تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832574834




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مديريت بحران تركيه از خانه شماره 1857، ايتون‌رود در پنسيلوانيا / چه كساني پشت دستگيري‌هاي اخير تركيه هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مديريت بحران تركيه از خانه شماره 1857، ايتون‌رود در پنسيلوانيا / چه كساني پشت دستگيري‌هاي اخير تركيه هستند؟
كمتر از يك هفته است كه تركيه به كانون توجه رسانه‌ها در منطقه و جهان تبديل شده است. رويدادي كه در تركيه جريان گرفته، در حال پيشرفت است به طوري كه تمام تحليلگران عرصه سياست خارجي با دقت آن را مدنظر قرار داده‌اند. در اين ميان نام يك تاجر ايراني به نام "رضا ضراب" به ميان آمده، وي آنگونه كه در رسانه‌هاي ترك منعكس است متهم به انتقال غيرقانوني پول به ايران از طريق همدستي با يك بانك دولتي تركيه شده است.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران كمتر از يك هفته است كه تركيه به كانون توجه رسانه‌ها در منطقه و جهان تبديل شده است. رويدادي كه در تركيه جريان گرفته، در حال پيشرفت است به طوري كه تمام تحليلگران عرصه سياست خارجي با دقت آن را مدنظر قرار داده‌اند. در اين ميان نام يك تاجر ايراني به نام "رضا ضراب" به ميان آمده، وي آنگونه كه در رسانه‌هاي ترك منعكس است متهم به انتقال غيرقانوني پول به ايران از طريق همدستي با يك بانك دولتي تركيه شده است.

تازه‌ترين موج تشديد درگيري‌هايي كه مدت‌هاست در ائتلاف اسلام‌گراي حزب عدالت و توسعه وجود دارد در حالي اتفاق مي‌افتد كه در يك طرف "اردوغان" و طرفدارانش قرار دارند كه ريشه سياسي‌شان به جنبش فرا ملي اخوان المسلمين كه در سال 1928 در مصر تاسيس شد، باز مي‌گردد، در طرف ديگر "گولنيست‌ها" هستند، يك جامعه مخفي كه ديدگاه‌هاي مذهبي دارند و توسط "فتح الله گولن" كه اواخر دهه 1990 از تركيه گريخته و در حال حاضر در تبعيدي خود خواسته در "پنسيلوانياي آمريكا" به سر مي‌برد، رهبري مي‌شود.

فارين پاليسي كه طي گزارشي به اين موضوع پرداخته است مي‌پرسد: آيا يك دهه تسلط اردوغان و حزب متبوع وي بر سياست‌هاي تركيه ادامه خواهد يافت؟ آيا رسوايي مالي اخير، درگيري‌هاي داخلي و گرايش‌هاي بيش از حد استبدادي دولت اردوغان، در آستانه افول است؟

فارين پاليسي در گزارش خود به شرح اتفاقات اخير تركيه پرداخته، مي‌نويسد: سه شنبه گذشته پليس در استانبول و آنكارا موجي از دستگيري‌هاي شوك آور را به راه انداخت كه شامل تاجران قدرتمند، پسران سه تن از وزراي كابينه و رئيس يكي از موسسات مالي دولتي مهم تركيه به نام "هالك بانك" مي‌شد.

فارين پاليسي اين اقدام پليس تركيه را ناشي از زنجيره‌اي از تحقيقات مربوط به فساد دانست كه ظاهرا بيش از يك‌سال در جريان بوده است. تمام افراد حقيقي و حقوقي كه در اين عمليات دستگير شدند ارتباط نزديكي با دولت اردوغان داشته‌اند.

بر اساس گزارشي كه رويترز منتشر كرده است، اردوغان اين اقدام را يك "عمليات كثيف" خواند كه هدفش لكه دار كردن دولت وي و تضعيف پيشرفتي است كه تركيه تحت رهبري وي كسب كرده است.

البته معضلات دولت اردوغان در بعد داخلي منتهي به مسئله فساد مالي اخير نمي‌ماند بلكه دولت تركيه در سياست داخلي با مشكل كردها، مشكلات اجتماعي ناشي از تقابل انديشه لائيك مبتني بر تفكر "كماليسم" و اسلام گرايي "حزب اعتدال و توسعه" و اپوزوسيون فعالي از ملي گرايان و سكولارها مواجه است.

يافتن علت دقيق اين امر چندان ساده نيست. البته دست آخر درگيري‌ها بر سر قدرت است. اگر بخواهيم دقيق‌تر باشيم، مسئله در مورد اردوغان و تشديد جنون انجام كارهاي بزرگ است كه به ويژگي برجسته سبك حكمراني وي تبديل شده است. وي به دنبال حكمراني است كه در آن هر كس مخالف وي باشد، در مقابل اراده مردم است و هركس از وي انتقاد كند به تركيه حمله كرده و به منزله دشمني است كه بايد خنثي شود.

اردوغان و گولنيست‌ها كه طي يك دهه اخير تلاش نظام‌مندي در حزب عدالت و توسعه داشته‌اند تا بنيان‌هاي جمهوري سكولار آتاترك را تضعيف كنند و ارتش تركيه را به زانو درآورند، حال در مقابل يكديگر قرار گرفته‌اند.

بحران مالي اخير در تركيه در حالي شدت مي‌گيرد كه چند روز قبل پايگاه اينترنتي شبكه خبري "الجزيره" گزارش كرده است، "معمر گولر"، وزير كشور تركيه اعلام كرد كه استعفاي خود را به "رجب طيب اردوغان" ارائه داده و منتظر پاسخ وي است. "گولر" همچنين تاكيد كرد كه فرزندش از هرگونه اتهام فساد مالي مبرا است.

آنچنان كه روزنامه ترك زبان "حريت" گزارش كرده است، از روز سه شنبه 17 دسامبر (26 آذر) به دستور "جلال كارا"، از قضات مشهور دستگاه قضاي تركيه، موج برخورد همه جانبه با يك باند بزرگ فساد مالي و اداري به راه افتاد، باندي كه متهم به پولشويي 87 ميليارد يورويي و انتقال غيرقانوني حدود 35 ميليارد يورو پول از ايران به تركيه است.

برخورد با اين باند با بازداشت پسران "ظفر چاغلايان"، وزير اقتصاد، "معمر گولر"، وزير كشور تركيه، و "اردوغان بايراكدار"، وزير شهرسازي و محيط زيست تركيه، آغاز شد.

نام يك ايراني در ميان بازداشتي‌ها

در ادامه بازداشت‌ها "رضا ضراب"، تاجر ايراني 29 ساله، "علي آقا اوغلو"، از تجار معروف تركيه، و "سليمان ارسلان"، رئيس "هالك بانك" تركيه هم به فهرست بازداشت شدگان اضافه شدند. تا روز جمعه بيش از 80 نفر در ارتباط با اين پرونده بازداشت شدند.

با اين حال دادگاه تركيه روز شنبه دستور دستگيري 33 نفر از بازداشت‌شدگان را صادر كرد كه در ميان آنان نام فرزند وزير شهرسازي اين كشور و "مصطفي دمير"، شهردار منطقه "فاتيح استانبول"، به‌چشم مي‌خورد. تاكنون 16 نفر از بازداشت شدگان تفهيم اتهام شده‌اند.

دستگاه قضايي تركيه مدعي است از يك سال قبل بدون اطلاع دولت، در خصوص اين پرونده فساد تحقيق مي‌كرده و در هفته گذشته بعد از تكميل تحقيقات اقدام به بازداشت افراد مرتبط با آن كرده است.

با اين حال انجام اين تحقيق و بازداشت متهمان بدون اطلاع دولت، خشم رجب طيب اردوغان را در پي داشت. او اعلام كرد كه "عملياتي كثيف" عليه دولت در حال انجام است.

اردوغان در جريان يك نشست خبري در آنكارا گفت: "اينجا شاهد عملياتي بسيار كثيف هستيم و دولت اجازه توطئه سياسي را نخواهد داد."

پس از اين واكنش در آنكارا و استانبول بيش از 20 تن از افسران عالي رتبه پليس از سمت‌هاي خود بركنار شدند، اردوغان اعلام كرد كه اين افسران به دليل سوءاستفاده از قدرت بركنار شده‌اند.

اين اقدام با واكنش برخي چهره‌هاي صاحب نفوذ همچون "فتح الله گولن" مواجه شد تا به اين ترتيب يك‌بار ديگر اين گمانه‌زني قوت بگيرد كه بحران جاري اين كشور ناشي از جنگ قدرت موجود ميان حزب حاكم يعني عدالت و توسعه و گولنيست‌ها است. گولنيست‌ها جامعه مخفي با ديدگاه‌هاي مذهبي هستند كه و توسط "فتح الله گولن" رهبري مي‌شوند.

ماجراي فساد مالي در تركيه و رشوه‌خواري وزراي كابينه "رجب طيب اردوغان" و نيز همكاري وسيع فرماندهان پليس با اين فساد مالي هر روز ابعاد وسيع تري مي‌گيرد، بويژه اينكه پيامدهاي سياسي آن براي حزب حاكم عدالت و توسعه منشا نگراني‌هاي جدي در محافل حكومتي تركيه شده است.

فتح الله گولن كيست؟
"محمد فتح الله گولن" يك واعظ، نويسنده و تدريس كننده علوم اخلاقي و الهيات اهل تركيه است كه در تبعيدي خود خواسته در پنسيلوانياي آمريكا زندگي مي‌كند.

گولن به گمان خود مشغول تدريس نسخه‌اي پيشرفته از اسلام با عنوان "اسلام آناتوليايي" كه مبتني بر آموزه‌هاي "سعيد نورسي" بوده است.

"سعيد نورسي"

به گفته روزنامه ترك زبان "صاباح" ، "گولن"، جنبشي موسوم به گولنيست‌ها را به راه انداخت كه به يكي از بزرگ‌ترين شبكه‌هاي اسلامگرا در جهان تبديل شده است. گمانه زني‌ها حاكي از آن است كه صد‌ها مدرسه در داخل تركيه و بيش از 1000 مدرسه در 130 كشور دنيا با "جنبش گولن" در ارتباط هستند.

"فتح الله گولن"

مدارس وابسته به اين جنبش مجهز به امكانات پيشرفته هستند و بسياري از دانشجويان آن از سوي تاجران هوادار گولن كمك هزينه تحصيلي دريافت مي‌كنند.

جنبش گولن علاوه بر اين مدارس، داراي ارتباطاتي با موسسه‌هاي تحقيقاتي، دانشگاه‌ها، روزنامه، ايستگاه‌هاي راديويي و تلويزيوني، و حتي يك بانك است.

اما اين شبكه عظيم به هيچ سازمان و گروهي از نوع خود شبيه نيست. اين شبكه داراي ساختار رسمي و يا سازماندهي محسوسي نيست و به طور رسمي نيز عضو نمي‌پذيرد.

بسياري از گولنيست‌ها به طور رسمي به عضويت حزب عدالت و توسعه در آمده‌اند. گولنيست‌ها در يك دهه اخير تلاش نظام‌مندي در حزب عدالت و توسعه داشته‌اند تا بنيان‌هاي جمهوري سكولار آتاترك را تضعيف كنند و ارتش تركيه را به زانو درآورند.

گفته مي‌شود گولنيست‌ها در همه اركان اقتصادي، دفاعي، امنيتي و قضايي تركيه نفوذ كرده‌اند. بين 65 تا 90 نفر از نمايندگان راه يافته به حزب عدالت و توسعه از اعضاي اصلي حلقه گولن هستند. يكي از كوچك‌ترين اقدامات اين گروه، ايجاد "بحران ميت" و درخواست به دادگاه كشاندن "هاكان فيدان" رييس دستگاه اطلاعاتي "ميت" بود.

