واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: كنفرانس ملي مديريت بحران و HSE برگزار شد
در راستاي احيا منابع طبيعي و شهري كنفرانس ملي مديريت بحران و HSE با حضور مديران و كارشناسان HSE در مجتمع امام علي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران، در كنفرانس ملي مديريت بحران و HSE عباس خزرايي رئيس پژوهشكده و مركز علمي كاربردي سوانح طبيعي گفت: اين كنفرانس نتيجه ميز گردهايي است كه با توجه به اينكه كشور ايران كشور حاصلخيز است بايد راهكارها و برنامه هايي در اين زمينه انديشيد.
وي با اشاره به اينكه اولين حادثه در استان خراسان شهرستان طبس در دل كوير رخ داد و تخريب سنگيني را به بار آورد گفت: بعد از آن دو زلزله در شهر گيلان و زنجان اتفاق افتاد كه هيچ روشي تا كنون براي برخورد و جلوگيري با سوانح طبيعي وجود نداشت.
خزرايي با اشاره به حادثه خيز بودن كشور ايراني اظهار داشت: بر همين اساس بين 40 بلايا كه در دنيا شناخته شده 31 مورد آن در كشور ايران رخ داده كه داراي خسارت هاي زيادي بوده است.
وي تصريح كرد: در راستاي حادثه خيز بودن كشورمان بايد راهكارها و برنامه هايي در اين زمينه انديشيد كه بتوان خسارت موجود در حد ممكن كاهش داد.
وي در ادامه به زلزله بم اشاره كرد و گفت: زلزله بم در 28 دي ماه سال 82 به بزرگي 6.3 دهم ريشتر كه يك سوم جمعيت آن شهر دچار خسارت شده است رخ داد و شهر تاريخي را به شهر ويران تبديل كرد.
خزرايي با اشاره به زلزله بم گفت: از زلزله بم مي توان به عنوان يك دانشگاه يك مركز آموزشي استفاده كرد كه شروعي براي آموزش شهروندان و راهكارهايي در مقابل زلزله و حوادث طبيعي بود.
وي خاطر نشان كرد: تقسيم بندي شهر و واگذاري مسئوليت به استانهاي معين، عمليات ترياژ و انتقال مصدومين از محل فرودگاه شهر بم، كنترل بيماري ها از طريق توزيع آب شرب سالم، مديريت امدادگري بين المللي و اخذ ويزا در سريعترين زمان ممكن، بازسازي شهر با نظر مشاركت مردم و احياي سريع و موثر كسب و كار از مهمترين تجارب آموزنده و ارزنده بود كه مي توان از مديريت بحران شهر بم گرفت.
در ادامه برنامه دكتر پيران استاد دانشگاه دبير علمي كنفرانس گفت: در تعريف از بحران و شرايط اضطراري بايد نگاهها را تغيير داد و موقعيت بحراني را به تمامي ابعاد و چشم اندازها و موضوعات موجود فراتر برد.
وي تصريح كرد: تغييرات و اقدامات در زمينه هاي مختلف بايد با توانمندي در كوتاه مدت اجرا شود و ضرورت بازنگري و باز انديشي قوانين در زمينه هاي مختلف تغيير نگاه به موضوعات است.
وي افزود: كشف انواع توانمندي، كنترل توانمندي، هماهنگي و همكاري كارها و پاسخگويي با شفافيت از اصل هاي مديريت بحران در حوادث است.
در ادامه شكيب استاد گروه مهندسي دانشگاه تربيت مدرس گفت: شهر تهران وضعيت زلزله خيزي دارد و گسل هاي فعال موجود در آن مثل گرمسار، پيشوا، كهريزك، شمال تهران، شمال و جنوب ري و مشا است.
وي در خصوص مراحل ارزيابي آسيب پذيري گفت: مراحل ارزيابي آسيب پذيري شامل ورودي، راهكارها و خروجي است.
شكيب خاطر نشان كرد: مسائلي مانند كيفيت وسايل مصرفي، قوانين و مقررات فني و تكنولوژي ساخت از جمله عواملي هستند كه مي توانند در ايمن بودن المانهاي شهري موثر باشند.
انتهاي پيام /
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]