واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تقابل سنت و مدرنيته در نمايشگاه «قاجاريته»
نخستين نمايشگاه نقاشيهاي مرسده طوسي طهراني با عنوان «قاجاريته» در گالري شكوه گشايش يافته است.
اين هنرمند درباره برپايي نمايشگاه خود به خبرنگار بخش تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: 17 تابلوي نقاشي با تكنيك آكريليك روي بوم و تلفيقي از سبكهاي پاپ، متافيزيك و رئاليسم است. اين سبك تلفيقي را از زمان گذراندن دوره كارشناسي دنبال ميكردم. موضوع تمام كارها انسانها هستند. كساني از دوره قاجار كه در تقابلهاي فرهنگي پندارهاي امروزي، وارد پارادوكسي با زمان حال شدهاند.
او درباره انتخاب اين موضوع براي كارهايش اظهار كرد: در چند سال اخير جامعه ما از لحاظ سياسي و اقتصادي فراز و فرودهاي بسياري داشته است. در اين مدت سعي كردم كتابهاي جعفر شهري را كه درباره تهران قديم و خانوادههاي سنتي نوشته شده مطالعه كنم. پس از مطالعه كتاب ها متوجه شدم كه ارتباط، تشابه و حتي تضادي ميان آدمها و ارتباطات آنها در زمان حال و زمان قاجار وجود دارد. من براي نشان دادن اين پارادوكس در تابلوهايم از رنگهاي تخت و تند استفاده كردهام تا احساساتم را بر روي بوم به تصوير بكشم.
طوسي ادامه داد: در ساخت فضاي به وجود آمده در ذهنم از هيچ ساختار قبلي استفاده نكردهام و همهي آنها در همان لحظه شكل ميگرفتند. براي ساخت فضاها علاوه بر كتابهايي كه مطالعه كردم از آرشيو عكسهاي دوران قاجار هم بهره گرفتم. نگاهم در كار به گونهاي بود كه نشان بدهم با گذر زمان و تغيير كردن پوشش و زياد شدن زرق و برق زندگي، خيلي از طرز فكرها هنوز همان است كه در گذشته وجود داشته و عوض نشده است. هنوز نگاه به زن و جايگاه او در جامعه همان است كه در زمان قاجار بود. در حالي كه اگر زنان نباشند مردان نميتوانند به جايگاههاي مختلف دست پيدا كنند.
اين هنرمند همچنين عنوان كرد: دوره قاجار به دليل طولاني بودن و اتفاقات زيادي كه در آن افتاده پتانسيل اين را داشت كه در كارم اين دوره بهره بگيرم. «قاجاريته» در واقع تلفيقي از قاجاريه و مدرنيته است. «يته» واژه سبك شناسي است و كسي تا به حال از اين عنوان براي آثارش استفاده نكرده است. در آثار اين نمايشگاه هم فضاهاي متافيزيكي را كه پرسپكتيوي نو دارند به نمايش گذاشتهام.
او خاطر نشان كرد: من قصد دارم در كارهاي بعديام نيز اين موضوع را دنبال كنم. به اعتقاد من هنرمند وظيفه دارد وضعيت جامعهاي كه در آن زندگي ميكند را به نمايش بگذارد. او بايد بتواند حرف دل مردم را بزند و با كارهايش با آنها ارتباط برقرار كند. من ميخواهم مخاطب با ديدن كارم با كوچكترين خط روي بوم ارتباط بگيرد و با آدمهاي داخل تابلو همذاتپنداري كند.
مرسده طوسي طهراني متولد 1362 تهران و داراي مدرك كارشناسي نقاشي از دانشگاه سوره تهران است و هماكنون دانشجوي مقطع كارشناسيارشد نقاشي در دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران است. طوسي طهراني فعاليت حرفهاي خود را در حوزه هنر از سال 1384 آغاز كرده است و در نمايشگاههاي گروهي مختلفي شركت كرده است.
نمايشگاه «قاجاريته» از 29 آذر تا چهارم دي ماه در گالري شكوه واقع در فرمانيه، بلواراندزرگو، خيابان سليمي شمالي، كوچه امير نوري، شماره ١٩ ميزبان علاقهمندان به هنر نقاشي است.
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]