واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همنوا با ذاكران و پيرغلامان حسيني/20تبديل هيئت به مركز نگهداري معلولين/ نذري هيئتها را به كودكان بيسرپرست ميدهيم
«حسن عصري» مداح و ذاكر آذربايجاني ميگويد: از هشت سال پيش هيئت را به «مركز نگهداري معلولين دخترانه مكتب الرسول(ص) ملكان» تبديل كرديم و در آن از 65 دختر معلول و بيسرپرست نگهداري ميكنيم؛ جالب اينكه برخي از آنها اهل سنت هستند.
ويژهنامه محرم خبرگزاري فارس : ماه محرم با سوگواري و عزا از 1400 سال پيش تاكنون عجين بوده است و بعد از واقعه عاشورا مداحان و ذاكران اهل بيت(ع) تلاش خود را به كار بستهاند تا پيام ثارالله را نسل به نسل منتقل كنند. برپايي يازدهمين همايش پيرغلامان حسيني در استان گلستان فرصتي را فراهم آورد كه از نزديك پاي سخن اين ذاكران سينهسوخته بنشينيم و از زبان آنها علت اين عشق خروشان به سيد و سالار شهيدان را جويا شويم.
آنچه در ادامه ميآيد، ماحصل گفتوگوي خبرنگار فارس با «حسن عصري» مداح و ذاكر اهل بيت است. اين مداح آذريزبان از پياده روي خاطره انگيزش در كربلاي تعريف ميكند و ميگويد كه اين مسافرت و زيارت برايش تجربه و درس بزرگي بوده است.
* لطفاً ابتدا خودتان را معرفي كنيد. بفرماييد از كدام استان آمدهايد؟
-من حسن عصري هستم از استان آذربايجان شرقي شهرستان ملكان، نزديك آذربايجان غربي و مناطق كردنشين هستيم.
*چند سالتان است؟
-58 سال.
*از كي مداحي ميكنيد؟
-من از سال 50 مداحي ميكنم، از آن زمان امام حسين (ع) ما را طلبيده و ما هم مداحي كرديم.
سال 82 با يك تيم 35 نفره پياده به كربلا رفتم
*مشوقتان چه كسي بوده و چطور شد به اين سمت و سو رفتيد؟
-من چند استاد داشتم، البته از پيش از انقلاب زمينه انجام گناه آماده بود از شرب خمر تا ديگر گناهان، ما در خانه اباعبدالله را زديم و امام حسين (ع) نيز ما و بقيه را حفظ كرد عشق امام حسين (ع) طوري ما را زنده كرد كه سال 82 من با يك تيم 35 نفره پياده كربلا رفتم اگر چه اين سفر همدوشي با مرگ بود اما به اين ريسك ميارزيد.
*از كجا پياده رفتيد؟
-از مرز مهران آن دوره كه صدام فرار كرده بود، 35 نفر هيئتي شبهنگام تصميم گرفتيم به كربلا برويم يك گروه مسلح هم ما را ديدند اما حرفي به ما نزدند ولي قبلي و بعديهاي ما را از بين بردند. ما زيارت عاشورا خوانديم و راه افتاديم، اين بركت كار ما بود.
خاطرهاي از پيادهروي كربلا
يك خاطره شيرين از اين تيمي كه با هم لب مرز رفتيم دارم، 35 نفري بوديم كه لب مرز 400 نفر از تمام شهرستانها شدند، ارتش هم آنجا جلوي ما را گرفت. گفتيم عاشق هستيم و زيارت ميرويم ارتشيها هم جلوي ما را گرفتند اما به هرحال ما از مرز گذشتيم ديگر نه آدرس و نه امكاناتي داشتيم همراهمان يك خانمي بود از يكي از شهرستانها يك پايش لنگ ميزد و قد كوتاه و حدود سي سال داشت، يك پايش را زمين ميگذاشت ميگفت يا حسين (ع) و يك پاي ديگرش را ميگذاشت زمين ميگفت يا ابوالفضل (ع) عشق ايشان همه ما را دربرگرفت و همه جمعيت هم همينكار را ميكرد حدوداً شش ـ هفت ساعت پياده رفتيم و البته سخت بود ولي عشق امام حسين (ع) از آن زمان در دل ما بود.
*نفستان گرم. بيشتر چه سبكي ميخوانيد؟
-سنتي. بيشتر ادعيه كميل، ندبه، روايات و احاديث، مناجات امام علي (ع)، جوشن كبير شبهاي ماه رمضان مخصوصاً سه شب احيا ما در اين مساله خبره هستيم و در شهرمان اجرايش با ماست.
اسم هيئت ما مكتبالرسول (ص) است از سال 84 مرثيه امام حسين (ع) آنجا خوانديم امام حسين (ع) قيامش عملي بود و مكتبش عملياتي. تصميم گرفتيم در هيئتمان با كمك بهزيستي يك مؤسسه خيريه هم به نام مكتب الرسول درست كنيم، اكنون 65 دختر معلول و بيسرپرست را آنجا نگه ميداريم با توجه به اينكه مكانمان نزديك كردستان است، حتي برخي از آنها اهل سنت هستند.
هر معلول ماهانه 750 هزار تومان هزينه دارد كه خيرين آن را تقبل ميكنند علاوه بر اين نذورات هيئتها را جمعآوري ميكنيم، مثلاً گوشتهاي نذري را ميگيريم و به بچهها ميدهيم، اين ميزان هر ماه براي 4هزار نفر غذا ميشود.
به گزارش فارس، مركز نگهداري معلولين دخترانه مكتب الرسول(ص) ملكاندر استان آذربايجان شرقي، كيلومتر 5 جاده مياندوآب، جنب پاسگاه شهيد فرشباف قرار دارد. خيرين براي كمك به اين مركز ميتوانند با شماره تلفنهاي 09141213419 و 04228453556 تماس بگيرند.
انتهاي پيام/ك
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]