تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ كس نيتى را در دل پنهان نمى‏كند، مگر اينكه خداوند آن نيت را (در رفتار و كردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834451379




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مراسم بزرگداشت زنده‌ياد خليل عمراني/1درخواست مؤدب از شاگرادان مرحوم عمراني/ درج اشعار زنده ياد عمراني در كتاب‌هاي درسي


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مراسم بزرگداشت زنده‌ياد خليل عمراني/1درخواست مؤدب از شاگرادان مرحوم عمراني/ درج اشعار زنده ياد عمراني در كتاب‌هاي درسي
علي محمد مؤدب گفت: از شاگرداني كه در مكتب زنده‌ياد عمراني نفس كشيده و بزرگ شده‌اند خواهش مي‌كنم، چراغ حسينيه شعر را روشن نگاه دارند تا چراغ مدرسه‌اي كه مد نظر او بود خاموش نشود.


به گزارش خبرنگار كتاب و ادبيات خبرگزاري فارس، مراسم بزرگداشت زنده‌ياد خليل عمراني با عنوان «ابلاغ شاعرانه گرما و روشني» روز گذشته در حوزه هنري برگزار شد.

* علي‌پور: زنده ياد عمراني در حوزه كار با زور و تزوير مبارزه مي‌كرد

بر اساس اين گزارش، منوچهر علي‌پور شاعر، ناشر و از دوستان مرحوم عمراني اظهار داشت: ‌بسيار خرسندم كه در محفلي به ياد خليل شعر ايران حضور دارم. او براي من از برادر نزديك‌تر بود. بيش از دو دهه با اين شاعر آشنايي داشتيم و يك دهه نيز در آموزش و پرورش جشنواره‌هايي دانش‌آموزي را برگزار مي‌كرديم. جشنواره‌هايي چون در «طواف حريم شهادت» كه در شملچه برگزار مي‌شد.

وي افزود: آقاي عمراني خود را فداي آموزش كرد، شايد اگر بجاي اينكه به پرورش دانش‌آموزان مي‌پرداخت كه هدفش بود، به شعر پرداخته بود، از يك نظر شايد خيلي مظلوم واقع نمي‌شد. اما فرصتي را كه مي‌توانست براي خود بگذارد، صرف نسل جوان كرد و معلمي‌اش به شاعري چربيد.

علي‌پور تصريح كرد: از منظر زبان شعر جسارت‌هايي در كارهاي آقاي عمراني ديده مي‌شود كه اگرچه ممكن است خطرهايي به زبان شعر وارد كند، اما قابل تقدير است. عمراني در حوزه كار با زور و تزوير مبارزه مي‌كرد و اگر مي‌ديد به دانش‌آموز هنرمندي جفا مي‌شود، تا حد توان در پي حل مشكل او برمي‌آمد تا اين دانش‌آموز به حوزه نويسندگي برگردد. اين شاعر متعهد براي معلمان نيز كنگره‌هاي متعدد برگزار كرد و در پس پشت هر يك از كنگره‌ها خليل عمراني حضور داشت. به ياد دارم چند سال پيش سه دوره كتاب سال دانش‌آموزي برگزار كرديم و مرحوم عمراني تلاش بسيار كرد تا آنگونه كه شايسته دانش‌آموزان مؤلف است از آنها تقدير شود.

وي در ادامه به روحيه زنده‌ياد خليل عمراني اشاره و نگاه و زبان او را حسيني خواند و گفت: او در نگاه، زبان و مباحث شعري حسيني بود. در شعر او عاشورا، حضرت علي(ع) و فاطمه زهرا (س) تجلي يافته‌اند. اين موارد ديدگاه‌هاي خليل عمراني است. از اين رو تلاش داريم جاي شعرهاي عمراني را كه در كتب درسي خالي است با مشورت گروه مؤلفان پر كنيم. زيرا آقاي عمراني تا به امروز اين سهم را در كتاب‌هاي درسي نداشت، اما پس از مشورت با گروه تأليف درسي آنها كوتاهي را پذيرفته‌اند و قرار است در دوره تأليف جديد كتاب‌ها اشعار زنده‌ياد عمراني را ببينيم.

علي‌پور در خاتمه سخنان خود به كتابي اشاره كرد كه به زودي در خبرگزاري فارس از آن رونمايي مي‌شود و بيان كرد: در اين كتاب به زندگي، اشعار، ويژگي‌هاي زباني، بن مايه‌ها، جسارت‌هاي او در حوزه شعر و چهره انقلابيش اشاره شده است. عمراني شاعر انقلابي بود و همواره با جرأت حرف هاي خود را در اشعارش عنوان مي‌كرد، تلاش كنيم با يادداشت‌هاي خود درباره شعر و انديشه عمراني اين چهره را براي نسل جوان معرفي نماييم. عمراني شاعري بزرگ بود كه علاقمند به معرفي ديگران بود و اكنون وظيفه ماست كه او را به جامعه بشناسانيم.

در ادامه اين مراسم عباس كلهر از شاگردان مرحوم عمراني اشعاري درباره خليل ادبيات انقلاب خواند.

* حسن نژاد: زنده ياد عمراني جانانه از حريم ولايت دفاع مي‌كرد

سردار حسن‌نژاد از دوستان زنده‌ياد خليل عمراني در سخناني كوتاه ابراز داشت، آنچه كه در همه جلسات و برنامه‌ها شاهد بوديم، روحيه انقلابي و بسيجي مرحوم عمراني بود. اين روحيه در تمام رفتارهاي آن شاعر تجلي داشت. در مسائل و مباحث هيچگاه به تشريفات قائل نبود و آنچه واقعيت داشت با نگاه ولايي مطرح مي‌كرد.

وي افزود: در جريانات سال 88 به صراحت و بدون پيراهه ايده خود را بيان مي‌كرد كه شايد اين موارد در ذائقه خيلي از افراد خوش نيامد، اما روحيه انقلابي و ولايي او كه نشان از خط فكري‌اش را داشت بارز بود. او جانانه از حريم ولايت دفاع مي‌كرد. بدون هرگونه وابستگي حزبي و جناحي در راه ولايت استوار بود.

* قاسمي: زلالي شفافي، تعهد و پايبندي به اصول و ارزش‌ها در زندگي شاعرانه و شخصي زنده ياد عمراني به كرات ديده مي‌شد

در اين مراسم حميد قاسمي كارشناس ارشد الهيات و از شاگردان مرحوم عمراني ضمن بيان خاطره‌اي گفت: گاهي عنوان مي‌شود كه يك شاعر چه نسبتي به اثر پيدا مي‌كند آيا به واقع بايد اين هماني اتفاق بيفتد و ...؛ درباره زنده‌ياد عمراني واقعا اين مطلب و پيوند با اثرش مشهود بود كه ناگسستني است، زلالي شفافي، تعهد و پايبندي به اصول و ارزش‌هايي كه باور داشت در زندگي شاعرانه و شخصي‌اش به كرات ديده مي‌شد.

وي گفت: بنده در جريان زندگي آقاي عمراني بودم، ايشان به معناي واقعي كلمه متعهد بود چه خوب است كه اگر كسي حرفي را مي‌گويد يا كاري را مي‌كند آن را باور داشته و در خودش عيان كند. به اين معنا استاد عمراني را اينگونه مي‌بينم، در مراسم مختلف از انسانيت مرحوم عمراني بسيار شنيده‌ام، حتي يك راننده تاكسي كه همكلاسي دوران كودكي مرحوم عمراني بود، از تفاوت اين شاعر در دوران تحصيل و انسانيتش سخن گفت.

* حشمتيان: خليل عمراني يك انسان كاملا وارسته بود

در پايان اين مراسم فرشته حشمتيان معاون رييس سازمان نشر آثار و ارزش‌هاي مشاركت زنان در دفاع مقدس در جملاتي ابراز داشت: حدفاصل و مرز وابستگي و وارستگي بايد مشخص شود. خليل عمراني يك انسان كاملا وارسته بود.

وي با اشاره به اينكه عمراني حد فاصل بين وارستگي و وابستگي بود افزود: عمراني انساني وارسته بود. در طول 8 سالي كه با عمراني توفيق همكاري مديريتي را داشتم هرگز برايش مهم نبود كه در كجا و پشت چه ميزي بنشيند؛ زماني مدير كل استان هرمزگان بود و زماني هم كه سمت مشاور معاون وزير به او پيشنهاد شد پذيرفت.

رئيس سازمان نشر آثار و ارزش هاي زنان و دفاع مقدس ادامه داد: زماني كه عمراني در اين سازمان بود بيشتر مشاور معنوي ما بود و من از مشورت هاي معنوي ايشان بهره زيادي بردم.

حشمتيان به زماني كه عمراني در بيمارستان بود اشاره و اظهار كرد: شاگردان استاد با چشماني نگران براي وي دعا مي كردند كه بسيار ارزشمند است؛ حاصل كار استاد شاگرداني هستند كه به مسير او وفادارند.

وي تصريح كرد: بسياري از خانواده ها در رفاه كامل هستند اما عارضه اي همچون بيماري يا مشكل اخلاقي و... سبب مي شود كه آسايش نداشته باشند و در مقابل افرادي هم هستند كه هيچ ندارند اما همه چيز دارند.

وي عمراني را از قشر متوسط جامعه دانست و تصريح كرد: عمراني از قشر متوسط اما قانع بود؛ در دوران مديريت خود به جاهاي محروم مي رفت و با قشر محروم زندگي مي كرد به طوري كه شاگردان او از مناطق مختلف و حتي از خانواده هاي مرفه در جلسات مشاعره عمراني شركت كنند.

حشمتيان در پايان اظهار داشت: عمراني شعرهاي خوبي مي سرود عمراني حساسيت خاصي در عرصه دفاع مقدس داشت.

وي در پايان خاطره‌اي از زنده ياد عمراني مطرح كرد.

در اين مراسم عليرضا معيني ضمن گرامي‌داشت ياد خليلي عمراني غزلي خواند.

* درخواست مودب از شاگردان و دوستان مرحوم عمراني براي روشن نگاهداشتن حسينيه شعر

علي محمد مؤدب از شاعران كشورمان در مراسم بزرگداشت زنده‌ياد خليل عمراني اظهارداشت: برخي‌ها به زنده‌ياد عمراني «عمو خليل» لقب داده بودند، او دوستان و شاگرداني داشت كه امروز در اين مراسم حاضر هستند.

وي در ادامه ضمن بيان اينكه چه خوب است براي شاعران در قيد حيات و آنها كه درگذشته‌اند يادداشتي بنويسيم، گفت: سنت خوبي است اگر بر شعر شاعران و آيا آثار نويسندگان يادداشت‌هايي نوشته شود زيرا اين مهم به ترويج ادبيات كمك مي‌كند. البته اين موضوع پس از كوچ اهالي ادب نيز بايد رعايت شود، از شاگردان و دوستان زنده‌ياد عمراني بيش از هر چيز انتظار داريم روحيه او را داشته باشند چون تنها آدميت است كه مي‌ماند.

مؤدب ضمن بيان اينكه پس از درگذشت قيصر امين‌پور، تمامي روزنامه‌ها از هر جناحي اين خبر را منعكس كردند، درباره استاد عمراني نيز با عزتي بسيار اخبار تشييع پيكرش و حتي درگذشتش در مطبوعات منعكس شد، گفت: خليل عمراني فردي بزرگي بود كه حتي رئيس جمهور نيز براي درگذشت او پيام تسليت داد.

اين شاعر تصريح كرد: در زمان جنگ در روستاي ما دكتر كوثري پزشك پير و بداخلاقي بود كه مادران ما بچه‌هاي روستايي در هنگام بيماري ما را نزد او مي‌بردند اما او هيچگاه پول نمي‌گرفت گاهي هم به ديگران كمك مي‌كرد. در عالم ما خليل عمراني دكتر كوثري است، آن زمان كه دكتر كوثري از دنيا رفت پزشكان شهر همه با هم قرار گذاشتند تا طي يك زمان‌بندي چراغ مطب او را روشن نگاه دارند اما متاسفانه نفسانيات اجازه اين مهم را نداد. بنده از عزيزاني كه در مكتب زنده‌ياد عمراني نفس كشيده و بزرگ شده‌اند خواهش مي‌كنم، چراغ حسينيه شعر را روشن نگاه دارند تا مدرسه‌اي كه مد نظر او بود چراغش خاموش نشود.

در ادامه مراسم مرادي و فاطمه طارمي از ديگر شاگردان مرحوم خليل عمراني غزل خواندند.

* پيشنهاد محقق در راستاي تهيه يادنامه براي هنرمندان در قيد حيات و كوچ كرده

جواد محقق، نويسنده در ادامه اين برنامه ضمن بيان اين جملات كه زنده‌ياد عمراني دوست و همكار آموزش و پرورشي‌ام بود، تصريح كرد: يكي از ويژگي‌هايي كه خيلي از ما در عرصه ادبيات و هنر از آن غفلت مي‌كنيم، ويژگي معلمي است. نه شاعر كم داريم و نه داستان نويس اما افرادي كه ضمن اين هنر ويژگي معلمي داشته باشند كم هستند، بايد وقت و فرصتي كه مي‌تواند صرف خلاقيت فردي شود در اختيار ديگران قرار گيرد و تعدادي از تازه راه ‌افتاده‌هاي مسير را از مسيرهاي پر تلاطم و لغزنده عبور داد. اگر دقت كنيد در طول همين سال‌ها پس از انقلاب در شهرهاي محتلف گاهي مهره‌هاي زيادي را در عرصه ادبيات و هنر داشته‌ايم، اما در برخي شهرها هسته‌هاي ادبي تشكيل شد و حدود 50 شاعر بودند كه تربيت شدند، اما گاهي حاضر نمي‌شدند وقتشان را براي افراد پائين‌تر صرف كنند.

وي ادامه داد: فردي چون آقاي عمراني در دير و بوشهر و بعد در تهران اين ويژگي‌ را اجرايي كرد و به تعبير خودم مي‌گويم كه همه جا دنبال مهره مي‌گردند، اما اگر هزار مهره داشته باشيم ولي يك بند براي گردهمايي آنها نداشته باشيم تسبيح بوجود نمي‌آيد تا ذكر گفته شود، پس بايد به فكر بندهاي اتصال گشت زيرا تعداد اين افراد زياد نيست.

محقق گفت: آقاي عمراني دبير آموزش و پرورش بود و از سال‌هاي اول انقلاب در اردوهاي شعر و قصه و ... با او شركت كرده و آشنا بودم، او شاگرد پروري مي‌كرد، نمي‌گويم مريد پروري، البته كم نيستند افرادي كه در پي مريد پروري هستند، ولي آقاي عمراني علاوه بر اين ويژگي چند ويژگي ديگر داشت كه يكي از آنها مهرباني بود، به ندرت دلخوري از او پيش مي‌آمد، اين مهرباني در كنار تخصص در عرصه ادبيات در حيطه كاري كه مي‌كرد باعث بركاتي شده كه برخي دوستان امروز از آن حرف مي‌زنند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: تمام اتفاقاتي كه در عرصه ادبيات، هنر و ساير شاخه‌ها افتاده محصول چنين افرادي است كه بدون امكانات اين فضا را براي رشد ديگران بوجود آوردند. من پيشنهاد مي‌كنم و به سهم خودم حاضرم بخشي از كار را بر عهده بگيرم و براي برخي دوستان يادنامه را عهده‌دار شوم، بايد كمك كنيم اين يادنامه‌ها نه پس از مرگ بلكه در زمان حيات عزيزان نيز منتشر شوم.

* جعفريان: عمراني هرگز مدعي نبود

محمد حسين جعفريان هم در اين مراسم گفت: وقتي آدم‌هايي را كه نمي‌شناسيد براي اولين بار در كنار شما قرار مي‌گيرند در شما نسبت آنها حس مغناطيس يا دافعه ايجاد مي‌شود و اين حس اوليه براي ادامه ارتباط بسيار تعيين كننده است.

وي ادامه داد: اولين باري كه عمراني را ديدم حس وصف ناشدني در من ايجاد شد و آرامش و خشنودي در جلسات مختلفي كه او را مي ديدم در من بوجود مي‌آمد.

اين مستند ساز با بيان اينكه عمراني مدعي نبود افزود: افرادي دافعه ايجاد مي كنند كه بيشتر از لياقتشان مدعي هستند و يا اينكه حرف از كارهايي مي‌زنند كه انجام نداده‌اند و شايد كمتر كسي باشد كه وقتي در كنارش قرار مي گيريد هيچ كدام از اين امواج منفي را نداشته باشد اما زماني كه در كنار اين مرد قرار مي گرفتم نمي توانستم احساس كنم كه آدمي منفي است.

اين شاعر به تعبيري كه قزوه از عمراني به عنوان "بابا"ي ادبيات داشته اشاره و اظهار كرد: بي ترديد يكي از نام هايي كه لايق اين عنوان در ادبيات است نام خليل عمراني است ، اين جريان را امروز به گونه اي شاهد هستيم كه شاگردانش به اساتيدي تبديل شده‌اند.

جعفريان در پايان رباعي خود را به مناسبت بزرگداشت زنده ياد خليل عمراني خواند.

انتهاي پيام/

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن