واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: جنايت جديد القاعده در سوريه با قتلعام 80 غيرنظامي
سرويس خارجي: تروريستهاي گروه مسلح موسوم به "لواء الاسلام" كه از شاخه هاي جبهه النصره وابسته به القاعده محسوب مي شود 80 غير نظامي را در منطقه عدرا واقع در ريف دمشق قتل عام كرد.
جنايت تازه گروههاي تروريستي در منطقه عدرا در حالي رخ داد كه ارتش سوريه به تازگي با هدف قرار دادن مخفيگاههاي گروههاي مسلح در اين منطقه آنها را وادار به عقب نشيني كرده بود. ارتش سوريه با ايجاد كمربند امنيتي گرداگرد عدرا در حال انجام عملياتهاي ويژه عليه تروريستهاي حاضر در اين منطقه است.
منابع امنيتي، عمليات ارتش سوريه در اين منطقه را بزرگ توصيف كرده اند. ارتش سوريه توانست به پيشرويهاي گستردهاي در منطقه عدرا دست پيدا كند. بر اساس گزارش ديدبان حقوق بشر سوريه، منطقه عدرا تا پيش از اين تحت كنترل شبه نظاميان و افراد مسلح مخالف دولت بود و ارتش سوريه به دنبال پيشرويهاي خود در اين منطقه توانست كنترل بخش زيادي از آن را به دست گيرد. همچنين فرماندهي كل ارتش و نيروهاي مسلح سوريه در بيانيهاي تلويزيوني بر ادامه عمليات نظامي در اطراف دمشق تا نابودي كامل تروريستها و برقراري امنيت در اين منطقه تاكيد كرد.
خبر ديگر اينكه گروه تروريستي «امارت اسلامي عراق و شام» معروف به «داعش» وابسته به القاعده «عمار الواوي» دبيركل گروه مسلح «ارتش آزاد سوريه» را با همراهانش پس از ورود از مرز تركيه به خاك سوريه به اسارت گرفت و اعدام كرد. الواوي كه دبيركل ارتش آزاد سوريه و سركرده گروه تروريستي «الابابيل» به شمار ميآمد، تلاش داشت پس از ورود به سوريه پنهان شود كه توسط داعش به اسارت گرفته شد. از سويي «ابو اسامة التونسي» ملقب «ابو سياف» سركرده تونسي داعش در شرق سوريه در عملياتي انتحاري نزديك پايگاه نظامي «الصاعقه» ارتش سوريه در دير الزور كشته شد. اين درحالي است كه ارتش آزاد سوريه از تشكيل «جبهه انقلابيون سوريه» به منظور جنگ با گروههاي مسلح وابسته به القاعده خبر داد. در چنين شرايطي يگانهاي ارتش سوريه پس از پاكسازي منطقه «عياش»، منطقه «تل الاذاعه» را نيز در ديرالزور از گروههاي مسلح باز پس گرفتند.
درتحولي ديگر روزنامه صهيونيستي جروزالم پست نوشت، سركردگان گروه هاي تروريستي تكفيري كه اخيرا كنترل بخش هايي از سوريه را كه در اختيار ارتش آزاد بود در اختيار گرفته اند، قرار است ظرف روزهاي آتي ديداري را با مقامات آمريكايي در تركيه برگزار كنند. اين ديدار در پي اعلام آمريكا مبني بر متوقف شدن ارسال كمك به شورشيان سوري در پي درگيري ميان گروه هاي شورشي سوري برگزار مي شود.
از طرفي تركي الفيصل، رئيس سابق سازمان اطلاعات عربستان گفت، مخالفان حكومت سوريه از همان ابتداي جنگ داخلي در اين كشور در موضع ضعف قرار داشتند و علت آن خودداري آمريكا و انگليس از كمك به آنها بود. دراين حال روزنامه انگليسي اينديپندنت با انتقاد شديد از سياستهاي مقامات اين كشور در قبال سوريه، اعلام كرد: سياست انگليس درباره سوريه ورشكسته شده است. بنابراين گزارش، نشانه هاي ورشكستگي سياستهاي انگليس و آمريكا زماني آشكار شد كه گروه موسوم به جبهه اسلامي كه مورد حمايت عربستان سعودي است به مقرهاي شوراي عالي نظامي ارتش آزاد يورش برد. اينديپندنت همچنين از بين رفتن مقبوليت ارتش آزاد و ائتلاف ملي مخالفان، فرار بسياري از نيروهاي ارتش آزاد يا پيوستن اعضاي آن به ديگر گروهها و اقدام تركيه در بستن مرزهاي خود با گروههاي مسلح حاضر در سوريه را از ديگر عوامل شكست سياست خارجي انگليس و آمريكا در قبال سوريه دانست.
بدبيني به ژنو2
وزير امور خارجه فرانسه اعلام كرد، نسبت به وضعيت سوريه خوشبين نيست و درباره موفقيت كنفرانس ژنو2 كه قرار است ماه آتي ميلادي در سوييس برگزار شود، ترديد دارد. لوران فابيوس گفت: من نسبت به اوضاع سوريه كاملا بدبين هستم. ما براي موفقيت مذاكرات ژنو تلاش ميكنيم اما نسبت به موفق بودن آن بسيار مردد هستيم. اگر اين كنفرانس موفقيتآميز نباشد، بدان معناست كه اين كشور به مشكلآفريني براي همسايههايش ادامه خواهد داد. خبر ديگر اينكه نماينده روسيه در سازمان ملل اعلام كرد: حملات شيميايي در سوريه توسط مخالفان و با هدف بهانهتراشي براي مداخله نظامي از سوي غرب صورت گرفت. دراين حال رئيس هيات بازرسان سازمان ملل در سوريه تاكيد كرد: وظيفه و ماموريت ما مشخص كردن عاملان حمله شيميايي سوريه نيست. در تحولي ديگر دو ناو متعلق به نروژ و دانمارك در بندر «ليماسول» قبرس پهلو گرفتند و منتظر دستور براي حركت به سوي سوريه به منظور جمعآوري و بارگيري محمولههاي تسليحات شيميايي از اين كشور هستند.
شرط اتحاديه عرب
اتحاديه عرب تشكيل دولت انتقالي با مشاركت گروههاي مخالف سوري را شرط بازگشت مجدد سوريه به اين اتحاديه اعلام كرد. اتحاديه عرب تاكيد كرد: بازگشت سوريه و عضويت مجدد اين كشور در اتحاديه عرب مرهون تشكيل دولت انتقالي با مشاركت گروههاي مخالف سوري پس از كنفرانس ژنو 2 است و سوريه پس از آن ميتواند رسما درخواست بازگشت به اتحاديه عرب را مطرح كند. اتحاديه عرب پيشتر عضويت سوريه در اين اتحاديه را به حال تعليق درآورده بود. اتحاديه عرب در مارس سال 1945 و از سوي كشورهاي سوريه، مصر، عراق، اردن، لبنان و عربستان تاسيس شد و در حال حاضر 22 عضو دارد.
افشاگري اسد
رئيسجمهور سوريه از درخواست برخي سياستمداران عراقي از وي براي باز گذاشتن مرزهاي كشورش جهت عبور عناصر افراطي و ضربه زدن به فرآيند سياسي عراق خبر داد. بشار اسد تأكيد كرد دولت سوريه صداي ضبط شده اين سياستمداران را در اختيار دارد و در زمان مناسب آنها را پخش خواهد كرد. پيش از اين نيز در مرداد 1391 سفارت سوريه در بغداد اعلام كرد، برخي شخصيت هاي وابسته به جبهه «العراقية» به رياست اياد علاوي پس از بازگشتشان از قطر از اسد خواسته اند تا آن ها را مسلح كند. مسئولين سفارت اعلام كردند، برخي فايلهاي صوتي و تصويري ضبط شده در دفتر رياستجمهوري سوريه مربوط به اين شخصيتهاي سياسي وجود دارد كه در زماني مناسب به دولت عراق تحويل داده ميشود. در اين حال تعدادي از نمايندگان پارلمان عراق از اسد خواستند اسامي توطئهگران عليه عراق را اعلام كرده و نوارهاي صوتي مربوط به آنها را تحويل دولت عراق دهد.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]