واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اولين سالگرد ارتحال آيتالله مجتبي تهراني فردا برگزار مي شود
مراسم بزرگداشت اولين سالگرد ارتحال آيتالله العظمي مجتبي تهراني از مراجع عظام تقليد و استاد اخلاق فردا در تهران برگزار مي شود.
به گزارش خبرگزاري مهر، در آستانه اربعين سيد و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين(ع) و مصادف با اولين سالگرد رحلت استاد اخلاق آيت الله حاج شيخ مجتبي تهراني مراسمي از طرف بيت معظم له برگزار مي گردد. اين مراسم يكشنبه اول دي ماه از ساعت 9 الي 11 صبح برگزار مي شود.
جلسه برادران در خيابان مصطفي خميني، خيابان پانزده خرداد، بازار آهنگران، مسجد جامع بازار تهران برگزار مي شود. همچنين اين مراسم براي خواهران در خيابان مجاهدين اسلام، ميدان بهارستان، روبروي ساختمان مجلس، خيابان شهيد رحماني پور، خيابان قائن، پلاك 43 برگزار مي شود.
آيتالله حاجآقا مجتبي تهراني، از مراجع عظام تقليد و از شاگردان مبرز مكتب فقهي، اصولي، فلسفي، اخلاقي و عرفاني امام خميني(ره)، 13 دي ماه سال 1391 در سن 77 سالگي و با بيش از 30 سال كرسي دروس اسلامي در حوزه علميه تهران درگذشت.
آيت الله مجتبي تهراني در سال 1314 ه.ش در خانواده اي از اهل علم، معرفت و شهادت در تهران به دنيا آمد. پدر ايشان مرحوم آيت الله ميرزا عبدالعلي تهراني، از شاگردان مرحوم حاجشيخ عبدالكريم حائري يزدي، فقيهي مجاهد و عارفي سترگ بود كه در زمان تاريك حكومت پهلوي اول، با همراهي و رفاقت مرحوم آيتالله شاهآبادي بزرگ، به اقامة جماعت در مسجد جامع بازار تهران مشغول بود و در امر تربيت نفوس مستعد و راهنمايي سالكان الي الله تعالي اهتمام ويژه داشت.
وي طبق رسم تمامي خاندانهاي علم و معرفت، تحصيل در علوم ديني و اشتغال به علوم حوزوي را از دوران كودكي آغاز نمود و در امر تحصيل علوم، جدّيت فوقالعادهاي داشت. ايشان با هدايت و ارشاد والد بزرگوار خود، براي مدت چهار سال به مشهد مقدس مهاجرت كرد و در سايه الطاف حضرت علي بن موسي الرضا(ع) مشغول به گذراندن سطح گرديد و از محضر اساتيد برجستهاي چون اديب نيشابوري بهره برد. سپس به قم مهاجرت كرد تا در حوزه نوپاي آن ديار، كه به تازگي تمامي اهل علمِ جهان تشيع را به سوي خود جذب ميكرد، حضور يابد و سطوح عالي دروس حوزوي را نيز به اتمام برساند.
اين عالم وارسته با جديت و پشتكار بسيار، دروس سطح را به سرعت تمام كرد و در سنين نوجواني به محضر علمي بزرگاني چون امام خميني، مرحوم آيتالله العظمي بروجردي، آيتاللهالعظمي گلپايگاني و مرحوم علامه طباطبايي راه يافت. در جديت و پشتكار معظمله همين نكته كافي است كه به فرموده خودشان، در زماني كه مشغول به دروس سطح بودند، دو مرتبه تمام وسائلالشيعه را مطالعه كردند تا براي شركت در درس خارج آماده شوند. ايشان با نبوغ و پشتكاري كه از خود نشان دادند، در جواني به درجه رفيع اجتهاد رسيده و بهزودي توانستند از نزديكان و خصّيصين حضرت امام قرار گيرند. مقبوليت علمي ايشان نزد استاد خويش، به اندازهاي بود كه حضرت امام به طلبه خوش فكر و جوان خود اجازه داد تا تقريرات و نوشته جات درس بيع شان را جمعآوري كرده و به صورت يك اثر مستقل منتشر نمايد. ايشان در همين ايام، كتاب مكاسب محرمة حضرت امام، همچنين دو جلد رسائل اصولي ايشان را تنظيم و منتشر كردند.
كد خبر: 2199942
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۳۰ - ۱۳:۰۴
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]