبري در بانك مركزي گفت: با اجراي برنامه رفورم پولي، 8 تا 8 هشت قطعه اسكناس در ابعاد 142 در 71 ميلي متر كه به اندازه اسكناسهاي 50 توماني قديم خواهد بود، با تصاوير مشاهير فرهنگ و ادب ايران يا بناهاي تاريخي منتشر خواهد شد.
وي گفت: طي سه سال گذشته 700 ميليون قطعه سكه تحويل بانكها شده است كه با توجه به اينكه سرانه سكه حدود 40 قطعه است، اين رقم بايد به بيش از 200 قطعه برسد؛ بنابراين با ميزان استاندارد سرانه سكه فاصله داريم.
صنيعي ادامه داد: قصد داريم در سالهاي 93 و 94 سرانه سكه را به بيش از 100 سكه برسانيم، اين در حالي است كه در دنيا سرانه سكه بين 250 تا 600 قطعه است.
وي تصريح كرد: با اجراي برنامه رفورم پولي و حذف چهار صفر، اسكناسهايي كه چاپ خواهد شد با مضرب 1، 2، 5، 10، 20، 50، 100، 200 و 500 خواهد بود، اما اينكه واحد پول ريال، تومان، دينار و... باشد، مشخص نيست و اين موضوع بايد در مجلس به تصويب برسد.
رئيس سازمان توليد اسكناس و مسكوك بانك مركزي با بيان اينكه اولين اسكناس با اجراي رفورم پولي به سكه تبديل خواهد شد، افزود: طراحي اسكناسهاي جديد براي اجرا رفورم پولي انجام شده است.
وي با تاكيد بر اينكه رفورم پولي متوقف نشده است، تصريح كرد: بانك مركزي از نظر اجرايي و نظري آمادگي اجراي رفورم پولي را دارد اما زيرساخت هاي قانوني براي آن فراهم نشده است.
حذف صفرهاي پول ملي پس از تثبيت نرخ تورم
صنيعي با تاكيد بر اينكه اجراي اين طرح و تغيير واحد پول بايد در مجلس به تصويب برسد و در عين حال قانون پولي تغيير كند، صريح كرد: براي اينكه فاز اول رفورم پولي را به سرعت انجام دهيم، لازم است تورم در يك دوره اي رو به كاهش باشد و يا به تثبيت برسد؛ شايد نرخ تورم دو رقمي باشد، اما اگر به تثبيت رسيده باشد، اجراي طرح امكان پذير است.
رئيس سازمان توليد اسكناس و مسكوك بانك مركزي خاطر نشان كرد: در عين حال براي اجراي رفورم پولي لازم است كه دو تا سه قطعه اسكناس بزرگ منتشر شود و حجم 8 ميليارد اسكناس به حجم 4 ميليارد اسكناس تقليل يابد، زيرا در حال حاضر سرانه اسكناس در كشور بيش از 100 برگ است.
وي، يكي از مهمترين چالشهاي اصلي در اجراي رفورم پولي را افزايش سرانه مسكوك اعلام و تصريح كرد: سرانه مسكوك بايد به حد استاندارد برسد و كار تسويه پول خورد انجام شود، زيرا در حال حاضر تسويه پول خورد مناسب نيست.
صنيعي در بخش ديگري از سخنان خود طراحي اسكناس 20 هزار توماني در ابعاد اسكنانسهاي رفورم پولي در بانك مركزي خبر داد و افزود: هر زمان كه بانك مركزي تصميم به انتشار اسكناس 20 هزار توماني بگيرد، بايد آن را به وزارت اقتصاد پيشنهاد دهد.
رئيس سازمان توليد اسكناس و مسكوك بانك مركزي ادامه داد: همچنين ايرانچكهاي 50 هزار توماني با طرح جديد طراحي شده و اين ايرانچكها در ابعاد اسكناس هاي رفورم پولي يعني در ابعاد 142 در 71 ميلي متر خواهد بود.
توزيع سكه با بسته بندي جديد
وي با بيان اينكه از اين به بعد سكه گرمي با بسته بندي جديد وارد بازار مي شود، افزود: از اين پس انواع سكه اعم از ربع، نيم و تمام بهار با بسته بندي جديد وارد بازار خواهد شد.
صنيعي ادامه داد: بسته بنديهاي جديد سكه ها ديگر از نوع لمينتي مانند بسته بندي سكه هاي گرمي نخواهد بود و اين بسته بنديها از نوع بليستري خواهد بود.
رئيس سازمان توليد اسكناس و مسكوك بانك مركزي با اعلام اينكه تمام عمليات ساخت ماشين، طراحي و... در اجراي طرح جديد بسته بندي سكه ها در داخل كشور انجام شده است، افزود: ابعاد قطر بسته بندي ها به اندازه كارت هاي بانكي يعني 74 در 44 ميلي متر است.
وي ادامه داد: رنگ اين بسته بندي ها شفاف و آرم بانك مركزي بر روي آن قرار دارد و آغاز ورود سكه هاي بسته بندي جديد بانك مركزي با سكه هاي ربع بهار آزادي آغاز خواهد شد.
صنيعي با اعلام اينكه كار بسته بندي سكه ها از امسال آغاز مي شود، افزود: رونمايي از بسته بندي جديد سكه ها به زودي در طي يك مناسبت انجام خواهد شد و تعداد انبوهي سكه هاي بسته بندي در اختيار اداره نشر بانك مركزي و بانك كارگشايي قرار خواهد گرفت.
رئيس سازمان توليد اسكناس و مسكوك بانك مركزي با بيان اينكه از سال 86 به بعد تمام سكههاي ضرب شده بانك مركزي با تاريخ همان سال است، تصريح كرد: در برنامه ريزي ها، قرار است سكه ها بدون تاريخ ضرب شوند و براساس مصوبات، تمام مشخصات سكه هاي گرمي براي سكه هاي ربع، نيم و يك بهار آزادي اجرايي خواهد شد.
وي با اعلام اينكه سكه هاي دو و نيم بهار بانك مركزي با بسته بندي هاي شكيل در آينده به بازار عرضه خواهد شد، افزود: همچنين ممكن است در آينده سكه هايي با وزن كمتر از سكه گرمي مثلا 0.6 گرم توسط بانك مركزي ضرب شود.
صنيعي با تاكيد بر اينكه قصد بانك مركزي با اجراي طرح پلمپ سكه ها مقابله با سكه فروشان بازار نيست، گفت: بر اساس قانون انتشار اسكناس و ضرب سكه انحصارا در اختيار بانك مركزي است.
رئيس سازمان توليد اسكناس و مسكوك بانك مركزي از وجود سكه هاي غيراصيل(تقلبي) در بازار پرداخت و افزود: تاريخ ضرب سكه ها هيچگونه اثري بر روي ميزان طلا، قطر و... نمي گذارد.
به گزارش مهر،صنيعي گفت: اگر قرار باشد در بانك كارگشايي سكه ها به صورت حراج عرضه شود، با بسته بندي هاي جديد به حراج گذاشته مي شود و در اصل توزيع فله اي آن متوقف خواهد شد، در عين حال هر سكه اي كه از بانك مركزي خارج مي شود، با بسته بندي جديد خواهد بود.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران اکونوميست]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]