واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همنوا با ذاكران و پيرغلامان حسيني/15آرامش حرم اباعبدالله(ع) را هيچ جا ندارد/ قبل از تشرف پدر و مادرم كربلا نرفتم
«رضا عبدلي» ذاكر و مداح اهل بيت(ع) ميگويد: آرامش حرم اباعبدالله(ع) را هيچ جا ندارد. او معتقد است عشق به امام حسين (ع) مادرزادي است و زوري نميشود مداح تربيت كرد.
ويژهنامه محرم خبرگزاري فارس: ماه محرم با سوگواري و عزا از 1400 سال پيش تاكنون عجين بوده است و بعد از واقعه عاشورا مداحان و ذاكران اهل بيت(ع) تلاش خود را به كار بستهاند تا پيام ثارالله را نسل به نسل منتقل كنند. برپايي يازدهمين همايش پيرغلامان حسيني در استان گلستان فرصتي را فراهم آورد كه از نزديك پاي سخن اين ذاكران سينهسوخته بنشينيم و از زبان آنها علت اين عشق خروشان به سيد و سالار شهيدان را جويا شويم.
آنچه در ادامه ميآيد، ماحصل گفتوگوي خبرنگار فارس با رضا عبدلي، مداح و ذاكر اهل بيت است. او ميگويد كه به اين حوزه بايد عشق و علاقه داشت و اين عشق مادرزادي است، چرا كه خودش نميداند چطور در اين دستگاه حضور يافته و از صبح تا شب به عشق امام حسين (ع) و در اين حوزه كار ميكند.
*خودتان را معرفي كنيد و بفرماييد از كي مداحي ميكنيد؟
- رضا عبدلي هستم حدوداً از دوازده سالگي شروع به مداحي كردم.
*براي آموزش مداحي كلاس رفتيد؟
-بله كلاسهاي مداحي رفتم، اساتيدي مثل استاد هاشمينژاد، سليم مؤذنزاده، آقاي محمدي و حسني به بنده تعليم دادند.
*بيشتر چه سبكهايي كار كرديد؟
-من خودم آذري زبان هستم اما سبكي كه با دستگاه ميخوانم بستگي به شعري كه مينويسم دارد، كتابها اكنون همراه سيدي و آهنگ است، مثلاً بيات ترك، همايون، دشتي و بيشتر مرثيهها نيز دشتي است.
*تا به حال دنبال اين بوديد كه مداحي را آكادميك دنبال كنيد يا دانشگاه برويد؟
-بله جديداً دانشكدهاي هم در اين راستا تأسيس شده است.
*دانشكده مداحي؟
-بله، تا جايي كه اطلاع دارم سازمان بسيج مداحان دانشكده هنر و ادبيات آييني (مداحي)ˈ را در دانشگاه بسيج راه اندازي كرده است. قرآن، شعر خواني، شعرشناسي، مرثيه و موسيقي شناسي كه خيلي براي جوانان خوب است.
*آيا تا به حال زيارت امام حسين (ع) رفتيد؟
-بله يك بار نصيب شد و رفتم يك بار هم از من خواستند كه به عنوان مداح كاروان بروم كه چون پدر و مادر آن موقع كربلا نرفته بودند، من هم حاضر نشدم بروم. خلاصه آن زماني كه من با كارواني رفتم از اين جهت كه كاروانمان مداح نداشت هر جا ميرفتيم مثل تل زينبيه، كربلا و زيارت امام حسين (ع) خدا را شكر نوحهخواني داشتيم.
*اولين باري كه چشمانتان به گنبد طلايي آقا امام حسين (ع) افتاد چه حسي به شما دست داد آيا بيتي به ذهنتان رسيد؟
-الان كه اين را ميپرسيد توضيحش برايم سخت است، آنجا فقط چشمانم را بستم و آرامش پيدا كردم، باورم نميشد آنجا هستم بنابراين بر زمين نشستم و گفتم: «حسين (ع) آرام جانم... حسين (ع) روح و روانم» همه هم با من تكرار ميكردند واقعاً آرامش آنجا را هيچ جا ندارد.
*فكر ميكنيد كسي براي امام حسين (ع) مداحي ميكند بايد چه ويژگيهايي داشته باشد؟
-به نظر من بايد عشق و علاقه داشته باشد، اين عشق مادرزادي است من از بچگي خودم هم نفهميدم چرا در اين دستگاه رفتم بايد وقت گذاشت ما از صبح داريم كار ميكنيم اين خستگي نيست، عشق است زوري نميشود مداح تربيت كرد. براي كار در اين دستگاه بايد عشق امام حسين (ع) داشت.
*در اجلاس پير غلامان موسپيدان بسيار را ديديد، چه درسي از اين اجلاس گرفتيد؟
-اينها همه قلبهايشان پاك است، پنجاه يا شسصت سال در دستگاه امام حسين (ع) خواندند و به جايي رسيدند كه الان افتاده شدند و از امام حسين (ع) ميخواهند كه شب اول قبر به سراغشان بيايد تا در اين وضعيت جامعه به چهكنمهاي روزگار نيافتند. ايمان، ايثار، خوش اخلاقي با خانواده را بايد از اينها الگوبرداري كرد.
*در محرم و صفر چه برنامههايي در تهران داشتيد؟
-من قراردادهايي دو ـ سه ساله در چند هيأت براي خواندن داشتم.
*آيا در هيأتتان رسم خاصي هم داريد؟
- بله ما تشتگذاري داريم سه يا چهار روز قبل از محرم كه فارسها اين رسم را ندارند و البته رسم قشنگي است.
*اين رسم چطور است؟
- آب و تشت است. امام حسين (ع) وقتي كاروانش به كربلا رسيد شب هنگام همه تشنه بودند مشكها را در تشتها خالي كردند طوري كه خودشان مصرف نكردند اسبها را سيراب كردند بنابراين ما از اين وقت تشتگذاري داريم. تشتگذاري به دو نفر بستگي دارد يكي بابالحوائج حضرت ابوالفضل (ع) و ديگر باب الحوائج علي اصغر(ع) ما يك سال به اين آقا و سال بعد به ديگري متوسل ميشويم.
*زنده باشيد و نفستان گرم.
-شما هم حسيني باشيد و باقي بمانيد.
انتهاي پيام/ك
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]