حمايت هواداران ميليوني گولن از حزب عدالت و توسعه، با دستور و توصيه مستقيم خواجه فتح الله صورت گرفته و گفته مي‌شود اگر وي اراده كند مي‌تواند با صورت دادن يك انشعاب حزبي و هدايت آرا به سويي ديگر، زمينه شكست حزبي اردوغان و ياران او را فراهم آورد.

با اين حال راه گولنيست‌ها و حزب عدالت و توسعه، از زماني جدا شد كه اردوغان روند خارج كردن گولنيست‌ها از جايگاه‌هاي قدرت در بوروكراسي را آغاز كرد.

پس از آن، در پي تشديد درگيري‌ها اردوغان بستن مدارس و آموزشكده‌هاي خصوصي كه يكي از منابع اصلي درآمد و نفوذ امپراطوري گولن محسوب مي‌شود را مطرح كرد. درآمد اين آموزشكده‌ها تا 5 ميليارد دلار در سال برآورد مي‌شود.

بروز بزرگ‌ترين چالش حكومت 11ساله اردوغان با طرح اتهام فساد بزرگ مالي كه منجر به بازداشت تعداد زيادي از اعضاي وابسته به دولت و حزب عدالت و توسعه شده است گفته مي‌شود پاسخي است به اقدامات دولت اردوغان.

كشمكش‌ها ميان گولنيست‌ها و عدالت و توسعه اگر چه در آغاز راه نيست اما انتهاي آن نيز محسوب نمي‌شود. انتظار شرايط بد‌تر از اين هم وجود دارد و با نزديك شدن به انتخابات مهم محلي، رياست جمهوري و پارلماني كه از مارس سال 2014 آغاز مي‌شود احتمالا متحدان گولن دست به افشاگري‌هاي بيشتري خواهند زد.

احداث مدارس گولن در ۹۲ كشور دنيا

"تفريشي"، كارشناس امور تركيه به دويچه وله مي‌گويد: "‌فتح‌الله گولن در بيش از 92 كشور مختلف جهان بيشتر از 500 مدرسه و در 6 كشور دانشگاه ايجاد كرده‌ است. علاوه بر اين‌، مدارس و كلاس‌هاي تعليم قرآن، گروه‌هاي فرهنگي و گفت‌وگوي تمدن‌ها، بيمارستان، موسسات مالي عظيم، شركت‌هاي سهامي و گروه مديا، چندين كانال تلويزيوني و روزنامه به‌زبان‌هاي مختلف دنيا به جماعت گولن تعلق دارند."

تفريشي اضافه مي‌كند: "هزاران تن از مريدان اين شيخ در اداره پليس و قوه قضائيه شغل‌هاي كليدي دارند. دستگيري‌هاي نظاميان تركيه از جمله كارهاي اين جماعت به شمار مي‌آيد. دستگيري‌هاي فرزندان وزيران كابينه هم از سوي حاميان پرنفوذ گولن صورت گرفته است."

دعواي اردوغان و گولن از كجا آغاز شد؟

"گون‌آلتاي" تحليلگر ترك تبار دويچه وله هم در تحليل خود مي‌گويد طيب اردوغان عليه گولن موضع‌گيري كرده است، زيرا به آراي حاميان گولن در انتخابات نيازي ندارد.

اين كارشناس پيش‌بيني مي‌كند به رغم تشديد دعواي نخست وزير تركيه با گولن حزب حاكم عدالت و توسعه در انتخابات شهرداري‌ها كه قرار است در ماه آوريل 2014 برگزار شود، پيروز خواهد شد. وي دليل مي‌آورد كه مخالفين دولت در وضعيت بسيار دشواري قرار گرفته‌اند و حتي "قليچ‌دار‌اوغلو" رهبر اصلي مخالفين دست به دامن فتح‌الله گولن شده است.

در تحليلي متفاوت اما "جمشيد تفريشي" بر اين باور است كه اپوزيسيون تركيه برنده اختلافات ‌اردوغان با گولن شده و بخشي از آرا طرفداران گولن را در انتخابات كسب خواهد كرد. تفريشي حتي انشعاب حزب حاكم عدالت و توسعه را هم دور از واقعيت نمي‌داند. وي تاكيد مي‌كند كه "هاكان شوكور" كاپيتان سابق تيم فوتبال تركيه، و پرفسور "ادريس بال" نمايندگان مجلس از حزب اردوغان كه طرفدار فتح‌الله گولن هستند از حزب حاكم عدالت و توسعه استعفا دادند.

افشاگري روزنامه "طرف" عامل درگيري

از سوي ديگر رسانه‌هاي تركيه خصومت بين اردوغان و گولن را با انتشار سندي در روزنامه ليبرال "طرف" هم بيشتر در ارتباط مي‌دانند. طرف با انشار سندي مدعي شد كه طيب اردوغان قصد از ميان بردن جنبش مذهبي فتح‌الله گولن را دارد.

"محمد بارانسو"، نويسنده سرشناس روزنامه طرف اواخر ماه نوامبر امسال سند محرمانه‌اي مربوط به سال 2004 ميلادي منتشر كرد. در اين نامه كه به امضاي اردوغان و عبدالله گل وزير امور خارجه وقت رسيده بود، شوراي امنيت ملي تركيه آشكارا از دولت خواسته بود تدابيري را براي پايان دادن به فعاليت‌هاي جنبش فتح‌الله گولن به اجرا در آورد.

اردوغان خبرنگار روزنامه طرف را به "افشاي اسناد دولتي و خيانت" متهم كرد. وي از دستگاه قضايي خواست تا وظيفه خود را در قبال روزنامه "طرف" انجام دهد. اما "ويصل آك" وكيل روزنامه طرف نيز اعلام كرد اين روزنامه قصد دارد از اردوغان به خاطر"سخنان افتراآميز و اراده‌ براي نفوذ در دستگاه قضايي" شكايت كند.

جنگ رسانه‌هاي گولن و حاميان اردوغان

جنگ لفظي اردوغان و گولن به رسانه‌هاي نزديگ به دولت و حاميان گولن نيز كشيده شد. روزنامه‌هاي نزديك به دولت از جمله "يني شفق" در روزهاي اخير حملات خود به جماعت گولن را تشديد كردند. اين روزنامه از وجود يك گروه وابسته به جماعت گولن در پليس و قوه قضاييه كه قصد سرنگوني اردوغان را دارند سخن به ميان آورد.

در مقابل رسانه‌هاي وابسته به جماعت گولن از جمله "زمان" نيز به انتقادهاي شديدي از دولت اردوغان دست زدند. زمان نوشت: "حزب حاكم عدالت و توسعه همانند خودرويي است كه در مسير عكس يك جاده حركت مي‌كند. اين حزب در مسير اشتباه حركت مي‌كند ولي فكر مي‌كند كه خودروهايي كه از مقابل مي‌آيند همگي در مسير اشتباه هستند."

احزاب مخالف: اردوغان استعفاء دهد!

كارشناسان و بسياري از رسانه‌هاي تركيه اختلافات بوجود آمده بين طبيب اردوغان و گولن را به سود احزاب مخالف ملي و سكولار تركيه مي‌دانند.

"اميد اوران" معاون حزب جمهوريخواه خلق بزرگترين حزب مخالف در مجلس تركيه روز سه شنبه 26 آذر با تقديم نامه‌اي به رئيس مجلس تركيه خواهان پاسخ‌گويي اردوغان در مورد ادعاي سوء استفاده مالي فرزندان سه تن از وزرا و خواستار استعفاي وي شد.

به گفته كارشناسان ازجمله "جمشيد تفريشي" انتخابات آتي تركيه مهم‌ترين و سرنوشت‌سازترين رويداد سياسي تركيه است و ادامه تنش‌ها بين اردوغان و گولن موقعيت حزب اسلام‌گراي حاكم را تضعيف خواهد كرد. به‌عقيده آقاي تفريشي اين "نمايش قدرت توسط اردوغان" پيش از انتخابات شهرداري‌ها (ماه آوريل 2014)، انتخابات پارلماني و انتخابات رياست جمهوري (ماه اوت 2014) بزرگترين چالش او خواهد بود.

رضا ضراب و زواياي پنهان فساد مالي در تركيه

با اين حال پرونده‌اي كه دادستاني جرايم مالي تركيه تشكيل داده است تا پرده از زواياي پنهان اين فساد مالي گسترده بردارد، شامل فصول مختلفي است كه اصلي‌ترين بخش آن به پرونده يك ايراني تبار بنام "رضا ضراب" مربوط مي‌شود.

برخي از مطبوعات تركيه از بازداشت "رضا ضراب" تاجر جوان ايراني در روزهاي اخير خبر دادند، "ضراب" آنگونه كه در رسانه‌هاي ترك منعكس شده است متهم به انتقال غيرقانوني پول به ايران از طريق همدستي با يك بانك دولتي تركيه شده است. بانكي كه رئيس آن را هم همين روزها روانه زندان كردند.

خبرهايي نيز درباره خريد غير قانوني طلا و انتقال مخفيانه آن به ايران توسط همين شخص در تركيه منتشر شده و نيز برخي خبرها حاكي از آنست كه كوشش‌هايي هم براي پولشويي از طرف وي انجام گرفته است.

گفته مي‌شود كه ابزار پيشبرد همه اين اقدامات رشوه‌هاي كلاني است كه "رضا ضراب" به وزراي دولت اردوغان و به رئيس بانك دولتي "هالك بانك" پرداخته است.

طبق گزارش الجزيره، انتقال مخفيانه حدود ده ميليارد دلار به ايران بصورت طلا و پول نقد، كه مطبوعات تركيه رضا ضراب را به آن متهم مي‌كنند در شرايطي انجام گرفته است كه جمهوري اسلامي ايران در تحريم بين المللي قرار دارد.

رضا ضراب ميليونر ايراني تبار است كه در خانواده‌اي ثروتمند بدنيا امده است. پدر وي يك كارخانه فولاد در نزديكي تبريز دارد و قبلاً در تركيه در بازار سرپوشيده استانبول صرافي داشته است و حالا هم در دوبي همين كارها را ادامه مي‌دهد. او از زمان جنگ اين عمليات صرافي را اغاز كرد.

لازم به ذكر است كه نام رضا ضراب جوان 29 ساله ايراني چندي پيش به واسطه ازدواج با ابرو گوندش ("ebru gundes") خواننده زن ترك بر سر زبانها افتاده بود. البته برخي رسانه‌هاي ترك بعد از بازداشت ضراب به اتهام فساد مالي و پول شويي، ازدواج وي با "گوندش" را در قالب طرحي از پيش تعيين شده و "ازدواجي تجاري" ناميدند.

براستي چه كساني پرده از اين اسرار پنهان برداشتند و ناگهان كوس رسوائي اين فساد عظيم دولتي را بر سر بازارها به صدا در آوردند؟

آيا شكاف ميان اسلامگرايان تركيه و فعال شدن اپوزيسيون دولت اردوغان در آستانه انتخابات شهرداري‌ها مي‌تواند دليل اصلي بر پائي اين افتضاحات سياسي و اين افشاگري‌ها باشد؟

درباره نقش آمريكا در آغاز و دامن زدن به بحران فعلي چه مي‌توان گفت؟ واكنش‌هاي اردوغان و انتقاد از سفير آمريكا در تركيه و متهم كردن وي به دخالت و دامن زدن به بحران اخير را چگونه مي‌توان تحليل كرد؟اينكه گولن در حال حاضر در آمريكا به سر مي‌برد مي‌تواند دليلي بر اين باشد كه كاخ سفيد از متحد خود بعد از عقب نشيني‌هاي اخيرش در حوزه سياست خارجي قطع اميد كرده است؟ بايد منتظر ماند و اتفاقات آينده تركيه را به نظاره نشست و ديد گذر زمان چه ره آوردي براي تركيه در پي خواهد داشت.

گزارش از سيد احمد موسوي

انتهاي پيام/

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن