واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برخي دستگاه هاي اجرايي براي تعلق بودجه به مؤسسات قرآني مردمي مقاومت مي كردند
قائم مقام شوراي عالي قرآن گفت: مؤسسات مردمي قرآني سهم بسزايي در نهادينه كردن و ترويج فرهنگ قرآني دارند اما متأسفانه ما هنوز نتوانسته ايم جايگاه سمن ها را باور كنيم و براي يافتن اين جايگاه بايد فرهنگ سازي شود.
به گزارش خبرگزاري مهر، سيدعلي سرابي قائم مقام شوراي عالي قرآن در برنامه فصل نو شبكه قرآن و معارف سيما گفت: تغييرات و تحولات فرهنگي از كندترين تحولات در جوامع مختلف مي باشد با اين حال در دوران بعد از انقلاب تلاش هاي زيادي در رابطه با نهادينه كردن تعاليم قرآني و ترويج قرآن انجام شده و مي توان گفت كه همراه با انقلاب اسلامي انقلاب قرآني نيز صورت گرفت كه ايجاد و توليد شبكه اي براي قرآن نمونه اي از همين تلاشها مي باشد اما مسلما براي جايگاه قرآن در رشد و تعالي اسلامي هر چقدر هم كار كنيم باز هم كم است.
وي افزود: شوراي عالي قرآن كه پسوند صدا و سيما هم دارد، به دستور مقام معظم رهبري براي هدايت، حمايت، رصد و نظارت بر فعاليت هاي صدا و سيما تأسيس شده تا بتواند ازظرفيت اين رسانه ملي براي ترويج و نهادينه كردن فرهنگ قرآني استفاده كند، از جمله اين فعاليتها تعيين و تعريف استانداردهايي براي فعاليتهاي قرآني است.
سرابي همچنين تأكيد كرد: همان طور كه نهضت سوادآموزي براي مردم به صورت مطالبه عمومي درآمد بايد آموزش قرآن نيز به گونه اي نهادينه شود كه مردم آن را مطالبه كنند و يكي از لازمه هاي نهادينه كردن قرآن اين است كه بايد در افكار عمومي و به خصوص در انديشه مديران فرهنگي اين موضوع جا بيفتد كه قرآن در تمام عرصه هاي زندگي حتي اقتصاد نيز حرف اول و آخر را مي زند و اين آن چيزي است كه بايد تبديل به يك باور شود.
وي در رابطه با بحث توزيع بودجه به مؤسسات قرآني گفت: در توزيع بودجه نيم درصد سال 90 در پيشنهادات دستگاه هاي مختلف به خصوص آن ها كه با مؤسسات مردمي در ارتباط هستند مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان تبليغات اسلامي بخشي براي تجهيزكردن و حمايت كردن از مؤسسات مردمي پيش بيني شد هر چند كه اين بخش بسيار كم بود و حتي در بعضي دستگاه هاي اجرايي نيز مقاومتهايي بود و شايد اين موضوع به اين مطلب برمي گردد كه ما در كل در واگذاري امور به نهادهاي مردمي در كشور در يك دوره گذار و دوره بحراني هستيم. يعني نظام ما تازه وارد اين مرحله شده كه مي شود اموري را به نهادهاي مردمي واگذار كرد.
وي ادامه داد: بودجه اي كه به مؤسسات تعلق گرفت از طريق اتحاديه تشكل هاي قرآني به مؤسسات داده نشد بلكه به خود مؤسسات تعلق گرفت در حالي كه مسلما اگر از طريق اتحاديه اين اتفاق صورت بگيرد سياست هاي ملي و كارهاي ملي صورت خواهد گرفت.
سرابي در پايان سخنانش تصريح كرد: ما تلاش زيادي كرديم تا يك نهادي براي سياستگذاري امر توسعه قرآن در شوراي انقلاب فرهنگي تأسيس شود و اين اتفاق افتاد در حال حاضر نيز طرحي در رابطه با ساماندهي مؤسسات و تشكل هاي قرآني بر روي ميز اين شورا قرار دارد كه مي خواهد نظام را به اين موضوع سوق دهد كه چگونه مي توان مؤسسات را توسعه داد و حمايت كرد. در كل بايد گفت تا رسيدن به آن نقطه كه حضور سمن ها به صورت توسعه يافته نهادينه شود بايد زماني را بگذرانيم.
كد خبر: 2199126
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۹ - ۱۱:۰۵
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]