واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شعر امام حسين(ع) براي حضرت سكينه/ روايت ظهر عاشورا به قلم بانوي مغربي
سيد مجتبي حسيني مطالب بخش اول كتاب را عينا از روي كتاب استاد دانشگاه مغرب آورده تا خوانندگان با اصل مطلب او و شيوه نگارش او آشنا شوند و بتوانند عظمت خاندان عصمت و طهارت را از نگاه يك روشنفكر غير شيعه نيز ببينند.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/09/30/13920930000089_PhotoA.jpg)
خبرگزاري فارس- گروه كتاب و ادبيات: سخن گفتن درباره حضرت سكينه دشوار و در عين حال جالب است. از آن جهت دشوار است كه متون تاريخي در مورد ايشان هم اندك است و هم مشوش و از آن جهت جالب كه با شخصيت و موقعيت دختري از خاندان نبوت و مشخصا دختر امام حسين(ع) آشنا شويم. در متون تاريخي نقل شده است كه امام(ع) علاقه ويژهاي به اين دختر داشتند و اين انس و علاقه به حدي بوده كه گاهي از طرف ديگران باعث شگفتي و سوال بوده است و امام حسين (ع) در جواب علت علاقه شان به حضرت سكينه سرودهاي دارد، چنين:
لعمرك اني لاحب دارا
تكون بها سكينة و ربابا
احبهما و ابذل كل مالي
و ليس لعاتب عني عتاب( به جان تو من خانهاي را دوست دارم كه سكينه و رباب در آن باشند. آن دو را دوست دارم و داراييام را بذل ميكنم و نكوهش هيچ ملامتگري نزدم چيزي نيست.)
نويسنده اين كتاب هم با توجه به اهميت چنين موضوعي دست به تدوين و نگارش اين كتاب در 3 بخش زده است. بخش اول اين كتاب فصل مفصل كتابي است با عنوان «تراجم سيدات بيت النبوة» (بيوگرافي بانوان خاندان نبوت) نوشته دكتر بنت الشاطي (استاد دانشگاه مغرب) كه در 832 صفحه از همسران و دختران پيامبر(ص) به ويژه حضرت فاطمه و حضرت زينب (س) سخن گفته است و بخشي از اين كتاب نيز به حضرت سكينه اختصاص دارد. در آن كتاب نويسنده با مراجعه به متون ادبي و تاريخي شيعه و سني مطالبي را گرد آورده و به صورت داستاني تدوين كرده كه براي عموم مخاطبان جذاب و قابل استفاده باشد. سيد مجتبي حسيني نيز مطالب بخش اول اين كتاب را عينا از روي كتاب اين استاد دانشگاه مغربي آورده تا خوانندگان با اصل مطلب او و شيوه نگارش او آشنا شوند و بتوانند عظمت خاندان عصمت و طهارت را از نگاه يك روشنفكر غير شيعه نيز ببينند و با نگاه او به عاشورا به بهانه گفتن از حضرت زينب و حضرت سكينه آشنا شوند.
بخش دوم اين كتاب نيز اشاره به برخي از برشهاي زندگي و شخصيت حضرت سكينه است كه در منابع مختلف خودمان وجود دارد. بخش سوم اين كتاب نيز به قلم نويسنده است و برداشت او از مطالعه متون مختلف درباره اين بانوي بزرگوار.
**حضرت سكينه در روز عاشورا چه ديد؟
در بخشي از بخش اول كتاب كه ترجمهاي از كتاب «تراجم سيدات بيت النبوة» است در بخش قتلگاه كربلا ميخوانيم:
«او آمده است تا وضعيت (شهادت) پدرش امام حسين(ع) و عموهايش عبدالله و جعفر و عثمان و عباس و محمد و ابي بكر را ببيند و نيز برادر ناتنياش عبدالله بن حسين و برادران ديگرش علي اكبر و جعفر و پسرعموهايشابي بكر و عبدالله بن جعفر ابي طالب و برادر پدري عون، محمد بن عبدالله بين جعفر و پسران عمويش عقيل بن ابيطالب جعفر و عبدالله و عبدالرحمن.
همگي يك جا و در يك روز! روز دهم محرم.
در مدت كوتاهي اين سكينه است كه ناظر بر اجساد و ابدان اينها است.
اوست كه ميآيد بر بالاي پيكر پدرش كه بر آن 33 تير و 43 ضربه شمشير بر جا مانده تا در عالم خيال از حنجر خونين پدرش چنين بشنود:
( شيعه من! هر گاه آي گوارا نوشيديد مرا ياد كنيد و اگر نام غريب و شهيدي ذكر شد، بر من بناليد)
اما او را با قساوت از پيكر پدرش جدا ميكنند و به كاروان اسرا ملحق ميشود.
كاروان چشم را از اجساد بر نميكند...
در پيش چشمهايمان اسيران داغدار، سر حسين در محلههاي كوفه گردانده ميشود..
اينجا بود كه سكينه با حسرت و اندوه چنين ميگويد:
(حسين در صحرا، صبحگاهان هدف تير زمانه گرديد و آن تير به دست بدترين خلق خدا كه نسل ستمگران و مارقين و فاسقين بودند، بر او اصابت كرد).
كاروان محنت كشيده سرانجام به دارلعماره رسيد. محنتي كه دنيا نظير آن را نديد و نخواهد ديد و خانمهاي محترم هاشمي را به قصر آوردند...»
انتشارات نيستان اين كتاب را در 69 صفحه با قيمت 900 تومان منتشر كرده است. علاقه مندان براي تهيه اين كتاب ميتوانند با شمارههاي22612443-5 تماس بگيرند يا به سايت انتشارات نيستان مراجعه كنند.
انتهاي پيام/
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]