واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نزول ايران از رتبه چهارم به رتبه ششم چاپ و بسته بندي در خاورميانه/ 90 درصد زعفران فلهاي صادر ميشود
نماينده اتحاديههاي صنعت چاپ در مراسم افتتاحيه بيستمين نمايشگاه بينالمللي چاپ، بستهبندي و ماشينآلات گفت: ايران در سال 2010 رتبه چهارم را در صنعت چاپ و بستهبندي داشته كه به رتبه ششم نزول پيدا كرده است. امروز 90 درصد زعفران و 95 درصد خرماي ما به صورت فلهاي صادر ميشود.
به گزارش خبرنگار مهر، سعيد عليرضايي نماينده اتحاديه هاي صنعت چاپ در مراسم افتتاحيه بيستمين نمايشگاه بين المللي چاپ، بسته بندي و ماشين آلات وابسته كه امروز 28 آذر ماه در محل نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار شد، گفت: گردش مالي اين صنعت در جهان و در كشورهاي توسعه يافته يكهزار ميليارد دلار است و رتبه دو اشتغالزايي و درجه سه گردش مالي را به خود اختصاص داده است. صنعت چاپ و بستهبندي لازمه رشد تمام صنايع است و هيچ كاري نيست كه به اين صنعت وابسته نباشد، در حاليكه گردش مالي اين صنعت در منطقه خاورميانه هشت ميليارد دلار است كه 45 درصد آن به كشور تركيه اختصاص دارد. رژيم صهيونيستي و عربستان نيز رتبه دوم و سوم را به خود اختصاص دادند و رتبه چهارم تا سال 2010 از آنِ ايران، امارات و مصر بود كه حالا ايران نزول پيدا كرده و به رتبه ششم رسيده است.
وي در ادامه با اشاره به اينكه جايگاه واقعي كشور ما در منطقه خاورميانه رتبه اول است، گفت: جمعيت ايران، نيروي انساني، منابع طبيعي و بازار مصرف رسيدن به اين هدف را قابل دستيابي مي كند؛ چراكه ما از همه ظرفيت هاي خود در اين زمينه بهره نبرده ايم. 90 درصد زعفران ما و 95 درصد خرما به صورت فلهاي صادر مي شود و دستيابي به رتبه اول در خاورميانه نياز به سرمايهگذاري در زمينههاي آموزشي، كاهش تعرفه هاي گمركي، تسهيلات بانكي، ورود ماشينآلات صنعتي و تعريف دريف بودجه دارد.
عليرضايي با بيان اينكه با 500 ميليون دلار ايران مي تواند به 3.5 ميليارد دلار درآمد سالانه برسد، گفت: سرمايهگذاري در اين زمينه بايد با برنامه ريزي و مطالعه همراه باشد صنعت بستهبندي در كشور تركيه از رشد بسيار بالايي برخوردار است و ما براي رسيدن به اقتصاد غيرنفتي بايد در صنعت چاپ متمركز شويم و نمايندگان مجلس، وزارت ارشاد، وزارت صنايع و اصحاب صنعت چاپ مي توانند نقش بسيار مهمي در زنده كردن اين صنعت و ايجاد زيرساختها داشته باشند.
پس از آن، علي فاضلي، رئيس اتاق اصناف توليدي تهران به رونق نمايشگاه امسال نسبت به سال هاي پيش اشاره و بيان كرد: خوشبختانه امسال شركت هاي بسياري متقاضي شركت در نمايشگاه چاپ و بستهبندي بودند و ما 35 هزار مترمربع فضا در اختيار متقاضيان گذاشتهايم.
رئيس اتاق اصناف توليدي تهران با اشاره به اينكه رويكرد امروز دنيا به بنگاه هاي كوچك و بزرگ است، گفت: اين بنگاه ها يكسوم اشتغال در جهان و يكچهارم توليد ناخالص را به خود اختصاص داده اند. در اين دو دهه كشورهايي چون كرهجنوبي 48 درصد صادرات خود را وابسته به بنگاه هاي كوچك و بزرگ كرده اند، اما در ايران با وجود هزاران واحد صنفي با پروانه و بدون پروانه هنوز نتوانسته ايم به جايگاه بايسته خود در زمينه صنعت چاپ و بسته بندي دست پيدا كنيم، در حالي كه اين صنعت بعد از نفت و كشاورزي، سومين خاستگاه اقتصادي كشور است و هر خانواده ايراني در روز با پنج واحد صنعتي در زمينه چاپ و بستهبندي سر و كار دارد.
وي در ادامه بيان كرد: ما 400 هزار واحد توليدي در كشور داريم كه اگر از اين واحدها استفاده بهينه مي شد، يقينا امروز آيه ياس نمي خوانديم تركيه در سال 1351 مصرفكننده كالاهاي توليدي ما بود، امروز ما مصرفكننده كالاهاي تركيه شده ايم، اين به سياستگذاريهاي غلط و عدم مديريت ما برمي گردد. در بحث واردات ماشين آلات و مواد اوليه نيز با مشكلات بسيار روبرو هستيم، از سوي ديگر نيازمند حمايت هاي دولتي هستيم؛ چراكه دولت بجاي آنكه تبليغ را به بخش خصوصي واگذار كند، بخش زيادي از تبليغات را به خود اختصاص داده است.
قانون نوسازي صنعت چاپ تصويب شود
رحماني، رئيس كميسيون صنعت و معدن مجلس شوراي اسلامي نيز چاپ و بستهبندي را هم صنعت و هم هنر دانست و گفت: زماني كه چاپ رشد نكرده بود، 400 هزار كتاب خطي در دانشگاه جندي شاپور داشتيم. بنابراين نمي توانيم نسبت به صنعت چاپ و بستهبندي بيتفاوت بمانيم، گذشته از اينكه اين صنعت گردش مالي بسيار دارد، در انتقال فرهنگ و دانش هم موثر است. من اميدوارم فضاي فرهنگي جامعه به سمت هدفمند شدن برود. ما براي بنزين يارانه داريم، اما هيچ يارانهاي را به كالاهاي فرهنگي اختصاص نميدهيم، حتي براي خودِ قرآن كه كلام الهي است نيز بودجه كلاني در نظر نگرفته ايم.
رئيس كميسيون صنعت و معدن مجلس صنعت چاپ را يكي از حلقه هاي مفقوده صنايع ما دانست و گفت: ما بايد قانون نوسازي صنعت چاپ را ارائه و تصويب كنيم، از اين رو وزرا، نمايندگان مجلس و بخش خصوصي مي توانند موانع و مشكلات را بررسي كنند قانوني را نوشته و به مجلس ارائه دهند تا بر اساس اين قانون ماشينآلات مستهلك از دور خارج شوند و تسهيلات بانكي روند آسودهتري را طي كنند.
در پايان مراسم افتتاحيه بيستمين نمايشگاه بين المللي چاپ، بستهبندي و ماشينآلات وابسته با اهداي تنديس و لوح تقدير از احمد ابوالحسني نايب رئيس اتحاديه ليتوگرافان ايران، علي نيك سخن رئيس اتحاديه چاپ خانه داران، جليل غفاري رئيس اتحاديه صحافان، بابك عابديني نايب رئيس اتحاديه صادركنندگان صنعت چاپ، حسين ميرميري مديرعامل شركت صنوف توليدي و خدمات فني و اعظمي مديرعامل صنايع كارتن و ورق ايران تقدير شد.
كد خبر: 2199006
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۸ - ۱۴:۲۱
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]