تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804769303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عصاره ديپلماتيك كشور


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: عصاره ديپلماتيك كشور


بين منظور استفاده بهينه از قدرت نرم و پتانسيل كشور، گفتمان سازي در صحنه جهاني و حضور طراحي شده و با برنامه در صحنه بين المللي براي ايجاد همسوئي و پيدا كردن زمينه همكاري مخصوصا در حوزههاي تمدني و قدرت آفرين ايران از اهم وظايف آنان است.
طبيعي است كه نيروهاي خارجي مخالف با روند جديد سياست خارجي ايران براي تعامل بهتر با دنيا نظير نومحافظه كاران و صاحبان صنايع تسليحاتي غرب و لابي صهيوني- عربي بدليل از دست دان منافع خود هر يك داراي انگيزههاي گوناگوني باشند. اما عناصر و نيروهاي داخلي صرفنظر از آندسته از انتقادهاي منصفانه و مسموع نيز يا بايد داراي منافعي در پيگيري تخريب اين روند جديد باشند و يا نسبت به وضعيت سياست خارجي كشور در دولت دهم و يازدهم تجاهل مي كنند. آنها به عمد و براي عدم پذيرش خسارتي كه در پرتو سياست خارجي هيجاني و سترون هشت سال گذشته بر كشور وارد شده در يك فضاي غير واقعبينانه چشم خود را به مشكلاتي كه بر سر راه نه تنها رشد و توسعه و افزايش سطح قدرت ملي كشور قرار دارد، بلكه معيشت و اثار رواني ناشي از جنگ افروزيهاي مخالفان خارجي بسته اند.
در چنين فضائي صدور بيانيه يكصد و نه نفر از ديپلماتهاي كشور با سليقه هاي گوناگون سياسي مفهوم پيدا ميكند. اين افراد بخش مهمي از عصاره ديپلماتيك بوده و اجراي سياست خارجي كشور در زمينه تصميم سازي، تصميم گيري و مديريت صف و ستاد را طي 34 سال گذشته از بدو پيروزي انقلاب اسلامي بعهده داشته اند. متن بيانيه با اشاره به جهتگيري و تاكيد بر استقلال و تماميت ارضي حاكي از دغدغه درست آنهاست. اين بيانيه بخوبي نشان ميدهد كه اولا" صحنه سياست خارجي مقوله ائي فرا جناحي و ملي است كه اصل استقلال و رعايت منافع و امنيت ملي و توسعه كشور در ان اولويت اول را دارد و ثانيا" وزارت امور خارجه نه تنها مسئوليت اقدامات دولت گذشته را نمي پذيرد بلكه خواهان حمايت مردم، نخبگان و رسانه هاي كشور از روند جديد سياست خارجي كشور است.
آنچه آنها از مردم، نخبگان كشور و رسانه ها استمداد طلبيده اند اينست كه ضمن پذيرش اصول نقد منصفانه اجازه داده شود سياست خارجي به مجراي كارشناسي، عقلائي و تخصصي آن و بدور از حب و بغض جناحي باز گردد. جمع امضاء كننده بيانيه حمايت از ديپلماسي هسته ائي كشور عموما" بعد از پيروزي انقلاب اسلامي از سطوح كارشناسي به مديريتي وزارت امور خارجه رشد و نمو كرده و از جمله نيروهاي متخصص، آموزش ديده با تجربه و با سلايق و ديدگاههاي گوناگون سياسي اما واقعگرا به دليل برخورد نزديك با تحولات بين المللي هستند. ولي آنچه كه آنها را در اين زمينه گرد هم آورده توجه به منافع و امنيت ملي و اثرات سياست خارجي در حفظ استقلال و تماميت ارضي، كسب و ارتقاء قدرت و توانمنديهاي ملي و منزلت برتر بين المللي و از همه مهمتر تامين نيازهاي مادي و معنوي كشور در اين دوران آشفته در صحنه بين المللي است.
در چنين شرايطي كه دنيا با التهاب روبروست، خشونت در منطقه رواج يافته و درداخل كشور مردم به تغيير روند دولت گذشته راي داده اند سياست خارجي جديد دولت يازدهم ميتواند با واقع بيني و استفاده از اهرمهاي قدرت و پتانسيلهاي نهفته در سياست خارجي كشور به طراحي راهبردهاي جديد دست بزند. نه تمام مشكلات غرب و در راس آن آمريكا با ايران مسئله هسته ائي است و نه آنها به راحتي دست از اين راهي كه قدم گذاشته اند بر خواهند داشت و سياست خارجي راهي پر سنگلاخ و صعب العبور را بايد در چند سال اينده طي كند. لذا بايد با يك سياست دو سويه استفاده از اهرمهاي قدرت و اضافه نكردن به تنشهاي موجود و كاهش آنها بر اساس اجماع ملي و استفاده از تمامي ظرفيتهاي كشور به توان سياست خارجي بيفزائيم تا اين راه پر فراز و نشيب را راحتتر طي كند. و آنچه كه در اين بيانيه به آن اشاره رفته درخواست براي بازگشت سياست خارجي به جايگاه اصلي خود يعني تعقل و دور انديشي و دوري از اقداماتي مي باشد كه باعث خدشه دار شدن استقلال و لطمه خوردن منافع ملي كشور شود.
توجه به ضرورتها، توانمندي‌ها و فرصت‌ها در مقايسه با محدوديت‌ها و چالشها در متن بيانيه نيز نشانگر پذيرش بديهي ترين شرط نيل به اهداف تدوين شده در سياست خارجي كشور يعني رعايت اصل تطابق هدف و وسيله است. اهداف بزرگ، اراده ملي، عزم مسئولين، تصميمگيري و امكانات فراوان مي طلبد كه صرفاً كمي هم نيستند بلكه پشتوانه آن بايد عقلانيت نهادينه شده در چگونگي مديريت تحولات داخلي و خارجي قرار گيرد. طبيعي است كه وجود امكانات كمي قابل توجه شرط لازم است و مي توان براي اهداف بزرگ اقدام كرد و نه شرط كافي. لذا اهداف بزرگ نظير ظهور و بروز بعنوان يك قدرت منطقه ائي و دست يابي به آنها، نيازمند يك روش شناسي فراملي، فراجغرافيايي و پشتوانه اعتقادي است و عقلانيت بايد در خدمت اين روش شناسي قرار گيرد. بسيج امكانات و افزايش و توليد ثروت براي كسب قدرت و دستيابي به اهداف كلان بايد بعنوان مهم ترين كار فكري و سازماني نخبگان قرار گيرد و از غوغا سالاري و سياست هيجاني و شعاري دوري شود. البته هر سطحي از اهداف نيازمند مجموعه توانمندي هاي خاص و مرحله ائي خودش بوده و ايجاد يك منطق يكنواخت و پايدار دروني ميان اهداف از يكطرف و ميان اهداف و وسائل از طرف ديگر نيز از اهميت به سزائي در دستيابي به اهداف تدوين شده در سياست خارجي دارد.
بطور مثال در مذاكرات منتهي به ژنو 3 ، مترادف با دستاوردهاي سياسي، اقتصادي گوناگون براي هر دو طرف بي شك اگر در اين مرحله فقط نوع نگاه واقعي ايران و آمريكا نسبت به يكديگر و نيز مقولات تاثير گذار تغيير كرده باشد ميتوان انتظار داشت كه دستاوردهاي مهمتر از آنچه تا بحال برشمرده شده است در صحنه منطقه ائي و بين المللي شكل بگيرد. يعني اگر ديد ايران به روابط بين المللي و تحولات آن، سياست جهاني و جايگاه و ميزان تاثير هر كشور در آن و نيز نحوه تعامل با جامعه بين المللي و عناصر دينفوذ بر آن و نحوه تعامل با نظام سلطه از يكطرف عوض شده باشد. و از طرف ديگر نيز ديدگاه غرب و مخصوصا" آمريكا به نقش و اثرات منطقه ائي سياستهاي ايران تغيير كرده باشد و به تحركات سياست خارجي ايران جنبه امنيتي ندهد و حاضر به شناسائي سطح قدرت ملي و فرا منطقه ائي ايران باشد. اين تغييرات باعث فراهم شدن زمينه ذهني اين توافق و مذاكرات ژنو و تبيين مسائل و نحوه وصول به مصالحه و اعتماد سازي و از بين بردن احساس بي اعتمادي در پرتو يك فعاليت حرفه ائي ديپلماتيك و اتخاذ تصميمات شجاعانه بر اساس مصالح كشور زمينه هاي عيني آنرا بوجود خواهد آ ورد.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن