واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آلودگي هوا علاوه بر سلامت مردم، به اقتصاد هم آسيب وارد ميكند
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با تاكيد بر اينكه تامين هزينه شركتهاي دانش بنيان از طريق منابعي چون صندوق نوآوري و شكوفايي تامين ميشود، افزود: همچنين صندوق ملي محيط زيست ايران نيز بار ديگر راهاندازي خواهد شد تا در اين زمينه بتواند كمكهاي مالي را ارائه دهد. علاوه بر آن مردم نيز ميتوانند در اين حوزهها سرمايهگذاري كنند.
به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر معصومه ابتكار در حاشيه مراسم امضاي تفاهمنامه همكاري مشترك بين سازمان محيط زيست و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه در اجراي اين تفاهمنامه، اولويتهاي ملي در نظر گرفته شده است، اظهار كرد: برخي زمينههاي زيست محيطي نيازمند كار مطالعاتي و پژوهشي و بكارگيري راهكارهايي با استفاده از فناوري جديد، خلاقيت و نوآوري است.
وي يكي از راهكارهاي مهم براي پشت سر گذاشتن مشكلات زيستي و حل بحرانهاي زيست محيطي را بكارگيري روشهاي علمي دانست و خاطر نشان كرد: مديريت منابع يكي از مهمترين مشكلات فعلي ايران است كه شركتهاي دانش بنيان ميتوانند با اصلاح الگوي مصرف، در اين زمينه و افزايش بهرهوري آب در مصارف كشاورزي، اين مشكل را برطرف كنند.
مديريت ميزان مصرف انرژي يكي ديگر از بحرانهايي است كه رييس سازمان حفاظت محيط زيست به آن اشاره و تصريح كرد: در حال حاضر با كاهش دما، شاهد افزايش ميزان استفاده از منابع گازي در كشور هستيم كه اين امر باعث شده است كشور در زمينه منابع گازي، با محدوديت جدي مواجه باشد. بنابراين يا بايد منابع صنعتي و مصارف نيروگاهي را محدود كرد يا مصرف شهري در اين زمينه كنترل شود.
ابتكار با بيان اينكه در حال حاضر 90 درصد ميزان مصرف گاز به مصارف شهري مربوط ميشود، افزود: فعاليت و برنامهريزي جدي شركتهاي دانش بنيان جهت كنترل مصرف شهري گاز، ميتواند هم به نفع اقتصاد كشور و هم به نفع اقتصاد خانوارها باشد.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه سازمان حفاظت محيطزيست در تمام زمينهها، نيازمند بكارگيري فناوريهاي جديد است، تصريح كرد: اين تفاهمنامه ميتواند اتفاق مهمي در زمينه حل مشكلات محيط زيستي باشد. زيرا از طريق آن ميتوان براي بسياري از فارغالتحصيلان رشته محيط زيست و يا رشتههاي ديگر مربوط، زمينه اشتغال را فراهم آورد و با استفاده از دانايي دانشآموختگان اين رشتهها، براي معضلات زيست محيطي راهحل پيدا كرد.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست همچنين درباره نحوه تامين بودجه براي حمايت از شركتهاي دانش بنيان، خاطر نشان كرد: سازمان حمايت از محيط زيست در واقع يك دستگاه اجرايي به آن مفهوم كه به تنهايي طرحها را عملياتي كند، نيست. بلكه اين سازمان تنها سياستگذاريهاي لازم را انجام داده و با دستگاههاي مختلف در زمينه مديريت منابع زيستي، هماهنگيهاي لازم را انجام ميدهد.
وي با تاكيد بر اينكه تامين هزينه شركتهاي دانش بنيان از طريق منابعي چون صندوق نوآوري و شكوفايي تامين ميشود، افزود: همچنين صندوق ملي محيط زيست ايران نيز بار ديگر راهاندازي خواهد شد تا در اين زمينه بتواند كمكهاي مالي را ارائه دهد. علاوه بر آن مردم نيز ميتوانند در اين حوزهها سرمايهگذاري كنند.
ابتكار همچنين برپايي نمايشگاه بينالمللي محيط زيست را يكي از تجربههاي مثبت در زمينه اقتصاد سبز دانست و گفت: اين نمايشگاه در اواخر بهمن ماه امسال نيز بار ديگر برگزار ميشود. در اين نمايشگاهها از شركتهاي بخش خصوصي فعال در عرصههاي مربوط به اقتصاد سبز دعوت ميكنند. نمايشگاه بينالمللي محيط سبز محلي است براي تشويق شركتها به انجام فعاليتهاي مربوط به محيط زيست و ترويج مشاغل مربوط به آن.
به گفته وي، اصلاح و راهاندازي مجدد برنامههاي صنايع سبز يكي ديگر از برنامههاي سازمان حفاظت محيط زيست در زمينه همكاري با معاونت علمي و فناوري رييسجمهور است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست در اين باره اظهار كرد: سازمان محيط زيست با شاخصگذاري دقيق و نظارت بر صنايع سبز ميتواند از شركتها و مشاغل سبز و حامي محيط زيست حمايت كند.
ابتكار با تاكيد بر اينكه سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان سازماني تحت نظارت معاونت رييسجمهور بايد در راس هرم قرار گيرد، گفت: بايد توجه داشت كه آسيب به محيط زيست، آسيب به سلامت مردم است و در همه جاي دنيا، برنامههاي توسعه با هدايت و جهتگيري محيط زيست انجام ميشود. بنابراين سازمان حفاظت محيط زيست بايد با قرارگيري در راس هرم امور، بتواند تصميم نهايي را در اين زمينه بگيرد.
راهاندازي كارگروه آلودگي هوا و برگزاري جلساتي با اين موضوع از ديگر فعاليتهايي بود كه رييس سازمان حفاظت محيط زيست به آن اشاره كرد و افزود: در حال حاضر جلسات آلودگي هوا با حضور تمام دستگاهها به طور مستمر برگزار ميشود. در اين زمينه شهرهايي كه معضل آلودگي هوا دارند، در اولويت قرار گرفتهاند براي مثال در شيراز، اهواز، اصفهان و اراك كارگروههاي آلودگي هوا راهاندازي شده است.
وي با تاكيد بر اينكه همه دستگاههاي كشوري در زمينه كنترل آلودگي هوا مسئوليت و تكاليف قانوني دارند، تصريح كرد: اميدوارم همه اين دستگاهها به تكاليف خود بپردازند زيرا آلودگي هوا مسئلهاي است كه در حال حاضر نه تنها مردم را رنج ميدهد و سلامتي را تهديد ميكند، بلكه به اقتصاد نيز آسيب وارد ميكند.
انتهاي پيام
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]