واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مرگ بلوطها دست سفره هاي زيرزميني را خالي كرد/ بحران آب از تبعات تخريب طبيعت
خرم آباد - خبرگزاري مهر: دبير انجمن دوستداران طبيعت استان لرستان گفت: تخريب جنگلهاي بلوط موجب كاهش جدي سطح آبهاي زيرزميني شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، سيد محمد قاسمي صبح جمعه در حاشيه گردهمايي دهياريهاي خرم آباد در گفتگو با مهر اظهار داشت: همكاري دهياران در خصوص نظارت بر جلوگيري از قطع درختان و حفظ جنگل هاي بلوط ضروري است.
وي با اشاره به تاثير جنگلهاي بلوط بر اقليم منطقه، تامين آب و نگهداشت خاك بيان داشت: 60 درصد اكسيژن مورد نياز جهان توسط درختان و جنگل ها تهيه مي شود كه بايد قدردان اين موهبت در منطقه زاگرس و لرستان باشيم.
قاسمي با اشاره به مشكل آلودگي هوا و ريزگردها در زاگرس و لرستان بيان داشت: اين در حاليست كه هر هكتار از جنگل هاي بلوط مي توانند 68 تن از گرد و غبار هوا را جذب مي كنند.
وي به نقش زاگرس و جنگلهاي بلوط در تامين آب كشور اشاره كرد و بيان داشت: ريشه درختان بلوط باعث حفظ منابع آب زيرزميني و همچنين جلوگيري از فرسايش خاك مي شود به طوريكه منطقه زاگرش 40 درصد آب مورد نياز كشور را تامين مي كند.
دبير انجمن دوستداران طبيعت استان لرستان عنوان كرد: مزاياي متعددي جنگلهاي بلوط موجب شده كه كارشناسان بين المللي هر درخت بلوط را تا 200 هزار دلار قيمت گذاري كنند و اين آمار نشان از اهميت بسيار بالاي جنگل ها و لزوم حفظ آنها دارد.
قاسمي به تخريب جنگلها و تاثير آن بر تغييرات اقليمي، كاهش بارندگيها و بحران آب اشاره كرد و افزود: منابع آب زيرزميني در حال حاضر در استان به شدت كاهش يافته به نحوي كه سطح آب هاي زيرزميني در شهرستان كوهدشت 40 متر كاهش يافته است.
وي عنوان كرد: اين بحران كه علت آن كاهش بارندگي ها در نتيجه تخريب طبيعت و قطع درختان است باعث شده كه در حال حاضر 400 روستا در استان لرستان به وسيله تانكر آب رساني شوند.
دبير انجمن دوستداران طبيعت استان لرستان خواستار توجه بيشتر دهياران در راستاي نظارت و جلوگيري از تخريب طبيعت منطقه توسط مردم محلي و روستائيان شد و بيان داشت: متاسفانه افزايش تغيير كاربري جنگلها به اراضي كشاورزي موجب كاهش وسعت جنگلهاي بلوط و تبعات ناشي از آن شده است.
بنابراين گزارش زاگرس سرزمين زيباييهاي پنهان طبيعت ايران است؛ سرزميني كه از سردشت آذربايجان غربي تا مناطقي همچون چهار محال، لرستان، كهگيلويه و فارس با 1400 كيلومتر طول و 500 كيلومتر عرض غرب ايران را در آغوش خويش گرفته است.
زاگرس از لحاظ منابع آب و خاك مهمترين و راهبردي ترين منطقه كشور به شمار مي آيد كه لزوم حفاظت از داشته هاي طبيعي آن بايد يكي از دغدغه هاي اصلي دولتمردان اين سرزمين باشد.
اين در حالي است كه در سالهاي اخير محيط زيست استانهاي زاگرس نشين صدمات بي شماري را تجربه كرده و در اين بين خسارات غير قابل جبراني را نيز متحمل شده اند.
آتش سوزي هاي گاه و بي گاه و از بين رفتن تنوع زيستي زاگرس، قاچاق گونه هاي در معرض خطر به ساير استان ها و حتي خارج از كشور و آلودگي بي سابقه ي هوا به وسيله حضور ريز گردهاي داخلي و خارجي تنها گوشه اي از آسيب هاي بسيار فراواني كه اين سرزمين در چند سال اخير به خود ديده است.
در اين بين افزايش جمعيت و نياز فزاينده به استفاده از منابع سرزميني شرايط را براي تداوم عوامل زيستي سخت تر كرده است كه يكي از اين عوامل پيشروي اراضي كشاورزي تا قلب جنگلهاي بلوط زاگرس است.
در اين ميان عوامل متعدد دست به دست هم داده تا تخريب جنگلهاي بلوط منجر به تغييرات اقليمي در زاگرس، افزايش دماي هوا و كاهش سطح آبهاي زيرزميني شود، موضوعي كه اثرات خود را بر معيشت و زندگي مردم منطقه گذاشته است تا اين مشكلات بلندمدت در مسير دستيابي به سودهاي كوتاه مدت و كم بازده گريبان زاگرس را بگيرد.
كد خبر: 2199455
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۹ - ۱۴:۲۶
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]