واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رئيس سازمان توسعه و تجارت ايران: ايران رتبه اول مهاجرت افراد نخبه در ميان 98 كشور در حال توسعه را دارد
اما از ميان 225 كشور جهان رتبه 17 بخش پژوهش را داريم/متاسفانه بر اساس آمارهاي بانك جهاني شاخص اقتصاد دانش بنيان كه منجر به افزايش نرخ رشد و بهرهوري در توليد اقتصاد ميشود در كشورهاي منطقه نظير امارت بحرين و عمران بالاتر از ايران است رئيس سازمان توسعه و تجارت ايران: ايران رتبه اول مهاجرت افراد نخبه در ميان 98 كشور در حال توسعه را دارد
رئيس سازمان توسعه و تجارت ايران گفت: پژوهش بايد كاربردي و تقاضا محور باشد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، افخمي راد رئيس سازمان توسعه و تجارت ايران و معاون صنعت معدن و تجارت كه صبح امروز درسومين جشنواره پژوهش صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهميت پژوهش در عرصه صنعت اظهار داشت: بايد توليد و پژوهش به جايگاهي برسد تا كاربردي بوده و فعالين بخش صنعت كشور از آن بهره ببرند.
وي با اشاره به آمار انتشار مقالات پژوهشي ايران در سال 2012 افزود: در سال گذشته ايران حدود 37 هزار مقاله قابل استناد پژوهشي منتشر كرد و تركيه به عنوان اصليتر ين رقيب ايران در منطقه خاور ميانه 31 مقاله ارائه داد بر اين اساس رتبه اول خاورميانه به لحاظ پژوهشهاي قابل استناد متعلق به ايران است.
افخمي راد ادامه داد: اما از ميان 225 كشور جهان رتبه 17 بخش پژوهش را داريم، كه به نظر جايگاه مناسبي است اين در حالي است كه هيچ گاه اين پژوهشها نتوانستهاند پيوند مناسبي با جامعه برقرار كنند.
رئيس سازمان توسعه و تجارت ايران خاطر نشان كرد: خلق تكنولوژي و بهرهوري در توليد بايد از اهداف پژوهش باشد؛ اين در حالي است كه متاسفانه عمده بودجه در كشور صرف پژوهشهايي ميشود كه جز ارتقاي سطح علمي پژوهشگران در رزومه آنها حسن ديگري ندارد.
وي گفت: بر اساس آمارها، ايران به لحاظ مهاجرت افراد نخبه رتبه اول در ميان 98 كشور در حال توسعه را دارد و نيز بر اساس آمار صندوق بينالمللي پول سالانه 180 هزار تحصيل كرده از كشور خارج ميشوند، پس مي بينيم كه نتايج قابل استفادهاي از پژوهشها در حوزه صنعت و معدن و تجارت صورت نمي گيرد.
وي ادامه داد: متاسفانه بر اساس آمارهاي بانك جهاني شاخص اقتصاد دانش بنيان كه منجر به افزايش نرخ رشد و بهرهوري در توليد اقتصاد ميشود در كشورهاي منطقه نظير امارت بحرين و عمران بالاتر از ايران است، اين شاخص در ايران 3.9 درصد است كه از ميانگين آن در خاورميانه كه 4.4 درصد است نيز پايينتر است.
افخمي راد افزود: پژوهشهاي ما در كشور بيشتر جنبه علمي و آكادميك دارد و به لحاظ كاربردي جايگاهي ندارد اين در حالي است كه پژوهشها بايد تقاضا محور باشد و در حوزه صنعت بتوان از آن بهره برد.
وي در خاتمه ابراز اميدواري كرد: با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد و كاهش تنشهاي بينالمللي، نرخ رشد اقتصادي و صنعتي كه هم اكنون منفي است بهبود يابد؛ همچنين شرايطي براي بهبود فضاي پژوهشي و اهميت دادن به اين بخش فراهم شود.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]