تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843445116




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موضع آمریکاییها در همسویی با گروههای اسلامی در سوریه نادرست و غیر منطقی است


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



موضع آمریکاییها در همسویی با گروههای اسلامی در سوریه نادرست و غیر منطقی است
حزب همبستگی دمکراتیک اعلام مناطق خودمختار در مناطق کردنشین سوریه کرده است و سایر گروهها مدعی هستند این یک اقدام یک جانبه است و بقیه گروههای سیاسی از پروسه اداری و سیاسی مناطق کردنشین سوریه حذف شده اند.




  به گزارش جام به نقل از بولتن، البته این بار هم سرپرستی این نشست ها برعهده مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق است. حزب همبستگی دمکراتیک معروف به پ. ی . د اعلام مناطق خودمختار در مناطق کردنشین سوریه کرده است و سایر گروهها مدعی هستند این یک اقدام یک جانبه است و بقیه گروههای سیاسی از پروسه اداری و سیاسی مناطق کردنشین سوریه حذف شده اند. همزمان این حزب متهم به همکاری با اسد است همانطور که سایر احزاب کرد سوریه متهم به همراهی با اپوزیسیونی هستند که هیچ حق و حقوقی برای کردهای سوریه متصور نیست. اهمیت این مسائل و نقش کردهای سوریه در اجلاس ژنو 2 و مذاکرات اربیل سبب شد با عبدالسلام احمد یکی از موسسین پ. ی. د و عضو هیات اعزامی این گروه به اربیل هم صحبت بشیم تا در جریان آخرین تحولات سوریه و ازجمله مناطق کردنشین قرار بگیریم.  
متن گفتگوی خبرنگار بولتن نیوز با  عبدالسلام احمد به شرح زیر است:  
اکنون نزدیک به چند روز است که در اربیل به سرپرستی مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق سرگرم گفتگو با سایر گروههای کرد سوری هستید نتایج این چند روز چی بوده است و چقدر امیدوار هستید که به یک نتیجه مناسب برسید؟   ما در این نشست ها در خصوص تشکیل یک هیات واحد کردی برای شرکت در اجلاس ژنو 2 سرگرم رایزنی هستیم و امیدواریم به یک جمع بندی خوب در این خصوص دست یابیم . مذاکرات هنوز ادامه دارد.  
* شما از سوی سایر گروههای کرد سوریه متهم به ارتباط با رژیم بشار اسد هستید این اتهام را چقدر تایید می کنید؟   چنین اتهامی صحت ندارد . فقط مسئله این است که ما در بین دو جبهه قرار گرفته ایم. از یک سو جبهه بشار اسد قرار دارد و از سوی دیگر جبهه سنی ها که بسیار تندرو هستند . ما هیچ وقت نخواستیم وارد این دو جبهه بشویم و بخاطر همین ما متهم به همکاری با اسد می شویم در حالی که اینگونه نیست . مافقط خواستیم ملت خود را در سوریه از یک نبرد بیهوده دور نگاه داریم.  
* مدتی قبل خبری مبنی بر سفر وزیر دفاع رژیم اسد به قامیشلو منتشر شد آیا این خبر دلیلی بر این ارتباط نیست؟   این خبر صحت ندارد و ما این خبر را تکذیب می کنیم و این تبلیغاتی بود بر علیه کردهای سوریه بعد از اعلام اداره منطقه مستقل .اگرچه وزیر برق سوریه به قامیشلو آمد. چون فرودگاه این شهر و بخشی از پایگاههای نظامی در اختیار ارتش اسد است لذا این سفر روی داده است که با خبر سفر وزیر دفاع اسد همخوانی ندارد.  
* یعنی هیچگونه همکاری امنیتی هم بین شما و دولت بشار اسد وجود ندارد؟   نخیر هیچ همکاری وجود ندارد. مبارزه ما یک مبارزه مسالمت جو و آشتی طلب است . سلاحهای ما هم برای دفاع هستند .ما کردها منافعمان ایجاب می کند که درگیر نشویم.   * وزیر تبلیغات دولت اسد اعلام کرده است که موضوعی بنام کرد در سوریه وجود ندارد.ارزیابی شما از این موضع گیری چیست ؟   همانطور که گفتید که وی وزیر رژیم است و سیاست رژیم در خصوص کردها تغییر نکرده است هرچند در مدارس اکنون کردها می توانند به زبان کردی درس بخوانند .ولی این نظام یک نظام بعثی است . ما همانطور که گفتم بین دو آتش رژیم بعث و مخالفین تندر رو قرار گرفته ایم که ناچار از حفاظت از خویش هستیم تا حقوقمان را در سوریه بدست بیاوریم .به اعتقاد ما گروههای کنونی حتی اگر بتوانند دولت اسد را ساقط کنند اما اعترافی به حقوق کردها ندارند لذا ما در تلاشیم ملت خویش را محافظت بکنیم. امنیت را برقرار کرده ایم و ارگانهای اداری را سرپا نگه داشته ایم .  
* اکنون پ. ی . د از سوی احزاب سوری مورد نقد قرار گرفته است که در همین اداره محلی که تشکیل داده اید سایر احزاب سوری را حذف کرده اید ؟   ما از هر فرایندی که در راستای یک مسیر درست باشد حمایت می کنیم .احزاب کردی در نقطه مقابل ما که یک حزب هستیم بیش از 13 حزب هستند که تصمیم گیری در بین آنها بسیار سخت است . در چنین شرایطی امکان توافق سخت است .از سوی دیگر آنها اصرار داشتند که ما وارد معارضه شویم اما ما خط سومی را انتخاب کردیم و این را به نفع کردها دانستیم.اختلاف اینجاست . ما تصمیم گرفتیم که نگذاریم نیروهای معارضه عربی وارد مناطق کردنشین شوند اما آنها اصرار بر این داشتند .لذا آنها شریک واقعی ما نبودند.ما نمی توانستیم به نیروهایی اجازه بدهیم به مناطق ما بیایند که حقوق ما را به رسمیت نمی شناختند. از این رو ما نیرویی تشکیل دادیم و اعلام کردیم که اجازه نمی دهیم دو یا سه نیروی نظامی در میان کردهای سوریه تشکیل شود چرا که این سبب وقوع جنگ داخلی می شود. همانطوری که ما تجربه تلخی را در کردستان عراق مشاهده کردیم.هنوز که هنوز است در کردستان عراق نیروهای پیشمرگه اتحادیه و حزب دمکرات کردستان عراق وجود دارد.  
* مذاکرات شما اکنون به ریاست مسعود بارزانی ادامه دارد آیا توانستید به نتایج مثبتی در این خصوص برسید؟   متاسفانه یکسری مسائل وجود دارد که احزاب طرف مقابل یکسری واقعیت ها را نمی پذیرند . مثلا ما می خواهیم که اعتراف کنند که نیروهای پیشمرگه (Y.PG) کردستان را از تهدید جبهه التصره و نیروهای تندرو محافظت کرده است و یک نیروی میهنی است اما آنها این را نمی پذیرند.آنها حاضر به این اعتراف نیستند. اختلافات در خصوص شیوه مدیریت منطقه است . ما توافق مشترکی برای مدیریت منطقه داشتیم اما آنها سر از نیروهای معارضه درآوردند. ما هم می گوییم کردها یک نیروی واقعی موجود در صحنه هستند که باید به آنها اعتراف کنند و نباید ما در سایه کسان دیگری قرار بگیریم.   * بهرحال آیا این انتظار را دارید که بتوانید به یک توافق جامع دست یابید ؟   مصلحت ما در این است که ما با هم باشیم و به توافق برسیم و شریک داشته باشیم اما نباید آنچه را که درست کرده ایم خراب کنیم . شریکی که بخواهد انچه را درست کرده ایم از بین ببرد برای همه بد است و قابل قبول نیست.   * بهرحال شما اجلاس ژنو 2 را پیش رو دارید ایا امکان رسیدن به توافق را دارید ؟   ما در این خصوص به توافق نزدیک شده ایم و به توافق خواهیم رسید و کردها با یک هیات واحد در این اجلاس شرکت خواهند کرد. چون در این اجلاس به همه باید ثابت شود که کردها دارای نظر واحد برای احقاق حقوقشان می باشند.  
* تاثیر ترکیه بر مذاکرات اخیر کردها در اربیل را چگونه ارزیابی می کنید بخصو ص که ترکیه حاضر به پذیرش شما بعنوان یک حزب سیاسی برای آینده سوریه نیست؟   واقعیت این است که ترکیه عامل بخش اعظمی از این مشکلات است . ترکها بسیار علاقمند بودند که کردها هم وارد این نبردها شوند و در این راستا همه تجهیزات را هم آماده کرده بودند . چون می دانستند با ورود کردها به این درگیریها کردستان ویران شده و دیگر مسئله ایی بنام کردها باقی نمی ماند .آنها تاثیر منفی در این راستا داشتند و دهها بار کوشیدند ما را وارد این نبردها کنند اما ما به این نبردهاوارد نشدیم و به خواسته ترکها تن ندادیم .هیچ دلیلی نداشت که کردها وارد این نبرد شوند چون می دانستیم که با ورود به این نبرد کردها از بین می روند وکسی هم نیست که بگوید کردها را از بین بردند و از ما حمایت کند.   * در شرایط کنونی وضعیت جبهه النصره در سوریه چگونه است بخصوص که دیدیم این جبهه کردها را هم مورد هدف قرار داد؟   النصره و داعش در یک جبهه هستند و ما آنها را از مناطق خویش بیرون کرده ایم اما انها از طریق ماشین های بمب گذاری شده مردم را می کشند. انها بشدت کردها را تهدید می کنند ولی ما توانسته ایم مناطق خویش را محافظت کنیم.  
* اکنون y.p.g چه مقدار نیرو برای محافظت از مناطق کردنشین در اختیار دارد؟   ما نزدیک به 50 تا 60 هزار نیرو برای حفاظت از مناطق خویش داریم  
* اگر در اجلاس ژنو 2 موضوع کردها مورد قبول سایر گروههای سوریه قرار نگرفت واکنش شما چه خواهد بود؟   ما اگر بتوانیم حضور داشته باشیم و مواضع خود را اعلام کنیم بسیار خوب است و ما برای این، کار می کنیم .شکی نیست موضوعات سوریه با یک اجلاس حل نخواهد شد و موضوع کردها نیز از این قاعده مستثنی نیست . زمینه های صلح در سوریه بسیار دشوار گشته است . مطمئنا حل این مشکلات نیازمند چندین اجلاس اینگونه و سالها زمان است . اما یک واقعیت وجود دارد که سوریه دیگر به یک نظام تک حزبی برنخواهد گشت و یک سیستم فدرال است که می تواند حلال مشکلات سوریه باشد. نیروهای القاعده هزاران نفر هستند که وارد سوریه شده اند و بعید است مشکل سوریه با وجود این همه نیروی تروریستی به اسانی قابل حل باشد.درسوریه جدید باید قانون اساسی مورد توافق همه تهیه شود و ما شاهد یک سوریه فدرال باشیم که در آن حقوق کردها هم تضمین گردد.  
* موضع آمریکاییها در خصوص تحولات سوریه و اجلاس ژنو چگونه است بخصوص که اخیرا ما شاهدیم رابرت فورد مسئول پرونده سوریه در حال رایزنی با جبهه اسلامی برای مشارکت آنها در اجلاس ژنو 2 است ؟   موضع فورد موضع نادرستی است . موضع آمریکاییها تا حدود زیادی متاثر از موضع ترکیه است . فورد در جریان کنگره قاهره به ما گفت که شما دوست رژیم سوریه هستید و گرنه چرا علیه بشار نمی جنگید؟ ما هم گفتیم که شما هم نمی خواهید رژیم تغییر پیدا بکند.ما می گویم اگر موضوع سوریه حل نشود سوریه تبدیل به یک سومالی دیگر خواهد شد .  
* در خصوص بازگشایی مرز سیمالک با کردستان عراق آیا به توافق رسیده اید؟   این هم بند به توافق و مذاکرات اربیل خواهد بود . ما همواره خواهان آن بوده ایم که این مرز به منظور فعالیتهای تجاری باز باشد نه اینکه به منظور تردد آواره ها باز باشد. متاسفانه مرز سیمالک در بخش اقتصادی به این دلیل بسته شد که مبادا باعث تقویت بنیانهای اقتصادی پ. ی . د شود .  
* اخیرا فردی بنام احمد جربا از اپوزیسیون سوری به اربیل آمد ایا با همدیگر دیدار ی هم داشتید ؟   نخیر ما هیچ دیداری با ایشان نداشتیم .  
* موضع جربا بعنوان نماینده اپوزیسیون سوری در خصوص وضعیت مناطق کردنشین سوریه چیست؟   وی شخصا موافق کاری است که ما کرده ایم اما بعنوان اپوزیسیون سوری راضی نیست و نظر دیگری دارد.
* وضعیت مرزهای مناطق کردنشین سوریه با ترکیه و حتی سوریه و عراق چگونه است ؟   ترکیه هنوز مرزهای خود را با ما بسته است . بین ما و نظام بشار هم جبهه النصره و داعش قرار دارد. در خصوص عراق نیز ما مرز تلکوچر را بازگشایی کردیم اما آقای مالکی گفت که باید پرچم سوریه را بر فراز مرز بزنید که ما قبول نکردیم . این مرز به منظور امور انسان دوستانه باز است.   * با توجه به وضعیت کنونی کردها در سوریه فکر می کنید ترکیه چقدر می تواند در مقابل موضوع کردها نرمش از خود نشان بدهد؟   دولت ترکیه بین دو آتش گیر کرده است اگر فضا را در اختیار جبهه النصره قرار دهد می داند که کنترل مرزها توسط این گروهها چقدر می تواند خطرناک باشد . موضوع کردها در ترکیه با سوریه یک نوع درهم تنیدگی با هم دارند و دخالت و یا عدم دخالت برای ترکیه هزینه آور است . ترکیه می داند اگر دخالت کند مشکل کردها در ترکیه نیز پیچیده تر خواهد شد و مساحت جنگ بیشتر خواهد شد. از این رو ترکیه درصدد است که یک نوع توافقی با کردها داشته باشد.
* یعنی می توان گفت ترکیه می خواهد که نوعی توافق با کردها در قالب اپوزیسیون شکل بگیرد؟   این سخن می تواند منطقی باشد آنها علاقمند هستند که ما وارد اپوزیسیونی بشیم که دفتر ش در غاز عنتاپ می باشد ما هم گفتیم که بیاید به حکومت محلی ما اعتراف بکنید ما وارد می شویم آنها در این راستا فشار زیادی آورده اند.ما باید در خصوص حقوق کردها به توافقی برسیم اما در غیر این صورت این امکان پذیر نیست .

 




۱۳۹۲/۱۰/۱ - ۱۵:۵۶




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن